Cuba – insula sănătății
Potrivit unor rapoarte recente, Cuba este o țară unică în ceea ce privește ”puritatea” produselor alimentare, precum și a modului de viață al localnicilor, determinat de condiții naturale favorabile.
În climatul tropical pentru creștere fructele și legumele pur și simplu nu au nevoie de îngrășăminte chimice suplimentare, un fapt care pune Cuba în lista țărilor cu cea mai ecologică alimentație.
Mai mult decât atât, aceasta este singura insulă care a scăpat de invazia obiceiurilor alimentare ale Americii. Oricum, faptul este că în Cuba nu există fast-food. Pe insulă nu puteți găsi nici un McDonalds sau restaurant self-service de acest fel. Aici nu se importează batoane de ciocolată, sucuri dulci, Coca-Cola, etc.
Alimentarea principală a cubanezilor sunt fructele: banane, mango, nuci de cocos, papaya, ananas, guava, portocale.
La fel ca și orezul brun, trestia de zahăr, cafeaua și cacao.
Toate aceste produse sunt pline de vitamine și minerale, și contribuie la accelerarea metabolismului în organism.
Apa minerală din surse locale este încă un avantaj al acestei insule. Procentul afecțiunilor artritice și a diferitor boli de piele în Cuba constituie, practic, zero la sută. Iar stăpânirea abilităților de masaj și acupunctură de către lecuitorii locali, transmise din generație în generație, ca și complexul de proceduri acvatice, în fiecare an atrag aici o mulțime de turiști din întreaga lume.
Sursa: rodovid.me