ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum arată maşina viitorului şi când o vom putea vedea pe străzi?

Va fi fabricată de Nissan, va fi complet autonomă şi 100% electrică şi nu va avea emisii de carbon. În plus, va minimiza riscul producerii accidentelor rutiere. Cât trebuie să mai aşteptăm însă pentru a o cumpăra?

Nissan a prezentat săptămâna trecută un nou concept de maşină autonomă, cu emisii 0. Este vorba despre ‘Nissan IDS Concept’, un autoturism 100% electric, nepoluant, care poate reduce riscul producerii accidentelor rutiere, întrucât nu are nevoie de un şofer. Compania japoneză planifică să o introducă pe piaţă până în anul 2020.

Prezent la târgul auto Tokyo Motor Show 2015, preşedintele companiei, Carlos Ghosn, a expus beneficiile Nissan IDS Concept:

Tehnologiile pe care Nissan le va produce în viitor vor revoluţiona relaţia dintre maşină şi utilizator, dar şi viitorul mobilităţii. Sistemul inteligent pentru condus îmbunătăţeşte capacitatea şoferului de a vedea, de a gândi şi de a reacţiona. Compensează erorii umane, cauza a peste 90% dintre accidentele rutiere. Prin urmare, şofatul va fi mai sigur, mai curat, mai eficient şi mai distractiv.

Cu o caroserie construită exclusiv din fibră de carbon de 1,380 mm, maşina va avea o rezistenţă aerodinamică redusă, ceea ce va scădea şi consumul de combustibil. Vehiculul va fi dotat cu obaterie cu o capacitate de 60kWh, care va putea fi încărcată printr-un sistem wireless în timp ce va fi parcată.

Pe lângă sistemul de condus autonom, utilizatorul va avea la dispoziţie şi un sistem tradiţional, putând prelua oricând controlul, fără a afecta performanţele maşinii. Iată cum ar trebui să arate maşina:

Vorbind despre viitorul maşinilor electrice, Vice-Preşedintele Nissan, Hideyuki Sakamoto, a menţionat că ambiţia companiei este să depăşească performanţele maşinilor alimentate cu combustibili fosili:

Strategia noastră 0 emisii este centrată pe maşini electrice. Încercăm să ne îmbunătăţim toate tehnologiile de propulsie electrică, de la motoare, până la baterii şi invertoare, astfel încât să putem produce în masa maşini electrice care depăşesc performanţele maşinilor tradiţionale, alimentate cu petrol.

În luna august, compania a anunţat că lucrează şi la staţia de alimentare a viitorului, pe care o va prezenta până la finalul anului. În 2015, vânzările de maşini electrice au crescut cu 366%.

 

Sursa: green-report.ro

Miercuri, 04 noiembrie 2015
Vizualizări: 1017

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
47
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
98
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
138