--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cronicile «revoluţiei verzi». Partea IAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Fapte: Kalashnikov Maxim (Vladimir Kucherenko).
Jurnalist, scriitor si futuriste, unul dintre autorii doctrinei ruse.


În plus faţă de nanotehnologie cursa din lume este începutul de rasă Biotehnologie

răsturnări geopolitice POSIBILE

Va puteti imagina o lume în care păcura de la aproape nu au nevoie? În cazul în care o mulţime de lucruri pe care le poate face din ceea ce creşte de la sol, şi a deşeurilor - aproape acolo?

Aceasta este o nouă realitate este posibil - biologice - revoluţie. Nu, nu-l confunda cu clonarea curate şi ingineriei genetice. Toate mai cuprinzătoare, mai dificil - şi ambiţios. De fapt, acesta este revizuirea tuturor ordinii mondiale actuale.

În 1999, American Comitetul Naţional pentru cercetare a spus că viitorul - pentru bioeconomy. În timpul prelucrării în fluxul de deşeuri a sectorului agrar, agricole şi alte plante, precum şi deşeurile umane şi a civilizaţiei sale. Numai in SUA din cauza aceasta, spune el, poate fi de 90% a răspunde nevoilor ţării în îngrăşăminte organice şi 50% - nevoia de combustibil lichid.

Mai târziu, în America au devenit voci de oameni de ştiinţă - care domeniul agricol imediat după valoarea de câmpuri de petrol nu ar clinti. Dr. Robert Armstrong Naţional de Apărare de la Washington University, consideră că genele înlocui hidrocarburile ca principala sursa de materii prime nu numai, ci şi de energie. Numai fermierii din SUA produc anual 280 milioane de tone de deşeuri vegetale: tulpini, frunze, paie. Dacă a construi o reţea de convertoare biotehnologice, toate acestea pot fi convertite nu numai în produse chimice, electricitate, uleiuri si lubrificante în materiale plastice, adezivi şi combustibil. Aceasta, deşi la o scară mică, face acum. Acolo, in fata - de conversie de deşeuri agricole din produsele alimentare, hrana pentru animale în fibre, bioplastmassu şi mai mult. Potrivit Armstrong, materii prime de bază în acest caz, genele oferi Pamantului biota, şi ei sunt peste tot, în timp ce de petrol şi gaze nu sunt peste tot. Prin urmare, conchide cercetătorul, se află în faţa geopolitice Shift gigant: influenţa şi bogăţia de petrol din ţările în deşert va merge să aterizeze cu un bogat şi divers biosferei. Şi pentru acelaşi Unite relaţiile membre, cu punct de fierbere a biodiversităţii Ecuador va fi mult mai importante decât relaţiile cu biologic săraci, acoperite cu nisipurile fierbinţi din Arabia Saudită. O creştere bruscă în valoarea din Brazilia, Africa Centrală. Reţeaua întreprinderilor biopreobrazovateley, făcând posibilă fabricarea de mult, aproape oriunde în ţară, opriţi Urbanizare metropolitane va duce la dezvoltarea unor mici aşezări de tip nou.

Proiectul se desfasoara britanic Cornwall Eden ", în frunte cu Tim Smith. Acest lucru - cea mai mare seră din lume. profeţeşte Smith: pe bază de plante în curând va fi crearea de materiale compozite cu mai mare putere chiar decât Kevlar sau oţel. Şi fiecare ţară poate avea o clădire materiale moderne făcute din plante locale. Smith vede, de asemenea, ţara, acoperit cu o reţea biofactories ...

Aceste exemple le-am luat din cartea Alvin şi Heidi Toffler Revoluţionare avere "(2006) Desigur, americanii sunt bune, dar exalta propriile teorii şi dezvoltării lor la cer, făcând declaraţii senzaţionale. Tradiţia uimitoare şi ademeni publicul respectabil care le-au întins de la momentul waxworks celebru, circul Barnum si Bailey. Cu toate acestea, în acest caz este vorba de o tendinţă de gravă.

Pentru un proiect similar de a dezvolta civilizaţia biotehnologie începuse deja în altă parte a lumii. India. Ca răspuns la efectele negative ale aşa-numita "revoluţie verde" în sectorul agricol, care au ajuns la un impas periculos.

AmarMahmureala "Revoluţia verde"

Deschideţi materialele conferinţei internaţionale curios "Crossroads din» Pământului (Crossroads pentru planeta Pământ), organizat de viitor (Fundaţia pentru viitor) din Bellevue, Washington, în aprilie 2006. În special radiobiologist declaraţie interesantă PK Kesavan (PC Kesavan) - fondatorul Şcolii de Radiologie indian, un fost angajat al Departamentului de Energie Atomică din India, şi apoi - profesor de Fundaţia de cercetare, statele membre Swaminathan (MS Swaminathan Fundatia de Cercetare).

