ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Conceptul lacAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/21jun07_prud/01.jpg 1. Ideea de a rezervorului

Lacul zona de cernoziom condiţiile de Rusia şi de nord-est de Ucraina, la alte zone climatice, peisajele sunt caracteristici. Am presupune cea mai mare opţiune: nu întotdeauna pe site-ul este expus pe suprafaţa de un izvor, flux, care pot deveni baza şi completaţi în lac viitor. Pentru baza unui lac bazin închis cu putere atmosferice ca opţiunea cea mai probabilă. Sursa tuturor apă proaspătă este precipitaţii. Prin urmare, lacul va fi o sursă de apă de ploaie reconstituire, zapada, roua. In climatul nostru se încadrează într-un an mediu de aproximativ 500 mm de apă. Este necesar de a reduce evaporarea apei în vara şi toamna şi iarna evaporare, şi aşa mici. Pentru a face aceasta, aveţi nevoie pentru a proteja suprafaţa de căldură excesivă şi de vânt, ca principalele cauze de evaporare.
Aceasta înseamnă că trebuie să alegeţi un loc preferat la lac, protejat de o scutire de la vânturile dominante si soarele - şes, bazin, de nord, de, nord-vest pante de nord-est. Cu aceeaşi plantaţi în jurul a face faţă destul de umiditate iubitori de arbori şi arbuşti lac.

1.1. Lăţimea rezervor
Pentru a reduce evaporarea de suprafeţe de apă, planta copaci pe latura de sud. Inaltimea maxima a normale pentru zona noastră de arbori de 30 m la copaci cu care se confruntă sud bine închise, în vara de apă, lăţimea de lac pentru latitudinea de 50 ° trebuie să fie 80-10 de metri.

1.2. Adâncime
Adâncime este selectat în cea mai adâncă la faţa locului de a nu mai puţin de 2,5-3 m, din cauza la această adâncime, pământul are o temperatură medie de aproximativ 11 ° C şi se va răci cu apă, în plus, este adâncimea potrivită pentru peşti de iarna si unele plante acvatice. Reţineţi că, datorită vegetaţiei şi a altor sedimente, adâncimea de 2-3 ani se reduce cu 0,5-0,8 metri. Pentru a Air nu este concentrată în cea mai adâncă faţa locului, în partea de jos făcut sub formă de terase.

1.3. Spaţiul şi lungimea
Minime de suprafaţă pentru formarea de ecosisteme de apă stabile 200-300 m2. Această limită este obţinut de la principiul ecosistem complet, doar în astfel de zone cu productivitatea naturale pot exista peşte de ruinare - în partea de sus a acestui mini-ecosistem. Mai mult de apă, astfel încât ecosistemul acesteia este mai rezistent şi stabil.
Se pare ca lungimea lacului 20-30 m şi o lăţime de 8.10 m şi o adâncime de 2,5-3,5 m, şi este (de preferinţă) se intinde de la est la vest.

1.4. Coasta de Coasta ar trebui să fie, cu excepţia cazului în câteva locuri pentru înot, dacă este posibil abrupte de 60 ° -40 °, înclinat 20 ° malul -15 ° ar duce la pierderi suplimentare din cauza evaporării de pana la 1000 litri, o zi de vara.
Districtului hidrografic pot fi de la o bancă mare, sau aproape perfect la sol. banca mare cu movile de mare bine pentru a fi protejat de inundaţiile şi apă furtuna. Rezervoare scăzut arata estetic şi mai practic să se menţină.

1.5. Temperatura apei
Pentru a păstra apă rece, nu poate reduce doar evaporare, dar şi invers, pentru a obţine din aer o cantitate suplimentară de apă care se condensează pe suprafeţe rece. Apa rece este mai mică decât se înmulţeşte larve, rareori respectate "floare".

Pentru stratul de suprafaţă a fost rece, trebuie să apa de amestec - raţe începe, broaşte, peşti. Dar cea mai bună modalitate să se ocupe de aceşti copii, care, la o zi de vara pe apa nu trage, bine, şi la proprietarul său, de asemenea, splash nu este un păcat. Omul, de asemenea, unele dintre aceste ecosisteme? Amestecarea apei creşte, de asemenea, oxigen saturaţie.

Mai mult ajutor ascunde apă copaci de coastă şi alge (lintiţă, vodokras, Chilim, nufărul, capsule de ou).

1.6. Studiul rezervor
Este mai bine să deţină apă, astfel că nu avea colturi rotunjite şi uşor casa - se va crea energie, pozitive pentru locuitorii casei. La urma urmei, natura, practic, nu se produce Anginch Dacă făcut în formă de opt neregulate, cea mai îngustă parte poate continua să construiască un pod şi de ceas de apă de suprafaţă, ceas înflorit nuferii de apă şi de peşte. Vedere Foarte frumos au iazuri cu insule şi peninsule.


