ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cronicile «revoluţiei verzi». Partea a II-Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Dezvoltarea biotehnologiei ar oferi o oportunitate de a crea un nou model de viaţă şi de dezvoltare a terenurilor din Rusia

BIOROSSIYA


În mai 2008, preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev a trimis o scrisoare neobisnuit. Biotehnologice Compania a oferit şefului statului pentru a începe procesul de creare, în esenţă, o reţea de o civilizaţie noi - bioekopolisov.


Astăzi, o astfel de mutare nu ar putea ridica numai pe piaţa internă bio-industria, ci şi pentru a ajuta la "reconstrui" ţării că nici cele mai este un, inovatoare mod futurist.


Presedinte al Societatii de Biotehnologie din Rusia, profesor RAIF Vasilov invitat pentru a rula proiectului "Bioekopolis. Esenţă de el - pentru a crea o bioekopolisov a reţelei să fie utilizate pentru a asigura mijloacele de subzistenţă lor cele mai recente realizări în domeniul energiei biologice (biogaz), agro-si aqua-, eco-silvicultură şi biotehnologie. Numai prin punerea în aplicare a biotehnologiei de prelucrare a deşeurilor, deşeuri agricole şi industriile forestiere pot câştiga bani uriaşe. Dar nimic din agro-procesare şi nu trebuie să vorbim. Vasilov a sugerat: numărul mediu de bioekopolisa ar trebui să fie 100-150 de oameni care trăiesc în gospodării case moderne. Fiecare politică primeşte 100-1000 mp km pentru afaceri, şi 1000 - 10 000 de metri pătraţi. km - pentru mediul de lucru. Se pare bioeconomy de dezvoltare a reţelei - economiei bazate pe cunoaştere. În acest caz, costul etapa iniţială a programului este mic: aproximativ 150 de miliarde de ruble. de 10 ani. Restul este elaborat prin parteneriat public-privat. De afaceri se va replica modelul de succes.


Regimul a asculta o astfel de propunere? Ar fi ca. Căci în lume este deja revoluţie biotehnologie, şi Rusia în ea acum - din afară, aproape fără speranţă.


Dosar

În 1983 URSS a ocupat 5% din piaţa mondială a produselor biotehnologiei. Până în 2008, cota de Rusia se ridica la numai 0,2%, care se încadrează la 25 de ori. În acelaşi timp, SUA detine 42% din piaţă, Uniunii Europene - 22%, China - 10%, India - 2%. În cazul în care Uniunea Sovietică variat, o parte din bioindustrie între 1 şi 2 locuri II în lume, Rusia a alunecat la 70-lea.


Bio nostru a fost învins de către barbari, "reformatorii", care face RF nizkorazvituyu "ţară de petrol". Chiar şi în scenariu optimist, până în 2010 nu Rosfederatsiya ia mai mult de 0,25% din biorynka lume. În 90 de ani, oamenii noştri de ştiinţă sunt implicate în descifrarea genomului uman. biologi Shots, constatarea nici un folos la domiciliu, du-te în străinătate. Unul din fiecare absolvent de două şcoli, care pregăteşte specialişti în biologie moleculară, este de a pleca să lucreze într-o tara straina. In Rusia nu există nici o finanţare adecvată a progreselor ştiinţifice şi practice în domeniul biotehnologiei, nu există o strategie naţionale de dezvoltare a biotehnologiilor.


(În conformitate cu articolul "hrănite şi vindeca", publicat în "Rossiyskaya Gazeta" de la 25.01.2008 Preşedintele profesor Societatea de biotechnologists Rusă Raifa Vasilov şi Oleg Morozov, prim vice preşedinte al Dumei de Stat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al spus societăţii.)


Statutul de Biotehnologie în Rusia - într-adevăr grave. În 70-80-e de biologie interne a ocupat un loc demn în lume. Suntem pe picior de egalitate cu Occidentul împins biologie moleculară (inginerie genetică, tehnologia celulei), deschizând astfel posibilitatea de a crea produse cu proprietăţi utile dorit - ingineria genetic insulină, interferoni, hormoni de crestere, vaccinuri.