Kesavan a spus, ca şi în 1960 a început "revoluţia verde" în agricultură, a salvat România de foame. Esenta sa este de a utiliza mecanizare extrem de complex, la utilizarea pe scară largă a îngrăşămintelor chimice şi a pesticidelor, precum şi crescători stabilit pentru reproducţie de înaltă performanţă soiuri de plante. Aici - recuperarea solurilor. Pe scurt, faptul că, în esenţă, se repetă de dezvoltare a exploatării în URSS, a condus la crearea a agriculturii industriale şi efectivele de animale, bazate pe consumul ridicat de energie. Care este pe consumul de combustibil de ulei. Acest model a adus succesul pe termen scurt. În fapt: în 1967, România a fost locuit de 400 milioane de oameni, iar producţia cerealieră a fost de 40 milioane de tone. Ţara a fost într-o stare constantă de foame. Până în 2006 populaţia din India a crescut de 2,5 ori, de peste un miliard de suflete, dar agricultorii din cauza "Revoluţia verde" a crescut producţia lor anuală de cereale de cinci ori - până la 200 de milioane de tone. Cu toate acestea, efectele pe termen lung de industrializare a agriculturii s-au dovedit a fi amar.

"Parinti" revoluţia agrară din India în 1967-1968. au fost făcute de către laureat al Premiului Nobel, Norman Borlog american şi profesor MS Swaminathan. De la început, ele, în funcţie de Kesavan, au fost extrem de preocupaţi de efectele secundare săraci "de revoluţia lor. De exemplu, faptul că marea diversitate de soiuri locale de orez şi grâu au înlocuit doar 1-2 soiuri de mare randament. Aceasta distruge biodiversităţii benefice şi face ca acest domeniu mai vulnerabile la bolile plantelor şi insecte daunatoare. Pe de altă parte, "revoluţia verde" a cerut utilizarea masivă a naturii periculoase de substanţe chimice, în special insecticide. Swaminathan încă de la început să spun că am intrat într-o eră de prosperitate nu numai alimente, dar, de asemenea, o perioadă de suferinţă agrare. cultivarea intensivă a terenurilor şi a regenerării sale, într-adevăr a dus la degradarea solului, de ce la începutul unui nou secol teren serios poporchennye de pe planetă au totalizat 2 miliarde de hectare (800 milioane de hectare). Adică - 40% din suprafaţa totală a terenurilor agricole. Mai mult, 16% - acesta este un teren foarte fertil degradate. Solul vegetal este distrus. Este efectul de prelucrare a solului, poluarea apei, amestecat cu substanţe chimice. agricultura intensivă-industriale distruge flora si fauna autohtone, reducerea diversităţii biologice. În acelaşi timp, agricultura industrială, care necesită o mulţime de apă duce la uscarea râurilor şi la reducerea nivelului apelor subterane. Peste România se ivi din nou spectrul de foame - dar în combinaţie cu o catastrofă ecologică.

Potrivit Prof. Kesavan, India a fost confruntat cu relele concentrate din Lumea a Treia. Vrei să spui ce cu creşterea rapidă a populaţiei, asociat cu o lipsă de terenuri fertile. În India, explozie spectaculoasă a dezvoltării tehnologice a dus la şomaj prodigioase: "calculatoare luat o mulţime de locuri de muncă de oameni." De creştere începe, conducând la o creştere a şomajului. Toate acestea au lăsat dezastru veşnică naturale din India: cicloane, secetă şi inundaţii.
Şi apoi, India a decis să creeze un nou model de civilizaţie - bioekotehnologicheskuyu. Combinând metodele agricole tradiţionale cu cele mai recente evoluţii în genetica, biotehnologie şi nanotehnologie, de tehnologie a informaţiei.

"Revoluţia Evergreen": INDIAN VERSION

De la mijlocul anului 1990 pentru l pe GodotProfesorul Swaminathan a spus că pentru a înlocui "revoluţia verde" trebuie să vină "» Evergreen (Revoluţia Ever-verde). Asta este, combinând economie mare productivitate, cu păstrarea fundatii ecologice a sectorului agrar. Acest lucru presupune aplicarea unor tehnologii avansate de mediu, combinate cu vechi tradiţii ale vieţii rurale, dar include, de asemenea, implicarea în procesul de femei - în a doua jumătate a omenirii, este mai înclinat să fi modest, la conservarea naturii. Acest accent pe lupta împotriva sărăciei, crearea unor "locuri de ekorabochih" cu privire la utilizarea de atitudine non-industrializate spre economia, active, de muncă şi etică.

Acest PK Kesavan a spus că o astfel de revoluţie "Evergreen", prevede, de asemenea, dezvoltarea extensivă a energiei nucleare în India - ca industria este mult mai ecologic decât energia de petrol, cărbune şi gaz.

