ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cosmetice de casă. Curăţarea pielii



Cosmetice de casă. Curăţarea pielii


Curăţarea pielii este necesară indiferent dacă aplicaţi sau nu machiaj. Dacă porii nu sunt înfundate cu pulbere şi cremă, acest lucru nu înseamnă că ele sunt curate. Pielea se murdăreşte nu numai de la machiaj, dar şi din cauza funinginii şi prafului omniprezent. Nu este întotdeauna uşor să scăpăm de murdăria, care redă pielii un aspect obosit, poate duce la inflamare şi din timp în timp face unele surprize neplăcute în formă de coşuri şi puncte negre. În plus, există întotdeauna un pericol de a exagera cu curăţarea şi a perturba echilibrul natural al pielii, lipsindu-l de protecţie naturală, cu ce, din păcate, uneori greşesc spuma şi lapte pe bază chimică, ca să nu mai vorbim de săpun.

Putem rezolva această problemă prin utilizarea remediilor naturale pentru spălat. Acest lucru este uşor, dar este nevoie de răbdare - reţeta selectată trebuie să se potrivească exact pentru tipul de piele dvs. şi să ia în considerare caracteristicile sale, şi aici sunt necesare experimente. De asemenea, apucându-vă de prepararea  produselor cosmetice de casă, este important să reţineţi o regulă de bază: nu aplicaţi substanţe obţinute din cap până în picioare. La început, ele trebuie să fie testate pe o suprafaţă mică de piele pentru a verifica compatibilitatea (desigur, există amestecuri, care se vor potrivi, cu siguranţă, majorităţii, dar chiar şi atunci merită să vă asiguraţi prin testare).

Pentru tenul normal se recomandă o substanţă pentru spălare pe bază de bere. Pentru aceasta, după o reţetă tradiţională, se iau trei linguri de brânză de vaci şi un pahar de bere întunecat. Se amestecă ingredientele, se aplică pe faţă şi se lasă pentru câteva minute, apoi se recomandă să îndepărtaţi substanţa cu un şerveţel.

Puteţi folosi brânza de vaci săracă în grăsimi – să ştergeţi faţa cu o bucată de brânză umedă, să aşteptaţi şi apoi să spălaţi faţa cu apă caldă. Această procedură este valabilă pentru pielea uscată. Acelaşi lucru se referă şi pentru spălare cu mere. Într-o jumătate de pahar de ceai cald, se adaugă sos de mere (preparat se sine stătător:  mărul frecat printr-o răzătoare măruntă), două linguri de smântână şi o fărâmă de pâine de secară. Amestecul este apoi bătut până se face spuma cu un mixer sau blender.

Pentru a curaţa tenul gras se recomandă masca din chefir.  Reţeta conţine jumătate de suc de lămâie, o jumătate de linguriţă de sare într-un pahar de chefir, iar în amestecul rezultat se adaugă două linguri de vodcă. Păstraţi acest remediu în frigider nu mai mult de o săptămână.

Un alt ajutor la îngrijirea pielii grase şi sensibile este ovăzul. Fulgi de ovăz sunt amestecate cu apă (puteţi opări fulgi cu apă fierbinte). Cu terciul obţinut spălaţi atent pielea, fără  forţă  - hercules nu numai va elimina machiajul, dar şi va calma pielea sensibilă.

Regina egipteană Cleopatra a folosit în loc de săpun amestecul următor: tărâţe, lapte, amidon - toate în proporţii egale. La un pahar de amestec puteţi adăuga o lingură de ulei vegetal. Amestecul  înfăşuraţi într-o cârpă umezită în apă curată, cu un astfel de burete puteţi spăla nu numai faţa, dar şi tot corpul.

În Rusia veche femeile foloseau pentru spălare utban. Ce este utban? Acest lucru înseamnă pulberi pe bază de plante, care sunt amestecate cu diverse lichide până la consistenţa de cremă. O astfel de spălare îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi conferă pielii un aspect sănătos. Utban poate fi folosit în calitate de scrub foarte blând.

Utbanul tradiţional combină coriandru şi obligeană, tătăneasa, chimion (zeera) şi aloe, manzhishtu, tulsa şi santal, licorice, coajă de lamaie, soc, schinduf şi făină de năut. Majoritatea femeilor din Rusia obişnuiesc spălarea pielii cu pulberi pe bază de plante diluate, înlocuind ingrediente exotice cu cele autohtone şi adaptând substanţe indiene la realităţile ruse.

Naut ( mazăre turcească, lat. Cicer arietinum L.)  este o plantă leguminoasă răspândită  în ţările din  Asia de Vest şi Centrală, Africa de Nord, America de Nord şi este utilizat pe scară largă în bucătărie vegetariană şi arta culinară vedică.  Însă în loc de făină de naut se folosesc şi fulgi de ovăz, linte, şi lut. Din plante se ia muşeţel şi dentiţă, salbie şi podbal, coada-calului, coada şoricelului, păpădie, rozmarin şi zefire, mentă şi cimbru, valeriană şi petale de trandafir, seminţe de floarea soarelui decojite, urzică, ace de pin şi molid, ceaiul negru şi verde, frunze de laur, de tei, seminţe de in, ienupăr, cafeaua măcinată şi chiar frunze de mesteacăn. Aici imaginaţia nu are limite, principalul lucru să nu aveţi alergii la plante selectate

Puteţi adapta reţeta pentru nevoile dvs. individuale, utilizând orice tip de lichid pentru diluarea utbanului. Pentru o piele normală amestecaţi utban cu apă (desigur, fiartă sau minerală). Proprietarelor tenului gras se recomandă să adăugaţi câteva picături de suc de lămâie. Cei care au pielea uscată - lapte sau smântână. În proporţii: trei linguriţe de pulbere într-o lingura de lichid. Câteva minute mai târziu ierburile se vor umfla şi amestecul  poate fi aplicat pe piele umedă. Păstraţi un minut, masaţi uşor (deşi  durata, de asemenea, este individuală), apoi spălaţi cu un burete.

Cineva compune utbanul improvizat din trei sau patru componente, de exemplu, argil, ovăz, romaniţă, lichid; cineva complică compoziţia şi cantitatea  ingredientelor depăşeşte o duzină. Ce este mai util, este greu de spus. De asemenea, este dificil să stabilim, dacă amestecul obţinut poate fi numit, în mod legitim, utban. Cu toate acestea, chiar şi cu reţeta, modificată de nerecunoscut, utbanul este capabil să ne scape de puncte negre şi de strălucire, să îndepărteze celulele moarte şi să dea pielii o strălucire interioară.

Rezultatul poate fi consolidat cu băi de plante, apoi curăţaţi pielea cu scrub. Pentru scrub, folosiţi seminţe de struguri , boabe de cafea, coji de lămâie uscate  sau  sare, scoici. Pulbere pentru scrub  este diluat după aceleaşi principii ca şi pentru  utban. Păstraţi scrub pe faţă timp de un minut sau două, dar faţa ar trebui să fie uşor masată, mai ales  în zonele cu probleme, cum ar fi aripile nasului. Apoi amestecul se spală  cu apa minerală fără gaz sau apă fiartă. Procedura este destul de grea, de aceea se face numai o dată pe săptămână, iar apoi pielea este hrănită cu măşti şi creme.

 

 

Sursa: chaskor.ru

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 01 iunie 2011 10:20
Vizualizări: 3051

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
115
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
142
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
108
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
242