Datorită dezmembrarea URSS şi distrugerea ştiinţifice şi industriale potenţialul de regresie a avut loc sălbatic. Noi nu am participat la crearea de plante transgenice, precum şi crearea unui nou val de Agricultura Biotehnologie. Astăzi a fost progresează tehnologii post-genomică: Metode bazate pe cunoaştere precisă a structurii genetice a organismelor vii. Nou Folositioteh - un management şi ratele de utilizare a proceselor biochimice. Dacă vom omite acest pas si apoi gasim plin de outsideri. Uniunea Europeană a stabilit un obiectiv: de a crea BEOZ - biologice economia bazată pe cunoaştere.


Golden Link

Prin urmare, Biotehnologie Compania ofera un mod non-triviale pentru a rezolva problema. Crearea bioekopolisov - un link-ul "de aur", care este tras o dată vă decideţi sarcinile stabilite.

Cu toate acestea, judecător pentru tine. Noi vorbim pe această temă cu preşedintele Companiei biotechnologists Raifa Vasilov. În lucru: bioekopolisov reţeaua devine o piaţă de consum puternic pentru biotehnologie, - şi, de asemenea, profitabile. Astfel, suntem de economisire a ştiinţei lor şi să îi ofere un vânt al doilea. Pe de altă parte, vom folosi pentru a construi noi aşezări tehnologia cea mai inovatoare de construcţie şi susţinerea vieţii - şi aceasta este o mare contribuţie la proiectul "Affordable locuinţe". Rezolvarea problemelor sociale importante de constituire a societăţii civile: ea politici - o comunităţi auto-guvernează. Ei au devenit centre de formare a clasei de mijloc noi, ridicandu-se la economia bazată pe cunoaştere ", în prelucrarea materiilor prime, noua economie agricolă. Acesta este - încă un instrument excelent pentru rezolvarea problemelor de reinstalare a celor care încearcă să vină în Rusia, precum şi un model pentru pereosvoeniya zone imense de gol ca în partea europeană a Rusiei şi Trans the-Ural. Cele din urmă, în faţa noastră - şi chiar un instrument pentru a asigura securitatea alimentară.

- Crearea bioekopolisy, vom folosi passionary oameni activi, cu spirit de pionieri, - consideră RAIF Gayanovich. - Cei care au aglomerat şi înfundat în marile oraşe, în cazul în care selectarea celor mai bune "nu este cu adevărat în favoarea dintre cele mai bune. Experienţa a civilizaţiei umane, a declarat ca pionierii - un fond de aur, motoare de dezvoltare a ţărilor. Amintiţi-vă cum asimilate Siberia, locuite în Extremul Orient. Bioekopolis - similare la manastire veche credincios, sat cazaci, manastirea pe întinderea regenerate de Nord rus. Bioekopolisy va permite oamenilor să se realizeze-pionieri.

În acest exploratori noi de ani de zile nu vor mai pune în pericol viaţa aspră de el însuşi sau de cei dragi. Acum nu - anii 30: cele mai recente tehnologii posibilitatea de a aduce calitatea vieţii oriunde in tara. Puteţi face cu calm cu cazul, dau naştere şi creşte copiii, nu-l amânarea până mai târziu. În rezidenţi bioekopolisah nu vor fi tăiate de civilizatie, de la medicina modernă şi educaţie, de la spaţiu de comunicare. Ei bine, locuind într-un mediu ecologic sănătos pentru a se asigura că oamenii bioekopolisov 80-90 de ani de viaţă sănătoasă. Ei vor avea mulţi copii, şi ei vor fi capabili de a trăi lângă nepoţii lor.