2. BUILDING

2.1. Fund
Desi metodele moderne de construcţie a iazurilor dezvoltate tehnologic, acestea nu pot fi numite rezonabil. În plus faţă de costul ridicat de construcţie, acestea au un cost ridicat de proprietate - reparaţii, întreţinere, consumabile, echipamente suplimentare de energie şi le face jucarii scumpe. Prin urmare, metoda cea mai raţională şi clar pare să utilizeze ca o argilă lac impermeabilizare ceasca. Argila este destul de capabil să reziste la rădăcinile plantelor şi sigilate daune minore.

O atenţie deosebită trebuie acordată construirea unei hidroizolatii aprofundate - lut "castel". Este confectionat din piure de bine cu apă la starea de aluat moale "gras" de lut si bine compactate. Pentru a îmbunătăţi proprietăţile de plastic de ud şi să ofere matură, evitând uscare. Plasticitatea creşte puternic în cazul în care stocul de lut sale şi se lasă să scadă în iarnă situată în poziţia deschis, la care acesta este un bun vymorozilas şi ud.

În partea de jos şi laturile de excavare presărat cu funingine pentru a descuraja râme, şi în partea de sus a acesteia este prevăzută de lut umed mototolită. Urşii în mod consecvent în strat gros de 2-3 cm 7-12 strat aplicat trebuie să fie uscată, dar nu a preveni formarea de fisuri. Pritenyat de soare pot fi de paie. Lut cu o contracţie de până la 20%. În cazul în care suprafaţa de lut devine la fel de greu de lut - poate fi aplicat stratul următor.

După ultimul strat, încă umed suprafeţe, în special pe marginea apei, stratul vtrambovyvayut subţire de pietriş (piatră spartă, cioplit caramida), cu nisip grosier. După aceea, partea de jos a rezervorului acoperite cu un strat de mărimea particulelor pietriş de 3-5 cm Acest lucru va consolida ultimul strat de eroziune şi de a crea o experienta mai placuta pentru picioare in timp ce inota. În timp, rădăcini de copaci şi plante plantate de apă, va proteja, de asemenea, pe malul de eroziune.

Chenare şi în partea de jos pot fi orizontale, astfel încât rămâne de plante moarte, distribuite uniform pe suprafaţa lor şi putregaiul încet, fără formarea de gaze toxice care pot otrava locuitorii din rezervor.

2.2. Relief
Volumul de lucrari de excavare poate ajunge la 600 m3, pentru a reduce ar trebui să fie posibil să încerce să utilizeze de relief - rigole, ravene, în jos. În plus faţă de reducerea activitatea, aceasta va da un aflux suplimentar de apă din zăpadă topită şi ape torenţiale.

Dacă aveţi un loc plat, putem organiza colectarea suplimentare de apa din inundaţii, distribuirea de pământ excavat în formă de movile cu un oblic spre rezervorul de 80-10 de grade. În medie, o colecţie suplimentare de apă pot ajunge la 150 mm de la 1 m2 de terasament, care oferă până la 500 m3 de apă pe an.

Dacă site-ul este situat pe o pantă, este recomandabil să loc rezervorul de la punctul de jos, trimiterea de apa de la inundaţii în ea santuri sau diguri. Apa din acoperisuri de case şi clădiri, de asemenea, ar trebui să fie trimis la rezervor. Rezultă din această concluzie: corpul de apă trebuie să fie sub zero la domiciliu.

2.3. Localizare pe site-ul
Corp de apă creează un microclimat specific al site-ului, reduce riscul de deteriorare a ovarelor de culturi de fructe în îngheţurile de primăvară. În consecinţă, lacul ar trebui să fie situate în apropiere de grădină, de preferinţă, în apropiere de centrul site-ului. În plus, un organism destul de adânc de apă este o zona de risc ridicat, aşa că trebuie să fie vizibil de la ferestrele casei. De asemenea, este de dorit din punctul de vedere al energiei.

2.4. Sistemul de preaplin
În cazul în care colectează şanţ de apă dintr-o zonă de mare, precum şi în caz de inundaţii mari şi ploioasă de vară, ar trebui să ia în considerare sistemul de debordant.

2.5. Umplerea cu apă
Dacă sunt calculateyvat numai pe ploaie umplerea lacului, acest proces poate dura mai mulţi ani sau nu vin niciodată la creşterea din cauza evaporare, astfel încât originalul va trebui să completaţi lac cu apa din fântâni sau dintr-un lac din apropiere, sau în plus pentru a colecta şi lansare zăpadă în lac în timpul iernii.

