Cu cât mai steril este mediul înconjurător, cu atât mai multe şanse avem să devenim alergici
Cu cât mai steril este mediul înconjurător, cu atât mai multe şanse avem să devenim alergici
Dorinţa de puritate excesivă în casă. Medicii de la Universitatea din Montreal (Canada) au ajuns la concluzia că dorinţa de curăţenie excesivă în casă duce la creşterea îmbolnăvirii cu polinoză şi astmă.
De obicei, apariţia alergiei este asociată de ereditate, stresul si fumatul. Dar unul din cei mai importanţi factori este lipsa bacteriilor corespunzătoare în mediul înconjurător , susţin canadienii. În zonele cu un nivelul ridicat de salubritate, multe persoane suferă de alergii şi de boli autoimune - diabetul zaharat juvenil, artrita reumatoidă, etc.
Potrivit cercetătorilor, există o relaţie inversă între nivelul de igienă şi incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu alergii şi boli autoimune. "Cu cât mai steril este mediul, în care trăieşte copilul, cu atât mai probabil că acesta va deveni alergic. În lipsa bacteriilor în mediul înconjurător sistemul imunitar nu funcţionează şi începe sa lucreze împotriva noastră , - explică oamenii de ştiinţă. - În 1980 printre noi au fost 10% de persoane alergice, iar acum - deja 30%. Unul din zece copii suferă de astmă”.
Sursa: zdorovo.ua