Desigur, ne despartim astfel impas urbanizare metropolitane. Uită-te: oraşul sa transformat într-polizor de "carne" pentru dezvoltarea umană, în creştere, de cotitură în "antropopustynyu" Central Câmpia Rusă. Chiar şi în suburbii! Deja, mulţi sunt gemând din faptul că hinterlandul dezertat din Rusia au început să inunde din China şi tadjic ...

Potrivit profesorului Vasilov bioekopolisnaya model de astfel de astăzi poate fi realizat numai în Rusia, şi, probabil, numai în anumite părţi ale planetei. Europa, China, Asia de Sud-Est - nu există populaţie prea dens, teren viran nu este suficient. În Africa - prea tare climatice. Avem aceleaşi 83% din populaţie concentrată în mediul urban, care acoperă doar 1,5% din teritoriul Rusiei. Aici - spaţiul imens pentru decontare şi dezvoltare. Sau - pentru reinstalare şi pereosvoeniya. Există într-adevăr este posibil sa se formeze un nou mod de civilizaţie.

- Nu imediat ameninţă întreaga ţară. Puteţi începe cu una sau două regiuni - a spus profesorul Vasile. - Astăzi, vorbim despre ceea ce aveţi nevoie pentru a dezvolta joase de construcţie. Dar cum să faceţi acest lucru dacă aveţi de a construi in afara orasului, departe de lunilocul de muncă pentru membrii comunităţilor cabana tramvai? .. Ne propunem sa creeze locuri de muncă direct în cadrul politicii! Şi - foarte bine plătit ...


"Viu" ECONOMIA

Este BEOZ - Bioeconomy bazată pe cunoaştere - şi poate oferi prosperitate şi succesul noii politici. BEOZ permite resursele adâncime de prelucrare care oferă terenuri, păduri, apă. Conceptul de "deşeuri" dispar complet. Ele sunt transformate în biogaz (un plin - de independenţă energetică), un îngrăşământ, materii prime pentru o utilizare viitoare.

- Imaginaţi-vă bioekopolis în banda de mijloc - continuă RAIF Gayanovich. - În primul rând, a rezidenţilor acesteia poate creste aceste culturi, care sunt cel mai bine adaptate acestei zone climatice. Dar foloseste numai biotehnologie la nivel înalt, mediul nu este otrăvit de chimie ". Asigurarea o productivitate ridicată, care este completat de o creştere a animalelor ecologice. Toate produsele sunt ecologice - sunt un produs profitabil pentru vânzare. Acest biotehnologia pentru a face adâncime de prelucrare a materiilor prime agricole, iesirea din acesta, nu numai produse lactate, să zicem, sau mezeluri, dar si materiale pentru industria farmaceutica si medicala.

Medicina viitorului va face, de fapt folosirea pe scară largă de componente derivate din plante şi a altor resurse naturale. Producţie-le cu destul de ieftine BEOZ, nu necesită o investiţie uriaşă. Ea nu are nevoie de suprafeţe mari şi fabrici imense. Îi lipsesc doar câţiva angajaţi. Cu toate acestea, oamenii înşişi a politicii de a construi sistem eficient de piaţă, vor vedea multe oportunităţi.

Aici puteţi angaja în cercetarea ştiinţifică - în beneficiul comunicaţiilor moderne poate colabora cu partenerii de la distanţă. În cele din urmă, în bioekopolise pot stabili cu mai mult şi programatori, ademeniti de condiţiile locale: aer curat, natura frumoasa, nici stres urbane şi necesitatea de a acorda bani nebun pentru chirie. Acest lucru poate veni dezvoltatorii companiei şi non-biologice high-tech şi bioekopolis simultan deveni mai mult şi Technopark ...

Profitabila - reciclare cu deşeurile urbane în domeniul biotehnologiei. Numai în acest caz în jurul Moscova, de exemplu, pot trăi şi prospera întregi "constelaţie" bioekogorodkov.

