ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Controlează hipertensiunea cu remedii naturale

Hipertensiunea a devenit o problemă în ultimii ani, mai ales din cauza modului de viață, obiceiurilor și a nutriției. Datorită unor remedii naturale și a unor obiceiuri nutriționale, o putem controla și îmbunătăți.

Hipertensiunea în sine este o problemă, cu toate acestea, consecințele pe care le produce în corp sunt chiar mai rele. Aceasta pune presiune inutilă asupra circulației sângelui prin organele noastre, cum ar fi inima și rinichii, arterele brațelor și a picioarelor, care are ca rezultat dificultăți și consecințe grave.

Iată cum putem regla hipertensiunea arterială:

Introducerea unor serii de reguli dietetice și nutritive care pot acționa ca remedii naturale, ca fiind foarte eficiente în combaterea și reglarea presiunii arteriale.

Putem controla dieta. Merele sunt un mod natural care ajută la scăderea tensiunii arteriale, și este o modalitate foarte bună de a controla hipertensiunea arterială. Unele reguli generale care sunt necesare pentru includerea în dieta de zi cu zi sunt:

- Mai mult calciu în dietă;

- Crește cantitatea de potasiu în ceea ce consumi;

- Scade consumul de sare;

- Reduce cantitatea de alcool pe care o consumi.

Controlul dietei este fundamental, mai ales la persoanele care sunt supraponderale sau obeze. Trebuie evitat consumul de bomboane, creme, alimente procesate, dulciuri, sosuri, și reducerea cantității de grăsimi saturate pe care le mâncăm, cele care se găsesc în carne roșie, brânzeturi și lapte integral.

Mănâncă mai multe fructe, legume, fasole, nuci și cereale, de preferință cereale integrale, care sunt bogate în fibre și sărace în zahăr. Ia între două-trei linguri de ulei de măsline pe zi. Va reduce tensiunea arterială, și va reduce nevoia de medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Cum puteți crește aportul de calciu:

Broccoli este bogat în vitamina C și fibre alimentare, are mai multe substanțe nutritive cu proprietăți de combatere a cancerului. Consumă multe fructe și legume, cum sunt spanacul, varza, ceapa, napul, broccoli, moringa. Este important să ne amintim că Moringa, consumarea de frunze sau ulei de semințe de Moringa, are un nivel de calciu de patru ori mai mare decât cea a laptelui. În plus, consumă leguminoase, cum sunt fasolea albă, năutul și lintea.

Cum poți consuma mai mult potasiu:

Bananele sunt bogate în fibre, carbohidrați, potasiu, vitamina A, vitamina C și triptofan. Dacă vrei să consumi fructe în fiecare zi, nu uita să incluzi bananele. Acestea ajută la optimizarea tensiunii arteriale. La fel de bun este și uleiul de semințe de Moringa.

Remedii naturale:

Consumul de ulei de măsline în mod regulat poate ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale și multe alte probleme de sănătate. Unele dintre căile de atac pe care le poți folosi pentru a menține un control complet asupra tensiunii arteriale sunt următoarele:

În lumea occidentală, măsline sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce tensiunea arterială, și consumul de ulei de măsline este foarte recomandat. La fel de bun este și uleiul de semințe de Moringa.

Usturoiul, în plus față de reducerea colesterolului din sânge, poate dilata arterele, și pentru a preveni formarea de cheaguri de sânge, poate reduce hipertensiune arterială. Este de preferat să-l mănânci crud, un cățel de usturoi pe zi.

Ceai de cătină. Toarnă într-o ceașcă apă clocotită, peste care adaugi două lingurițe de flori albe de cătină, și lasă-l 25 de minute, pentru a face infuzie.

Mai multe remedii naturale pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale, multe dintre ele implică mici schimbări în obiceiurile de zi cu zi. În loc de a fi sedentar, este vital să avem activitate pentru a controla greutatea corporală, și sănătatea cardiovasculară.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Vineri, 26 februarie 2016
Vizualizări: 1737

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
297
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
272
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
176
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
212