- Eu reprezint ţara mea în Viena, ONU, Comitetul Ştiinţific pentru efectele radiaţiilor Atomică (Organizaţia Naţiunilor Unite Comitetul ştiinţific al Efectele Atomice radiaţiilor). Aş spune că radiaţii ionizante nu poate provoca mutaţii în orice om. De asemenea, radiaţiile pot produce cancere, desi poate exacerba daune de cancer, daca cineva deja le are. Aceasta este de multe nu ştiu - a spus radiobiologiei indian.
Astfel, energia "scheletul" din nou "revoluţie vesnic verde" - o reţea de centrale nucleare. Ei scuti tara de a avea pentru a merge la câini, de cumpărare în străinătate, milioane de tone de petrol. Ei nu emit dioxid de carbon. Din jurul lor dezvolta "bioderevni» (biovillages), cu care, strict vorbind, şi lucrări Swaminathan Fundatia de Cercetare. În mod ideal, ar trebui să fie bioderevney fiecare sat indian, din care 600 mii în ţară.

În bioderevne toate resursele sunt utilizate eficient şi curat. În centrul acestuia, - Centrul de cunoştinţe, cu acces la Internet. Aici puteţi aduna informaţiile necesare cu privire la conservarea terenurilor arabile şi a solului, control asupra dăunătorilor, intricacies de agricultura, metode de biodiversităţii. Aici poti previziunile meteorologice, informaţii despre preţurile de pe pieţele agricole din întreaga lume, condiţiile de micro-creditare, pe sănătate şi educaţie, piaţa locurilor de muncă, condiţiile de participare la programe de stat de combatere a sărăciei. Aici puteţi contacta rapid Mitropolitul Institutul de Cercetare, şi de a lua rapid recomandări pentru combaterea bolilor plantelor, de exemplu. Este folosit link-uri prin satelit, deoarece România are o agenţie spaţiale puternice.

bioderevni Rezidenţii invata cel mai bine cum să-şi câştige existenţa. De exemplu, la locuitorii Insulelor Andaman biologi au cerut să le ofere cu soiuri de orez care se dezvolta bine in sol salină locale. Ca răspuns, biologii au demonstrat calculele lor: pentru 10 kg de orez crescut veti primi $ 5, în timp ce pentru 10 kg de crabi locale (în cazul în care aţi devenit de reproducere) - 15 ori mai mult. În Punjab, agricultorii nu sfătuiţi să ardă de orez paie şi să-l utilizaţi pentru ciupercile în creştere pentru vânzare.

Pe de altă parte, a folosit un biologică "produse software". De exemplu, utilizarea de pesticide periculoase pentru a face faţă cu aceste sau alte organisme dăunătoare se înlocuieşte cu productia de masa dintre domeniile de alte insecte care se hrănesc cu dăunători desemnate. Cu toate acestea, după cum a remarcat Kesavan, sunt deosebit de sensibile la dezvoltarea unei astfel de "biosoftvera" este femei. De asemenea, un bănci comunitare - dar nu de bani şi băncile de material genetic, cereale, apă şi alimente, în caz de dezastre.

Este la o astfel de fertil "sol" trebuie să se încadreze "seminţe" cele mai avansate tehnologii. De exemplu, prelucrarea deşeurilor agricole şi a gunoiului de grajd în îngrăşământ organic inofensive sau biogaz pentru a satisface nevoile locale de energie. Sau în materialele noi. Este aici convenabil să "predea" tehnologii de prelucrare a materiilor prime agricole în SubsAntium pentru industria farmaceutică. Şi aşa mai departe.

Asta este, România a început deja pentru a crea o bioeconomy, şi, de fapt - unele bioekotehnologicheskoy civilizaţiei fel. Da, sub forma "pentru cei săraci". Dar un început. Fără îndoială, "revoluţie veşnic verzi" ar merge în Vest, cu o deghizare mult mai sofisticat şi tehnic perfecte. În fapt, ceea ce atrage la fel Armstrong.

Aceasta se referă în mod direct din lume rusă. Pentru revoluţie "evergreen" a reduce în mod obiectiv nevoia de hidrocarburi şi, prin urmare - va reduce veniturile din exporturile lor către economia de azi trăiesc RF. biotsivilizatsii de dezvoltare cresc în mod inevitabil atractivitatea vaste întinderi de Urali din Rusia (şi înainte de el) pentru mulţi. De fapt - multe doresc să deţină aceste spaţii în care există o biodiversitate considerabilă şi zona impresionant de terenuri fertile. Şi totuşi - şi de apă proaspătă din abundenţă.

În acelaşi timp, avem nevoie de un bioekorevolyutsii versiune. De asemenea, ne oferă o şansă de a pereosvoenie şi a "reconstrui" din Rusia, pentru a aborda probleme de alimente şi energie, pe de redresare economică, crearea societăţii civile din bioekopolisov liber şi puternic de locuitori. Există deja propuneri Societatea de Biotehnologie din Rusia. Dar acest lucru - într-un alt articol.

(Pentru a fi continuat ...)

www.rpmonitor.ru
M. Kalashnikov
http://www.rassvet.dn.ua/publ/2-1-0-71

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 30 decembrie 2009 8:00
Vizualizări: 3977

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
293
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
297
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
100
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
246