Cultura veche a fost oare «unitară» în toată lumea?
Noua descoperire arată cum primele culturi din lume întrebuinţau unul şi acelaşi simbol religios. De la egipteni şi până la asirieni, de la incaşi şi până la europeni, simbolismul persistă pretutindeni.
Acest simbol, ,,Eu-l Dumnezeiesc”, ne demonstrează religia uitată a ,,Veacului de aur”, care a înflorit în toată lumea în trecutul îndepărtat.
Tot acest simbol este zugrăvit pe uşile templului din partea opusă. Partea stângă: Porţile Soarelui la Tiwanaku, Bolivia. Partea dreaptă: Templul Adrian din Efes, Turcia.
Pe parcursul câtorva decenii savanţii insistă asupra faptului că primele civilizaţii din lume au apărut fiecare în parte şi în mod independent. Dar uimitoarea descoperire pune astăzi teoriile lor sub o serioasă îndoială.
Exemple de simbolism găsite în toată lumea
Pe ruine este înfăţişat un zeu (sau o zeiţă) cu braţele desfăcute în direcţii opuse, în fiecare din care ţine obiecte asemănătoare şi simetrice. Aceste obiecte, de regulă, sunt şerpi, iar uneori plante sau baghete magice.
Dacă culturile antice s-au dezvoltat separat, în acest caz cum de acest simbolism poate să persiste peste tot?
Aceasta ne conduce la gândul: cultura antică în toată lumea este ,,unitară” în convingerile sale spirituale, drept rezultat al ,,patrimoniului religios comun”, reieşit din epoca preistorică.