ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Copiii-vegetarieni – mit sau realitate. Istoria a treia: de la dietă obișnuită spre vegetarianism.
 

Continuu să public un ciclu de articole despre copiii-vegetarieni pentru a spulbera mitul că copiii și vegetarianismul nu se potrivesc. Eroina istoriei de astăzi este Cristina Afinoghenova și copiii săi – Amelia și Timur. Cristina ne-a povestit de ce nu-și mai hrănește copiii cu carne, cu ce înlocuiește proteinele animale, ce produse întră în dieta lor de familie și de ce ai nevoie ca să te simți sănătos și plin de putere.

Дети-вегетарианцы: миф или реальностьCristina, povestește-ne istoria voastră. Sunteți vegetarieni din convingere?

De fapt, există două motive: în primul rând, carnea e un produs dăunător, iar în al doilea rând îmi este milă de animale, nu cred că e normal să-i ucidem pentru a-i mânca. Sunt vegetariană deja de 13 ani.

Copiii tăi n-au mâncat carne de fel?

Amelia (acum are 4 anișori) pe la început mai mânca carne. Când s-a născut încă mai aveam temeri și dubii dacă e bine de a exclude carnea și peștele din dieta copilului, pe lângă asta mă influențau rudele, buneii și  bunicele insistau să-mi hrănesc copilul cu produse din carne. Consideram că unitatea în familie e mai importantă decât apărarea propriilor principii, de aceea în primii trei ani Amelia mai mânca carne de prepeliță și pește.

Chiar și azi eu cu soțul avem viziuni diferite în privința folosului carnei, însă nu mai pregătim astfel de produse acasă și încercăm să hrănim copiii doar cu produse vegetariene. Fiul cel mic, Timur, nici nu a gustat asemenea produse, adică e vegetarian din născare. Din alimente de origine animală consumăm doar gălbenușuri de ou de prepeliță și produse lactice acide, pe care le facem singuri acasă.

стоит ли переводить ребёнка на вегетарианство

 

Amelia mai cere carne?

Uneori – da. Îi explic că n-o mai mâncăm și fiica mă ascultă cu atenție. Deoarece fata merge la o grădiniță vegetariană, unde copiii sunt hrăniți doar cu produse vegetariene și lactate, Amelia rar vede carnea (de obicei asta se întâmplă la rude în ospeție).

Cu ce înlocuiți proteinele de origine animală?

Cu nuci (migdale, caju, nucă), cu hrișcă încolțită, grâu, secară, semințe încolțite de floarea soarelui. De asemenea încolțim amarantă, fasole mung și linte. Germenii conțin o cantitate mare de proteine și microelemente esențiale.
 

здоровый ребёнок, вегетарианство, без мяса

Ce mâncați în timpul zilei?

Dimineața pe stomac gol bem apă caldă cu miere și lămâie (cine și cât vrea). După asta mâncăm fructe, smoothie, paste făinoase din soiuri de grâu tare sau terci puțin sărat. Pentru mine a fost o adevărată descoperire că e folositor că mănânci terci un pic sărat, și nu dulce, cum se recomandă de obicei. Despre asta mi-a povestit un medic cu care m-am consultat în privința alimentației sănătoase și a vegetarianismului. La prânz, de obicei, avem felul întâi, legume coapte, iarna - și mere coapte. La cină pregătim ceva din Ayurveda, putem coace cartofi. Între mesele principale mâncăm fructe, legume, salate crude. Consider că un moment important pentru o dietă sănătoasă e ca produsele să fie de calitate, naturale, ecologice. Practicăm și dieta disociată, încercăm să separăm proteinele de glucide și să consumăm cât mai multă hrană ”vie”. Întotdeauna îmbogățesc meniul nostru cu bucate vegetariene sau crude noi, ca copiii și soțul să vadă cât de bogată, diversă, gustoasă, folositoare și chiar frumoasă poate fi mâncarea fără carne și produse rafinate.  

чем заменить животный белок, чем заменить мясо

 

Aveți mulți prieteni ai căror copii sunt la fel vegetarieni?

Da, călătorim mult și în tări diferite întâlnesc tot mai mulți oameni vegetarieni, ce-și cresc copiii potrivit acestor principii. Totodată cunosc mulți oameni ce sunt nu doar vegetarieni, ci chiar crudivori. La nici unul dintre aceștia n-am observat probleme de sănătate și nu am auzit ca copilul să sufere din cauza dietei vegetariene. Copiii mei la fel se simt foarte bine și nu rămân la urmă cu dezvoltare față de colegii săi. În viață nu am întâlnit decât dovezi a faptului că trebuie să te ții de dietă vegetariană și sănătoasă!

 

Sursa

Vineri, 07 noiembrie 2014
Vizualizări: 1429

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
281
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
452
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
330
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
449