"Bio" este o politică de bază. Şi tu poţi face pe toate. De exemplu, prelucrare de lemn sau chifle coapte. Cu toate acestea bioekopolis oferă o cheie pentru orice punct de afaceri: independenţă energetică. Astăzi, pentru a pune production în Outback (şi nu numai acolo), va trebui să coajă o sumă ordonată - pentru a conecta la o reţea de energomonopolista locale care, în orice caz, se întâmplă să se extindă la tine "sucursală" a aprovizionării cu electricitate. Dar astăzi, banii nu ajuta: puterea UES fosta nu este suficient. În plus, ar trebui să fie în continuare rupt de linie şi a gazelor naturale - dacă este prea.

Bioekopolis depăşirea constrângerilor impuse de infrastructură! Prin aplicarea mai recente biotehnologie, puteţi complet de materii prime locale pentru a asigura o caldă, energie electrică şi de carburant. Tulpini, frunze, paie, talaş şi rumeguş - toate transformate. Apoi, va combustibili - şi lichide şi biogaz. costurile de energie sunt mici: de lucru este de multe ori germenii.


Dosar

"... De prelucrare a deşeurilor de origine animală şi a plantelor capabile de a nu mai puţin de un sfert de a creşte producţia totală de energie din Rusia ..." (Din discursul de către prof. univ. RANS Alexandru Chumakova la Primul Congres Internaţional privind "EvraziyaBio, aprilie 2008)

- Producţia de biogaz, probabil, cea mai veche biotehnologie - explică profesorul Vasile. - Acesta utilizează fermentare anaerobă, la care cedat la orice organice. 1 tonă de deşeuri poate oferi 500 de metri cubi de gaz. Astăzi, Rusia a acumulat două miliarde de tone de deşeuri menajere. Produse tunetadny volum adecvat pentru prelucrarea organice. De exemplu, numai neconforme din lemn în ţară a până la 40 de miliarde de metri cubi. Prin urmare, planurile pentru a obţine autonomia în regiunile, să zicem, o energie municipale - este real. Voi spune mai multe: acum devine o necesitate vitală ...

Biotechnologists Compania l-au crezut. Chiar şi utilizarea unor tehnologii revoluţionare în domeniul construcţiilor. Crezul este după cum urmează: cladiri verde Design de utilizat pentru construcţia de materiale locale. Cu toate acestea, construcţia se poate face nu numai din lemn sau, sa spunem, gresie locale. Nu este o companie "Atlant", capabil să facă mare materiale de constructii ... de moloz. Construi - şi, în acelaşi timp abordeze problema deşeurilor care vine de la marile orase.


NEVOIE Poliţia comunitară, traficul oameni liberi!

În prezent, există un complet "linie" de biotehnologie pentru prelucrarea tuturor tipurilor de resurse. Potrivit R. Vasilov dezvoltă totul este atât de rapid încât ar trebui să fie, că este, cufundat în subiect. Prin urmare, nu putem conta pe faptul că bioekopolisy vor apărea în mod spontan: este aptitudinile necesare pentru a iniţia şi conduce procesul, iar politicile trebuie să devină ei înşişi reţeaua interoperabilă, împărtăşi experienţe, în strânsă legătură cu ştiinţifice, educaţionale şi comunitate tehnologice. Apoi, reţeaua va fi capabil de a percepe cele mai recente inovaţii, precum şi pe BEOZ, şi a calităţii vieţii. În mod ideal, ar trebui să aibă o mişcare socială puternică pentru crearea unei noi structuri în economie şi viaţa naţională. Libera de oameni liberi, dornici de a transforma ţara lor, creând o viaţă mai bună pentru copiii şi nepoţii lor. circulaţie ar putea folosi mai recente informaţii ştiinţifice, economice şi tehnologice abordări.

Din păcate, nu toate tehnologie - origine naţională. Da, Uniunea Sovietică un lider în domeniul biotehnologiei. El a avut o reputaţie ca trendsetter pe partea de prelucrare de lemn adânc în domeniul tehnologiilor de astăzi cele mai populare piroliza în profunzime şi gazificarea. Am deţinut modul perfect de a transforma în cărbune lichidă şi de gaz combustibili. Suntem în Marea Patriotic masini de funcţionare, cheltuieli, fără un singur gram de benzina: au fost generatoare de gaz, unde a fost extras din lemn de churok. Dar apoi a venit criza: un deceniu şi jumătate, doar pentru a distruge şi nimic nu a fost dezvoltat ...


