ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Componentele cele mai periculoase de igienă feminină
 

Probabil, fiecare fată căreia îi pasă de mediul înconjurător și de natură, nu o singură dată s-a gândit la problema delicată, cum ar fi toxicitatea și pericolul mijloacelor de igienă feminină. Acest lucru este justificat, deoarece marea pată de gunoi (Patch Garbage) ocupă 8 la sută din oceanul lumii și să adăugăm mai mult plastic nu este de dorit. Iar plasticul în diferite variante constituie procentul principal din conținutul articolelor de igienă feminină.
Cum să procedăm în caz dacă nu există multe opțiuni de mijloace igienice convenabile și ecologice. Desigur, natura a inventat remedii complet naturale pentru aceste procese fiziologice, dar în secolul 21 este greu de închipuit că vom utiliza mușchii uscați sau resturi de lână ... așa că nu ne rămâne doar să folosim tampoanele igienice și absorbantele tradiționale. Cum să alegem printre acestea cele care sunt într-adevăr sigure pentru corpul nostru și nu la fel de nocive pentru mediul înconjurător.

Pentru a face acest lucru vom examina cele mai periculoase componente din compoziția mijloacelor convenționale de îngrijire igienică, potențial dăunătoare pentru sănătatea noastră.

- Dioxină - produs secundar de clor.
Companiile producătoare de mijloace convenționale de igienă folosesc clor pentru înălbirea tampoanelor și absorbantelor. Dioxina este toxică, proprietățile sale cancerigene pot afecta funcția de reproducere a femeilor, provocând dezvoltarea endometriozei. Dioxina este o substanță toxică care nu se descompune în mod  natural, acumulându-se în organismul uman, provoacă modificări imunologice și endocrine. Studiile științifice asociază dioxina și alte deșeuri similare pentru albire cu malformații congenitale, cancer de sân și dezvoltarea patologică a organelor sexuale.
- Viscoză sau mătase artificiale.
Tampoanele convenționale de igienă sunt produse din vâscoză și mătase artificiale, ceea ce face utilizarea lor periculoasă din cauza fibrelor super-absorbante. Aceste fibre pot rămâne pe pereții vaginali. Rămânând pe pereții vaginului, fibrele de tampoane, la fabricarea cărora au fost utilizate materiale sintetice și clor, creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și pot provoca sindromul de șoc toxic.
-Sodium PolYacrylate Cristals - gel absorbant transparent absoarbă lichid.
Polimer toxic, adesea provoacă reacții alergice și duce la dezvoltarea sindromului de șoc toxic.

Fiți atenți atunci când faceți cumpărături și încercați să alegeți mijloacele cele mai sigure de igienă personală. Astfel veți salva sănătatea dumneavoastră și nu veți aduce daune substanțiale mediului înconjurător.
 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Luni, 04 august 2014 12:38
Vizualizări: 1997

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
513
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
502
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
527
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
247