Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/08/gmo_besplodie.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Consumul de OMG duce la infertilitate
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Consumul de OMG duce la infertilitate
Încercările oamenilor de știință de a explora produsele transgenice se contracarează dur. Aproape toată nutriția pentru nou-născuți, inclusiv amestecuri lactate, de care sunt hrăniți copiii din primele zile de viață, conțin Produse Modificate Genetic (GMP). Totodată,  studiile cercetătorilor ruși arată, că principiul esențial de funcționare a GMP - "interdicția de reproducere" pentru generațiile de mamifere. Tocmai acest efect este pus în baza OMG-urilor.

De ce toți tac?
La urma urmei, de pe fața Pământului ar putea să dispară popoare întregi. În Rusia cultivarea de OMG-uri este interzisă, dar este permis importul lor nesupravegheat: sfeclă, porumb MON 810, la care de mult timp s-a refuzat Europa, cartofi, orez și cel mai rău lucru - soia.
– ”Toată soia, cumpărată de Rusia, este modificată genetic. Având în vedere că ea intră în componența majorității produselor, în special pentru copii, neintenționat ne aflăm sub impactul OMG” – spune medicul-șef la Institutul de recuperare a sănătății Olga Butacova.
Cu acest fapt, candidatul în științe biologice, președintele  Asociației Naționale de Securitate Genetică, Alexandru Baranov, explică epidemia fără precedent de tot felul de alergii. După părerea lui,  apariția "a inserțiilor" modificate genetic in produse duce la faptul că microorganismele, care trăiesc în intestinele noastre, încep să producă așa-numitele proteine nespecifice, iar acestea, la rândul lor, sunt percepute de organism ca un străin. Pentru a se proteja, sistemul nostru imunitar atacă proteinele cu histamina, ceea ce duce la apariția petelor pe piele și a altelor manifestări a bolii alergice.
- În fiecare an, numărul bolnavilor, care suferă de alergii în metropolă crește cu 7%, iar peste 10 de ani, aproape 100% din copii din orașele industriale vor fi alergici - consideră Alexander Lavrentiev, alergolog-imunolog, medic pediatru la spitalul municipal num. Gorbacevski.
Tabu
Problema OMG-urilor, în ciuda interesului public mare, este în continuare considerată ca fiind studiată insuficient. Academia rusă de Științe a sugerat de mai multe ori un moratoriu privind alimentele modificate genetic, atâta timp cât nu există nici o dovadă de siguranța lor, dar încercările oamenilor de știință să apeleze la autorități - nu a avut nici un rezultat. Academicienii au fost sfătuiți să nu-și băge nasul în problemele, legate de securitatea alimentară.
În Rusia există circa 10 laboratoare, care au dreptul de a investiga culturi agrare- GM, inclusiv produsele alimentare transgenice pentru siguranța lor pentru organismele vii. Totodată, în ultimii 7 ani în țara noastră nu a apărut nici o singură concluzie cu privire la efectuarea unor astfel de cercetări!
Doctor în științe biologice, expert internațional independent de la Rusia în Comitetul NATO "Știința pentru pace și securitate" Irina Ermakova, a fost prima și ultima, care a reușit să facă un experiment independent cu OMG-uri și nu s-a temut să declare în public despre pericolele, ce duc organismele transgene. În loc de a primi sprijin și recunoaștere de la colegi, a trebuit să renunțe la carieră. - După publicarea rezultatelor de cercetare, am fost forțată să plec de la lucru, - spune acum fostul cercetător principal la Institutul Superior de Neurofiziologie RAS. – Administrația institutului mi-a interzis să studiez OMG-urile și să dau interviuri pe această temă. Astăzi, în mod oficial, sunt neangajată în cîmpul muncii.

" Miliardul de aur "
Concernul american "Monsanto" deține  90% din OMG-uri create în ziua de azi. Pe site-ul oficial, această firmă se afirmă ca o companie agricolă, care are drept scop de a ajuta agricultorii să crească alimente sănătoase, fără poluarea mediului. Cu toate acestea, în trecut, sloganul "Monsanto" suna altfel: "Vom crea chimie, ce face minuni pentru tine ". Înființată în 1901, corporația se poziționa, ca cea mai mare companie de produse chimice a secolului al XX-lea.
În timpul războiului din Vietnam, "Monsanto" a furnizat pentru armată americană arme chimice, sub acțiunea cărora vegetația de pe terenurile, unde se pulveriza substanța, pierea fără urmă. Acest lucru a ajutat SUA să urmărească și să distrugă trupele inamice. Sute de mii de hectare de pădure au fost distruse, și, ce e mai important, 2 milioane de vietnamezi au resimțit efectul acestui medicament. La victimele s-a deformat capul, a căzut părul și dinții. Până în prezent, zonele din Vietnam, care au fost pulverizate cu acest chimic, au cel mai ridicat nivel de patologii genetice.
Astăzi, principalul produs a "Monsanto" este "Roundup", un erbicid împotriva buruienilor, foarte răspândit laVest. Numeroase studii științifice au arătat că "Roundup"-ul  este foarte toxic. Profesorul francez Robert Belle a dovedit, că erbicidul provoacă patologii în diviziunea celulelor și duce la cancer.
- Am decis că trebuie cât mai curând să avertizez societatea despre pericol și m-am adresat administrației,- a declarat într-un interviu profesorul Belle. - Am fost surprins și șocat, pentru că mi s-a spus, mai exact, s-a ordonat să nu public rezultatele studiului și să nu ridic probleme, legate de OMG-uri. Oficial patronul și apologetul pentru tot, ce este legat de OMG-uri, este considerat a fi unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, fondatorul "Microsoft", Bill Gates. În ultimii 10 ani filantropul era preocupat de soluționarea problemei lipsei de hrană în Africa. Fundația Bill și Melinda Gates achiziționează pentru mai multe state africane doar produsele alimentare OMG, în special orezul transgenic ”de aur”, care distruge epiteliul ciliat a trompelor uterine, ce, la rândul său, duce la infertilitate.
Reducerea populației planetei și, în primul rând, a țărilor din lumea a treia, Gates a declarat ca fiind scopul principal al activității sale filantropice.
- Este bine cunoscut faptul, că magnații businessului mondial,  în special din SUA, Japonia, Canada și UE sunt preocupați de deficitul resurselor naturale, - explică comportamentul miliardarelor doctorul în sociologie, Irina Aliverova. - În cadrul ONU există un document oficial, conform căruia populația planetei este împărțită la cea ” de bază” – ”miliardul de aur", și auxiliară - populația țărilor în curs de dezvoltare, inclusiv și Rusia. Ultimii – circa 5 miliarde de oameni – trebuie să dispară, ca buruienile după erbicide, consideră puternicii mari a lumii.

Coșul "periculos"
Asociația Națională de Siguranță Genetică a făcut o listă de companii străine, observate în utilizarea OMG.

 

Sursa

 

Duminică, 24 august 2014
Vizualizări: 1916

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
40
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
187
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
34
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
123