Copiii vegetarieni
Copiii vegetarieni
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani, copii vegetarieni au o sănătate mai bună decât semenii lor, care includ în dieta lor carne.
Obiceiurile alimentare sunt create în copilărie şi, potrivit opiniei nutriţioniştilor americani, alimentaţia vegetală în copilărie si adolescenţă poate fi drept bază pentru a stăpâni abilităţile de mâncare sănătoasă pentru toată viaţa.
Studiile arată că dezvoltarea fizică şi mentală a copiilor vegetarieni nu este inferioară dezvoltării colegilor lor.
Meniul echilibrat oferă toate nevoile organismului în creştere.
Dieta copiilor - vegetarieni ar trebui să aibă următoarele grupe de produse:
- Cereale: grâu (pâine, paste, burgul), diferite soiuri de orez, porumb, ovăz, orz , arcapaş, hriscă, crupe de mei şi seytan (înlocuitor de carne obţinut din grâu). Aceste alimente sunt bogate în proteine si zinc.
- Legume: soia şi produse derivate, linte, fasole, mazăre şi quinoa. Fasole conţin proteine, zinc şi fier.
- Legume şi fructe sunt de tot felul. Legume sunt bogate în vitamine şi minerale, precum şi proteine vegetale.
- Nuci şi seminţe: migdale, fistic, nuci şi nuci de Brazilia, seminţe de dovleac şi de floarea soarelui, susan şi seminţe de in. Acestea conţin acizi graşi şi calciu.
Avantajele dietei vegetariene sunt numeroase: alimentele vegetale sunt sărace în grăsimi, ele nu conţin colesterol, sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre dietetice.
În cazul unei lipse de vitamina B-12, care se găseşte doar în alimentele de origine animalieră, este recomandabil să consumăm un supliment cu această vitamină.
Dieta vegetariană bine-organizată poate fi drept bază pentru o viaţă sănătoasă.
Poate că copilul-vegetarian va face masa întregii familii mai utilă şi mai variată.
După articol lui J. Lvovskaia
Sursa: green-vita.ru