ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Conştientizarea corectă aici şi acumConştientizarea corectă aici şi acum

 

Cât de des putem asculta nemijlocit, şi auzi, simţi, si vedea totul ce se întâmplă la noi sau în jurul nostru, fără aşteptări şi amintiri, fantezii şi imagini mentale?

Budiştii numesc această stare o conştientizare corectă sau o conştientizare, care apare aici şi acum.

A percepe lucrurile nemijlocit, reflectând evenimentele în mod real sau în sensul lor adevărat, nu este uşor, dar destul de realizabil.

Un punct de vedere fără apreciere şi evaluare este o acţiune mai complexă, dar şi ea poate fie obţinută, dacă dedicaţi suficient timp  dezvoltării personale şi spirituale.

Starea profundă de concentrare şi tăcere absolută nu se obţine imediat, printr-un efort, dar cu timpul intrăm în ea, indiferent de condiţiile externe şi furtuni emoţionale sau mentale interne. Este nevoie doar de dorinţă şi de practică.

Există mai multe metode şi abordări pentru a obţine această stare şi ele diferă doar din punct de vedere tehnic, esenţa rămâne neschimbată.

Evaluaţi interesele dvs., ca un album cu fotografii vechi, chemând la viaţă nu numai sentimente de mult uitate, ci şi noi senzaţii şi imagini.

Urmărind chemarea inimii şi sfaturile ei înţelepte, noi, pas cu pas, treptat ne apropiem de îndeplinirea dorinţelor tainice şi ale lecţiilor de viaţă.

Pentru mine starea de „acum şi aici” este un sentiment calm, confortabil, plin de har şi de unire cu lumea interioară şi exterioară. Este surprinzător, dar anume în această stare nu este nevoie să tindem spre ceva sau să realizăm vreodată ceva. Dar, în acelaşi timp, după o vreme scurtă, eu mă umplu cu energie creativă şi făuritoare şi simt în mine o capacitate re-deschisă şi neutilizată pentru a pune în aplicare planurile concepute de mine.

Probabil, starea de ”aici şi acum” este una din cele dihotomii divine, atunci când, pe de o parte, simţiţi o integritate absolută şi perfectă, iar pe de altă parte, apare o dorinţă irezistibilă de a retrăi experienţa noilor stări.

Ce vă ajută să intraţi în starea "aici şi acum”? Cunoscutul meu, doctor  în nanotehnologii, este foarte pasionat de schiuri şi muzică clasică. El a descris pentru mine stările sale apropiate de transă, atunci când coborând cu schiuri din Alpi, laolaltă asculta opera lui Georges Bizet "Carmen". Acesta este felul lui de a retrăi experimenta „aici şi acum”.

Diving, paraşutism şi sport aerian, călărie sunt instrumente excelente pentru a obţine această stare, dar acest lucru nu este singura modalitate de a rămâne în momentul "aici şi acum."

Meditaţie, muzică sau dans sunt moduri la fel de eficiente, deoarece ele ajută să sustragem atenţia noastră de controlul mental şi dominare, şi să permitem conştiinţei noastre pur şi simplu să existe.

Observaţi ceea, ce vă permite, pe propria experienţă, să simţiţi comuniunea cu toate lucrurile, pentru a stabili un contact interior cu lumea exterioară, şi în acelaşi timp auzi vibraţiile subtile ale sufletului vostru.

Exploraţi faţetele personalităţii şi ale sufletului dvs. pentru a integra şi reconstrui integritatea dvs.. Şi atunci starea de „aici şi acum” va deveni nu numai compania dvs. obişnuită, dar, de asemenea, va dezvălui noi orizonturi pentru realizările voastre în toate sferele vieţii.

 

Autor: Elizaveta Babanova-Koleşa
Utilizarea acestui articol sau a unora din fragmentele sale
este permisă numai cu referire la autor şi site-ul www.koleshi.com

Sursa: kartinamira.info cu link pe koleshi.com

Joi, 28 aprilie 2011
Vizualizări: 2717

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
278
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
451
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
328
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
446