ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cu sânge și sudoare: Jeffrey Life – un culturist în vârstă de la New York
 

În 1997, Jeffrey Life a fost un medic de familie. El avea 59 de ani, era supraponderal, avea dificultăți de respirație și nervii puşi la pămînt. El nici măcar nu a putut să-și lege șireturile, fără a începe să se înece. Burtica de bere s-a transformat într-o burtă enormă, avea dureri musculare si articulare, și în general se simțea destul de mizerabil. Într-o zi doctorul cu un nume de familie vorbitor (engleză. "Life" - viaţă) şi-a dat seama că este un exemplu foarte prost pentru pacienţii săi, în afara disfuncţiei erectile, obţinea tot mai multe probleme de sănătate, și a decis să se concentreze asupra sănătății la cel mai important pacient - el însuși.
Neștiind de unde să înceapă, Dr. Life a început să citească reviste despre fitness și a dat peste un articol despre câștigătorii concursului "Body-for-LIFE», organizat de atletul și scriitorul Bill Phillips. Prima dată un  astfel de concurs, care a inclus un program de 12 săptămîni de nutriţie adecvată si exerciţii fizice, a avut loc în 1996. Jeffrey a arătat articolul prietenei sale Annie, care mai târziu a devenit soția lui, și ea a spus: "Acesta este exact ceea, ce ar trebui să faci".
Apoi, Jeffrey şi-a schimbat dieta,  alegerea lui fiind o dieta săracă in grăsimi şi cu un nivel glicemic scăzut, a început să ia suplimente speciale și avea un regim de exerciţii foarte strict sub îndrumarea unui antrenor personal. Până la sfârșitul anului 1998, la vârsta de 60 de ani, însuşind cum să mănânce corect și să se  antreneze corect, el a câștigătat concursul «Body-for-LIFE».
După 3 luni, slăbise peste 10 kilograme şi scăpase de multă grăsime din corpul său. La 64 de ani, corpul n-a mai putut susţine musculatura şi a început “să între în apă”. Vinovata, andropauza, adică o scădere constantă a nivelului de testosteron. Pentru a-şi recăpăta corpul tînăr şi bine definit, Doctorul Life ia de peste 9 ani de zile doze regulate de testosteron şi hormoni de creştere. Alături, evident, de un regim de exerciţii foarte strict. Timp de 6 zile, doctorul face exerciţii cardio, ridică greutăţi, face Pilates şi ia parte la exerciţii de arte marţiale. Dieta pe care o ţine face ca rezultatul să pară prelucrat la calculator, deşi este cît se poate de real.
Și pentru că a vrut ca și alți oameni să beneficieze de experiența sa, Jeffrey Life a scris două cărți în care explică nu doar cum poți să ai un trup perfect, dar și cum îl poți păstra sănătos.
La sfârșitul anului 2012, revista «Masculin Fitness Magazine» îl pune pe Dr.Life în lista de "Cei mai atleţi 25 de oameni ai anului», precum că restul 24 de oameni de pe această listă – sunt sportivii profesionişti cu vîrste cuprinse între 20 şi 30 de ani.
Cu toate acestea, nimic nu s-ar fi întâmplat dacă în 1997 Jeffrey nu avea să decidă să-şi schimbe modul său de viață. Deci, el sfătuiește pe toți să înceapă să aibă grijă de sine, chiar acum, în momentul în care cititeşte aceste rînduri. Niciodată nu e prea târziu pentru sănătate și sport.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 11 august 2014 13:59
Vizualizări: 2243

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
507
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
495
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
520
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
244