ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Creștem rădăcini pe orice creangă simplu, în condiții casnice

Stimulatorii formării rădăcinilor din mijloace accesibile sînt niște lucruri simple, pe care le aveți acasă. Le luăm și pe orice creangă putem forma rădăcini…

La înmulțirea plantelor prin butași uneori apar probleme cu formarea rădăcinilor. Pentru accelerarea procesului puteți folosi stimulatori industriali, cei mai populari dintre ei – kornevin și IAA. Dar există și unele metode populare verificate:

Mierea. În 1,5 l de apă se dizolvă o linguriță de miere, butașul se plasează în soluție și se ține 12 ore.

– Cartoful. Pentru accelerare vom luaun cartof mare. Din el se elimină toate ochiurile, se face o tăietură și se pune butașul. După o alimentare bună cu apă, el va da rădăcini repede. Chiar și butașii ce prind rădăcini foarte greu pot fi determinați să facă rădăcini, pentru că butașii primesc multe substanțe nutritive din cartof.

– Sucul de aloe. În apa în care se află butașul se adaugă 3-7 picături de suc proaspăt de aloe. El nu doar va accelera formarea rădăcinilor, dar și va stimula sistemul imunitar al butașului.

–Apă din salcie. Cîțiva lăstari de salcie (puteți lua și plop, rozmarin sălbatic, răchită) se pun în apă și așteptați formarea rădăcinilor. După aceasta, crengile de salcie le puteți înlătura și plasa butașul în această apă. Apa nu se schimbă, ci doar se adaugă, la necesitate.

– Drojdii. Se pregătește o soluție de drojdii (100 mg la 1 l) și se țin butașii timp de o zi în ea, după care sînt clătiți și plasați într-un vas plin pe jumătate cu apă.

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
107
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
193
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
185
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
238