Dosar

În timp ce în Rusia Biotech a rămas şi rămâne în ţarc, în străinătate, el sa întors în cea mai importantă prioritate a politicii publice. În America - este legea din biomasa (2000) şi politica energetică (2005). În SUA, decodarea genomului uman a devenit un proiect naţional. Există deja producătoare de produse biofarmaceutice în 25 miliarde dolari pe an. Piata organisme transgenice în SUA agricole - un alt 30 miliarde dolari

Dezvoltarea BEOZ în Uniunea Europeană în cadrul unei strategii unitare alocate în 2000-2007. mai mult de 30 de miliarde € pentru perioada 2008-2013. - Mai mult de € 50 miliarde de euro se preconizează ca până în 2020 UE va transfera până la 20% din capacitatea industriei chimice numai pe materii prime biologice. Suedezii de peste 12 ani sunt de planificare pentru a face să treacă în întregime pe bio-combustibili, astfel încât să nu depindă în acest sens de la furnizorii de ulei. Cu fabrica de prelucrare a deşeurilor priceput o tona de industriile agricole şi forestiere - este de până la 500 de metri cubi de biogaz.

În China, industria biotehnologiei este în creştere la vârsta de 16-18% anual în 2006, veniturile sale au totalizat 18.4 miliarde dolari în RPC cu peste 200 de centre de cercetare, mai mult de 500 de companii private din domeniul biotehnologiei şi ţara clasat pe locul al patrulea din lume ingineria genetica a plantelor.

În aceste condiţii, restante din Rusia în domeniul biotehnologiei este o ameninţare la adresa existenţei sale. Mă întreb dacă secţiunea biotehnologiei puternică pe termen lung (până în 2020) "planul lui Putin"?

Până acolo este dezvoltat de către Societatea pentru Biotehnologie în iniţiativa de a intocmi bioprogrammy de stat până în 2015 va fi?

De altfel, proiectul "Conceptul pe termen lung socialenu-economice de dezvoltare a Rusiei până în anul 2020 ", elaborat de Ministerul Economiei în 2007, ca o" motoare de inovare sunt oferite de industria de aviaţie, rachete şi industria spaţială, construcţiile navale, industria nucleară, electronică, combustibil şi complexului energetic - şi toate. De biotehnologie în discursul său nu merge chiar ...

Nu e de mirare că Rusia începând din 1991 rămas mult în urmă în domeniul biotehnologiei avansate. Deci, astăzi, pentru bioekopolisov stabilirea timpurie au de a utiliza tehnologia importate.

- Cu toate acestea, putem integra aici şi dezvoltarea lor - explică RAIF Vasile. - În plus, avem clienti puternic de tehnologii noi - bioekoposeleny reţea ...

Revenind la stat, am înţeles: participarea sa este necesară pentru că problema ar trebui să fie rezolvată scară. Fără sprijin guvernamental - şi este rezolvarea de probleme este de importanţă naţională! - Aici sunt necesare. De fapt, este vorba despre supravieţuirea naţională a ...

Acest program ambiţios, că e de ajuns, este întruchipat, într-adevăr, va fi mântuirea ştiinţifice naţionale şi complexe bio-industriale. Sa dezvoltat organic supliment (dar încă nu a fost făcut public) din biotechnologists societatii. În plus, apariţia bioekopolisov stil de viaţă "în Rusia va fi atu civilizaţiei noastre. La urma urmei, acest lucru nu este încă oriunde în lume. Oare nu ne-a spus recent de la tribuna că Rusia nu ar trebui să preia lumea dezvoltată, dar în faţa lui? Dar - şi o mare oportunitate de a lăsa în urmă, chiar în Occident bogat. Şi pentru a crea, de altfel, nu un model de succes de dezvoltare, bazându-se pe exporturile de petrol şi gaze.

