ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cu un an în urmă în Rusia s-a născut un prunc vorbitor
 

Părinții nou-născutului Stepan - Rodion și Liza Bazheev, o familie tînără din Norilsk – au fost șocaţi de abilităţile extraordinare al copilului său.
Imediat după naștere copilul şi-a deschis ochii mici, şi dintr-o dată a spus clar: "Tată!"
- Am fost uimită! Am auzit cu urechile mele cum un copil abia născut a vorbit! – a povestit pentru revista "Viaţă", psihologul spitalului municipal a sănătăţii obstetrice, Marina Panova. – Eu lucrez de mai mulți ani (din 1986) şi aşa ceva la Norilsk nu s-a întîmplat niciodată. Dar este absolut real!
Acest caz extraordinar i-a uimit pe medici.
- Nou-născuții nu pot pronunţa astfel de silabe complexe, copii până la o lună nici nu bocesc! - spune Marina Panova. - Cu toate acestea, s-a întâmplat. Nu voi uita niciodată despre acest caz!
La câteva minute după primul cuvînt, Stepan a spus un cuvânt nou: "Mama". A doua zi, mama bebeluşului Liza - o tînără de 17 ani, explicînd fiului, că tată va veni în curând, a auzit deodată răspunsul: "Cine? Tata?"

FENOMENUL
Părinții lui Stepan au petrecut perioada de sarcină cu deplină responsabilitate: au citit literatura specializată, au ascultat muzică, au urmat cursuri practice pentru părinți.
- Tata lui Stepan este un tînăr evoluat spiritual, este un atlet, antrenor - explică Marina Panova. Nu cred că este o coincidență faptul că, în această frumoasă și foarte iubitoare familie s-a născut un astfel de băiat neobişnuit.
Potrivit medicilor, copiii născuți în ziua de azi sunt mult mai dezvoltați decât în urmă cu zece ani.
- Copilul este capabil să învețe, în timp ce se află în pântecele mamei sale, pentru a percepe lumea prin ea, prin sentimentele ei, - spune Marina Panova. - În cazul cînd viitoarea mamică se comportă cu el conștient, de parcă el este deja născut, copilul adesea ori se naște talentat. Oamenii de știință spun că acum pe Pămînt se schimbă toată natura. Omul, ca o parte a naturii, de asemenea, este obligat să se adapteze la noile condiții de viață. De aceea, în lume se nasc tot mai mulți copii neobișnuiți.
- Fiul nu are nici măcar o lună, dar se dezvoltă mult mai rapid față de alți copii - spune Rodion Bazheev, tînărul de 25 de ani. - Recent, a venit o asistentă medicală de la clinică și a rămas uimită. Stepa s-a întors pe burtică, cu toate că de obicei, copiii la această vârstă nu pot s-o făcă. Cel mai important moment este să aștepți copilul și să-l iubești din prima clipă. Când Liza a fost insarcinată, am citit lui Stepan povești, poezii pentru copii. Am jucat la chitară și am cântat cântece. Iar copilul în burtica mamei parcă ne asculta, se calma. Și acum, fiul  ascultă aceste cântece și povești pe care le-am citit în timpul sarcinii. Ascultă cu atenție!

ȘTIINȚA
Profesorul Vladislav Lugovenko, care mai mult de 10 de ani studiază copiii cu capacități neobișnuite (indigo), explică abilitățile lor cu radiații specifice de spațiu.
- Un mare flux cosmic, ce formează energia puternică a copiilor se află doar în Arctica rusă. Am măsurat bio-câmpurile copiilor aproape de Norilsk, acestea au fost mult mai puternice decât celea ai copiilor din Troitsk și Belgorod. Cea de a doua condiţie energetică a copiilor depinde de momentul nașterii. Dacă vom compara copiii care s-au născut acum 50 de ani, cu cei născuți în ziua de azi, energetica copiilor din ziua de azi este mult mai puternică.
Profesorul Lugovenko consideră ca problema principală este incapacitatea părinților de a dezvolta abilitățile copiilor neobișnuiți.
- Adulții nu înțeleg ce să facă cu acești copii, iar copiii nu simt participarea adulților și nu văd nici o orientare – spune profesorul Lugovenko. – Avem nevoie de o școală nouă - pentru acești copii este foarte dificil de a se învăța în școlile obișnuite. Trebuie să găsim noi profesori și noi metode de predare, care vor putea să dezvolte o personalitate competentă și armonioasă.

Marţi, 12 august 2014
Vizualizări: 2790

Citiţi de asemenea

Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
123
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
105
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3851
Locuitorii din Edineț sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil din localitate, din cauza zecilor de pești morți care...
211