2.6. Aşezare
Verificaţi plantele produse numai după ce apa este separate de o săptămână sau o lună. Plantele pot fi aduse dintr-un rezervor din apropiere. Reptile şi peşti iaz populat de nu mai devreme decât după 1-2 luni după plantare, uda plantele. Multe reptile şi insecte se pot deplasa independent. Peştii sunt luate sau în grădiniţă, sau sub supravegherea unui specialist este adus la cel mai apropiat de apă bine. Specialistul este necesară pentru a evita Bookmark boala de peşte.


3. ÎNTREŢINERE

A susţinut că îngrijirea rezervor dă multă bătaie de cap: trebuie să fie curată, stretch grila de frunze care se încadrează. Toate aceste preocupări sunt cea mai mare parte fals. În cazul în care rezervorul se face suficient de mare, va începe cu toate prevăzute şi au atins un echilibru corect între toate elementele de acest miniekosistemy, nu vă faceţi griji nu vei mai avea - de apă vor trăi viaţa lor naturale, samoochischayas. În condiţii normale, de peşti şi plante pot determina singure echilibrului biologic, atunci când produsele de deşeuri a devenit una necesară pentru existenţa altora. Şi tu, urmărind viaţa care curge în apă şi în jurul acestuia, a se vedea dacă aveţi nevoie să intervină, şi numărul de locuitori otreguliruete - că ceva va elimina, adăuga ceva.

Căderea în aproape toate rezervoare există un blooms ". În cazul în care plantele sunt alese în mod corect şi biologice echilibru în rezervor nu este spartă, "floare" va dispărea cu timpul, fără interferenţe externe.

Naturale de apă purificatoare de:
• apă alb-roz rădăcini de sălcii. Bun apă curată din substanţe organice în plus faţă de care nainaetsya "infloreste.
• Plante Urrutia whorled curăţă de asemenea, de apă.
• melc-melc. Ajutor combate proliferarea curat şi depozite de sare pe fund, pot mânca frunzele slăbit crini.
crap erbivore • va curata eficient iaz de alge.
• Pentru a curăţa apă necesară şi mormolocii.
• favoarea imens de purificare a apei din iaz, aduce dafniilor (purici de apă).
• Apa zhivorodki melc-bobina si-bivalve sharoviki. Le place să mănânce alge.
Pentru a se asigura de peşte de oxigen în timpul iernii le face gaura. Nu puteţi hack gheata cu un ciocan, pentru că unda de şoc poate provoca daune de peşte. Pur şi simplu a face o gaură în gheaţă, dacă ai pune pe el vase cu apă fierbinte. Reed, Typha, trestie de zahăr nu va fi permis să se sufoce de peşte în timpul iernii când lac acoperit cu gheata.

În timp, există un lac de acumulare de nămol de la praf, litiera de frunze, resturi organice formate - de habitat şi produsele de set de bacterii, protozoare, viermi. Aceasta este o parte importantă din lanţul de viaţă. Periodic, excesul de nămol poate fi eliminat - acesta este un excelent îngrăşământ pentru plante. Sau utilizarea de spălat. Aceasta a fost mult timp observat că noroiul din lac în plus faţă de proprietăţi de vindecare, se spală organismul de bine.

Plantate de apa salcie, salcie, arin va întocmi subterane, reduce evaporarea de la suprafaţa rezervorului prin umbre şi de a spori banca. Experţii nu recomanda plantarea aproape de lac, castan de cai şi de plop, deoarece descompunerea de frunze în apă este alocat o mulţime de substanţe otrăvitoare. Curăţaţi suprafaţa lacului din ramurele si frunze plutitoare, în special în toamnă.

Karasi cu broaşte râioase şi va prinde tantari, care zavedutsya apă. plute mici de a nu se scufunda material va fi utilizat pentru păsările de băut, broaşte şi plajă.

nu ar trebui să intre într-un bazin de detergenţi moderne sintetice frecvent identificate printr-unhsya în pulberi de spălat, săpun. Ei ucid trai. neutralizarea lor de mecanisme naturale este limitat. Dar un ecosistem pentru a face faţă cu săpun simplu, fără aditivi, săruri de calciu şi magneziu face bacterii şi insolubile lipofile le digera complet.

EXEMPLU DE PLANIFICARE
Aspect de mică adâncime lac de gradina
/ Articles/21jun07_prud/scheme.jpg
Simbolurile care indică numărul de plante
/ Articles/21jun07_prud/table.jpg


Literatura:
Rodygin Vladimir, care trăiesc lac, Harkov,
metoda de control al Willow "infloreste
Zhirmunski NM, Grădină, fara chimicale, Sankt Petersburg, Diehl, 2004,
Hidraulic la dacha, Skrynnikov GV, M, "AST"
http://www.rodniki.bel.ru


Joi, 21 iunie 2007
Vizualizări: 5330

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
72
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
60
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
79
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
306