Notă: în acest fel este absolut, nu neagă construirea de reactoare nucleare, nave spaţiale, roboţi şi place. În plus, suplimentul de Fier bioekopolisy civilizaţie, în timp ce, de asemenea, facilitarea descurajatoare probleme ştiinţifice şi de inginerie. Pentru mai puţin de forţele şi resursele de care ai cheltui pe producţia de hidrocarburi pentru energie, mai mici costurile dvs. pe suport de viaţă, mai sănătoase şi mai numeroase decât oameni - va fi mai uşor de a construi un complex pentru un zbor pe Marte. Cu toate acestea, mai multe resurse vor fi în domeniul ştiinţei şi cercetării de vârf în universităţi şi şcoli. Este mai uşor pentru noi să dezvolte siberian-Orientul Îndepărtat Klondike.


Principalul lucru - pentru a începe procesul de mare de creare a unei lumi noi.


CE precizează va deveni pionieri?

- Azi lucrăm strâns cu regiunile în cauză la începutul programului "Bioekopolis" - continuă să capul biotechnologists companiei. - De exemplu, în Ciuvaşia. Această republică, complet lipsit de minerale, şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: până în 2020 pentru a oferi rezidenţilor săi un standard de viaţă european. Cum? Bazându-se doar pe tehnologii inovatoare. În Ciuvaşia, pentru aceasta este voinţa politică, conducerea înţelept, un bine organizat şi a mobilizat aparatului de stat. Cred că bioekopolis primul pilot va apărea aici. Locul de Muncă cu privire la organizarea biotehnoparka aici, unde am aduna cele mai recente realizări de biotehnologie ...

Locuri de munca de azi vine de la 10 regiuni. aşteptările specifice ale biotehnologiei noastre este asociat cu regiunea Kirov. Este foarte mult încă în viaţă, şi bio-rămăşiţe ale industriei de biotehnologie din URSS. Dupa ce a lucrat acolo una dintre cele mai mari din Uniunea microbiene fabrici pentru producţia de preparate enzimatice (sistem Mikrobiproma URSS). Ei au supravieţuit o fabrică producătoare de etanol combustibil biochimice din lemn, iar pe acest site se poate face un proiect de transformare profundă a acelaşi copac. În Vyatskiy lucru Universitatea şi Institutul de Microbiologie, jurisdicţionale Minooborony. Apropo, VyatGU din biotehnologie, a primit statutul de o universitate inovatoare. Kirov regiune, de adoptare a programului de dezvoltare provinciale pentru biotehnologie, pentru incubaţie şi a planurilor pentru un cluster în domeniul biotehnologiei, pe baza de universitatedar, de asemenea, intentioneaza sa devina unul dintre bioregions prima RF. Este în provincia Viatka doreşte să dezvolte eco-turism: este bioekopolisy - nu campare ideal pentru acest lucru?

Proiecte legate de biotehnologie Societate prin intermediul birourilor sale regionale şi este de lucru în Primorye (acest lucru este în cazul în care - pentru Ecopolises harul!), Precum şi în Kaliningrad, în Penza, Tyumen, Tomsk, şi Novosibirsk. Colabora cu autorităţile de la Kaluga, Belgorod şi regiuni Voronezh.

- Aş dori să rulaţi proiectul în Kostroma şi zonele Ryazan în ţinuturile antice din Rusia - a spus RAIF Gayanovich. - În Tver şi Yaroslavl, în apropiere de Moscova. Din fericire, nu va bioekopolisy ...

Dumnezeu să ne binecuvânteze ...


http://www.rpmonitor.ru
http://www.rassvet.dn.ua/publ/2-1-0-72

Marţi, 30 decembrie 2009
Vizualizări: 3440

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
220
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
189
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
126
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
194