ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum am trecut la pîine fără drojdie
Totul a început cu faptul că într-o zi, soţul meu a privit o emisiune teribilă despre drojdie şi a declarat că noi nu vom utiliza acest produs în viitor.

 

După procurarea unui cuptor, soțul a început să facă aluzii subtile la coacerea pâinii din aluat fără drojdie. Zis şi făcut. Am încercat diferite dospeli din lapte, hamei și ... toata iarna trecută nu mi s-a primit absolut nimic. Din cuptor zburau cărămizi, care nu erau potrivite pentru consum, dospelile se stratificau și se înăcreau. 

La începutul lunii septembrie într-o călătorie m-au servit cu o dospeală din hamei ... şi totul s-a primit! Am copt pâine în mod regulat ... până când nu am uitat să hrănesc dospeala.

Pentru informații ar trebui să spus că dospeala din hamei (sau orice altă dospeală în care se adăuga zahăr sau miere) ridică aluatul prin fermentația alcoolică. Iar, dospeala veșnică (făină + apa) - cu ajutorul micro-organismelor de acid lactic, din aceasta cauza, în pâinea dospită aproape întotdeauna este prezentă o aciditate ușoară, iar în pâinea cu hamei nu observăm acest lucru sau aproape că nu-l observăm .

Как я пришла к бездрожжевому хлебу

Deci, dospeala de hamei s-a terminat și eu, lăsând la o parte experiența proastă cu dospeala veşnică am început s-o prepar. Totul a ieşit, chiar și din prima dată. Și nu numai dospeala, ci şi pâinea. Din cînd în cînd,eu prepar dospeala din grâu şi coc plăcinte sau franzele. Dar, această dospeală se înăcreşte mult mai repede, așa că am schimbat mai multe feluri de dospeli.

Cum hrănesc dospeala mea

Foarte simplu : câte 50 g de apă și făină. De secară sau de grâu, în funcție de ce fel de pâine avem nevoie. Dospeala de grâu se ridică mai repede, cea de secară - mai încet. Cât de des? Mă uit la starea ei. Dacă dospeala se fermentează activ, miroase alcoolul, în borcan se văd bule, atunci totul este bine, procesul este în plină desfășurare. Dar dacă dospeala deja „s-a ofilit”, bulele s-au spulberat şi miroase a fructe, este un semn sigur că ea a mâncat totul ce i-aţi dat ultima dată și a venit timpul s-o hrăniţi. Dacă coaceţi foarte des, este mai comod să hrăniţi împreună cu frământarea aluatului: atunci totul este la îndemână - și apa, și făina, şi borcanul cu dospeală, puteţi pune dospeala în frigider și s-o hrăniţi o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru mai bine să scoateţi dospeala în avans pentru a o încălzi și apoi s-o hrăniţi.

 

Autor: Anna Nemain 

 

 

Sursa: my-zozh.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 15 decembrie 2012 9:31
Vizualizări: 5218

Citiţi de asemenea

Iarna pielea mâinilor suferă mult din cauza temperaturilor scăzute. Dacă mai pui pe lângă asta dezinfectantele, aerul us...
48
Oare într-adevăr prin activitatea sa vitală omul influențează atît de mult planeta, încît este capabil să-i schimbe cicl...
110
Astăzi problemele climatice alarmează întreaga planetă. Se schimbă clima, temperaturile cresc întruna și asta amenință î...
103
Întîmpinarea Anului Nou în așezarea ecologică Sceastlivoe schastlivoe.com este întotdeauna un eveniment frumos de mai mu...
98