ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cronicile vieţii la moşie




 

 

Începând cu luna mai, permanent trăim pe pământul nostru, în aşezarea ecologică. Faptul că ultima intrare pe blog a fost făcută chiar înainte de topirea completă a zăpezilor: se ajunge la concluzia că nu avem suficient timp pentru a sta la calculator și întradevăr, nici nu ne dorim prea mult: aşa și este! Dar, totuşi e blog-ul nostru personal și numeroşii cititori în mod constant atrag tot mai multe gânduri și experiență (cea personală şi nu luată din lectură), cred că trebuie s-o împărtășim, la sigur că există cei, care au nevoie de ea. De aceea, deschidem o rubrică nouă - "Cronicile vieţii la moşie" - despre experiența noastră de viață în aşezare, erorile, concluziile, gândurile, pur şi simplu știrile și schițele din viață.

 

Apropo, această experiență ne ajută tot timpul: datorită vecinilor și prietenilor, care au reușit să învețe din propriile greșeli înaintea noastră, am putut economisi din timp, eforturi, bani și nervi. Parcă este într-un fel nedrept. În general, acum încercăm să "răsplătim" toată lumea!

 

Хроники жизни в поместье 

 

După o iarnă în Puşcino și incursiunile periodice în aşezare, în ospeţie, la sărbători sau pur şi simplu în casa proprie, la sfârșitul lunii aprilie, brusc a devenit clar că este imposibil de a mai rămâne în apartament și că trebuie să mergem urgent pentru a planta ceva, a face ordine pe teren, a începe construcția şi ne impregna cu natura înfloritoare, etc., etc. La începutul lunii mai, ne-am dus la moşie "pentru o săptămână". Ne-am plimbat pe teren, am alcătuit o listă de treburi (una mai urgentă decât alta) și am început să le aplicăm în viaţă. La mijlocul lunii iunie, atunci când în listă au apărut multe semne de plus și urgența s-a potolit un pic, brusc ne-am dat seama că am fost în Puşcino, doar de două ori: să facem baie, să spălăm rufele, să procurăm alimente, săptămîna s-a cam lungit şi ne-am pomenit că apartamentul nu ne atrage deloc. Ne va ajunge o mare parte din timpul iernii. Încă peste o lună am înţeles că apartamentul nu ne tentează, astfel încât a apărut dorinţa să ne mutăm definitiv la moşie, chiar acum. În timp ce ne-am gândit cum să organizăm acest lucru, deoarece în casa noastră mică, desigur, teoretic, este posibil să iernăm, dar mai degrabă, ar semăna cu un test extrem, iar noi nu vroiam extreme. Vom vedea ce va ieşi din pregătirea noastră pentru iarnă.

 

Хроники жизни в поместье 

 

Timp de primăvară / vară am reuşit să înnobilăm un pic terenul. Acum avem un foişor minunat, în care periodic ne întâlnim cu prietenii sau pur și simplu luăm masa, au apărut câteva paturi noi. Am plantat copaci, dar în acest sezon nu au fost mulţi, doar o dată am vizitat pepiniera şi prietenii ne-au cadonat relicte exotice, cum ar fi rhus din familia Anacardiacee, catalpa din familia Bignoniacea, gleditsia, caise din Manciuria, etc.

 

Хроники жизни в поместье 

Хроники жизни в поместье 

 

De data aceasta, practic, tot timpul de plantare a fost petrecut în grădină și în seră. Am marcat grădina cu corzi, am făcut 6 paturi din pământul virgin, am plantat niște cartofi pentru furaj. În luna iunie, am decis să comandăm construcţia unei sere, care să fie gata, cel puțin, pentru primăvara anului viitor ca să putem planta conform tuturor regulilor. La mijlocul lunii iunie, Dima a asamblat construcţia, am făcut lăzi și am pus ceea ce am putut, în speranţa că va creşte totuşi ceva. Ca urmare, consumăm castraveții proprii, roșiile deocamdată sunt verzi, se coc pepenii verzi şi galbeni! Aproape toată vara am mâncat ceapă verde, ridichi, verdeţuri, în genere, am obţinut câte ceva, însă "experiență utilă pentru viitor"a fost mai mare, decât recolta!

 

Хроники жизни в поместье 

Хроники жизни в поместье 

Хроники жизни в поместье 

Хроники жизни в поместье 

Хроники жизни в поместье 

Хроники жизни в поместье 

 

În timpul verii am uscat ierburi, am strâns fragile şi căpşunile sălbatice, am conservat câteva borcane de dulceaţă şi de legume (însă, deocamdată, din legume cumpărate, am amenajat casa, am adus fântâna într-o stare de lucru: am aruncat pietricele la fund, am pompat apa, am săpat un şanţ în jurul fântânii şi l-am umplut cu lut, etc.).

La noi au apărut panouri solare. Datorită acestui fapt, în timpul verii avem energie din abundență, vom vedea ce se va întâmpla mai târziu. Și acum avem, în sfârșit, Internet normal prin care se pot descărca filme, iar site-urile se deschid aproape momentan. Având în vedere activitatea lui Dima în Internet este important.

Și, desigur, că vara e sezonul lucrărilor de construcţie, care ne-au luat cea mai mare parte a timpului, în ciuda faptului că în mod fizic, construcţia a început literalmente o săptămână înainte. Deocamdată ne aflăm la stadiul temeliei casei principale. Și de discuții privind alte obiecte.

În această vară, în principal, ne-am ocupat de terenul nostru, dar au fost şi sărbători, vizite (și am primit o mulțime de oaspeţi la noii!), cor, limba engleza, cărţi, un pic de muncă și încă multe altele. Dar, în general, cred că pentru o narare, deocamdată este de ajuns!

 

Хроники жизни в поместье 

 

 

Sursa: my-zozh.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 12 decembrie 2012 16:57
Vizualizări: 2838

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322