condiţii neigienice, birocraţia şi corupţia în spital!?

/ Vizionări: 7496

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În Chişinău, pediatru spital № 1 condiţii neigienice, birocraţia şi corupţia. A se vedea condiţiile în care există mame noi şi copii şi a decis să dovedească corupţiei Gelich de familie. Într-o conversaţie sinceră cu jurnaliştii, părinţii o fata nou-născut, spodvig bunicul - o cunoscută figură publică Fedor Gelich.

Un copil născut cu complicaţii, a avut mama mea cu copilul de la maternitate pentru a transfera la copii şi adolescenţi. Dar, în conformitate cu fata lui tata, nu sunt bani, medicii nu au de gând să faci nimic.

- M-am dus la şeful secţiei, ea a sugerat să-mi direct faptul că eu ar trebui să o plătească. Am plătit 500 de lei, o jumătate de oră totul sa schimbat, a început deja să împungere antibiotice, - spune tatăl Serghei Gelich

- În cazul în care condiţiile provin din personalul medical, care cel puţin aluzie la faptul că aveţi nevoie de ceva în plus, există linii telefonice, trebuie să notifice imediat administrarea - creanţe adjunct medic şef al spitalului № 1, Chişinău, Iuri Dondyuk.

Serghei a spus soţia sa a dat naştere la Polul medicale, care este gratuit. De fapt, eu a trebuit să plătească 150 de euro un doctor - obstetrician si o mie de asistente medicale de lei. Dar chiar că infuriat tatăl şi bunicul său. Condiţiile în secţii sunt periculoase pentru viaţă. Acest lucru este descris ea o femeie în travaliu.

- Pick up, pentru că deja nu a avut puterea de a fi acolo. Avem unele incident, un copil înecat în lapte, ca nu a existat nici lumină, am observat - note de Rodica Gelich Mamai


- Pentru sugari nici o lumină nu are nevoie pentru a găsi mamei sân este. Este un reflex. Mama a fost dreptul de a pune copilul - a spus zamesttel medic şef al spitalului № 1, Chişinău, Iuri Dondyuk.

- Medicii spun că eu sunt de vina, nu este prima copilul meu, asa ca nu am vazut ..., - perplex Rodica Gelich mama

Se spune Rodica, în spital a acestor condiţii sunt mai mult - mai puţin acceptabile, dar în secţia de pediatrie - fără apă, fără lumină, toaletă în Camerelor zguduit tifon.

Ne-am plimbat prin secţiile de birou, că e modul in care arata. În astfel de condiţii sunt prematuri, copii cu complicaţii.

- Sâmbătă, bec ars, nu a existat nici lumina, pentru că nu a existat nici manager. O mama nu se putea stăpîni, a dat 5 lei, să se răsucească bec este la fel de imposibil ca şi în toaletă, fără lumină, - se plânge Rodica Gelich Mamai

- Noi incercam, pe baza fondurilor pe care le aloce, să menţină un spital, în conformitate cu toate standardele sanitare. Desigur, finanţarea nu este suficient - subliniază medic-şef adjunct Spitalul № 1, Chişinău, Iuri Dondyuk.

medic şef adjunct explică, nu există nici apă caldă, nu numai în acest spital şi, în acest departament, nu este în orice spital din oraş. centralizate de alimentare cu apă tăiate la inceputul anilor 90, trompeta, deoarece ruginite, şi bani de la stat pentru a restaura, nu, şi, în curând, cel mai probabil, nu va va. Tot ce se poate face - este de a pune de încălzire a apei. Unul pe etaj.

Daria Gvindzhiya, Kotin Viaceslav
http://tv7.md/?page=Society&id=11199&lang=ru&list=1