ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Consumatorii europeni ameninţă Amazonia




 

"Consumul european ameninţă Amazonia", acuză Publico, care reia elemente dintr-un raport al ONG Friends of the Earth (FoE), publicat în 25 ianuarie şi care atrage atenţia asupra stării de conservare a pădurii amazoniene. Aceasta, notează raportul, ar putea fi "redusă dramatic" în 2020, "din cauza creşterii puternice a consumului european de carne, de biocarburanţi şi de îngrăşăminte de origine braziliană", un fenomen "presupus să crească exponenţial în acest deceniu".

Cotidianul aminteşte că UE este primul importator de etanol şi al patrulea în materie de carne, ca şi una dintre principalele pieţe pentru culturile de soia modificat genetic. Consumarea acestor "trei stâlpi ai economiei braziliene" provoacă distrugerea permanentă a pădurii amazoniene cu "consecinţe grave pentru climat, biodiversitate şi vieţile a mii de persoane", denunţă Adrian Bebb, responsabil cu agricultura şi alimentaţia în cadrul FoE. Publico este astfel ecoul exigenţelor mai multor grupuri ecologiste, care cer UE "să revizuiască Politica agricolă comună (PAC)", care reprezintă 40% din bugetul UE, şi a cărei revizuire s-a aflat în centrul discuţiilor în timpul reuniunii miniştrilor Agriculturii, din 24 ianuarie, la Bruxelles. Cotidianul aminteşte iniţiativa pentru "zilele de luni fără carne" prezentată la Bruxelles de către muzicianul Paul McCartney, cu un an de zile în urmă, "fără succes", care pretinde la o reducere a consumului individual de carne. "Însă nici Executivul comunitar şi nici guvernele celor 27 nu l-au luat în considerare", regretă Publico.

 

Sursa: presseurop.eu

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 09 octombrie 2013 14:09
Vizualizări: 1695

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
168
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
247
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
250
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
266