ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum arată un Happy Meal după şase luni (+Foto)
 

Acesta este rezultatul unui experiment fotografic realizat de artista americană Sally Davies. Ea a cumpărat un meniu de la McDonald's în aprilie 2009 şi l-a păstrat până acum pentru a vedea cât de bine se păstrează în timp.
„Singura schimbare pe care am observat-o este că a devenit tare ca piatra", spune Davies într-un interviu acordat ziarului Daily Mail.
Din aprilie şi până acum, Davies a fotografiat în fiecare săptămână Happy Meal-ul şi a postat pozele pe Flickr pentru a înregistra rezultatele experimentului său.
Davies spune că după prima zi mâncarea nu mai avea nici un miros, iar câinii ei au încetat să mai fie atraşi de locul în care se afla meniul Happy Meal. Şi nici acum, după şase luni, mâncarea nu a început să mucegăiască. Singurele modificări observate în acest timp au fost că mâcarea pare din plastic atunci când o atingi şi are un luciu neobişnuit.
Saly Davies spune că a început acest proiect pentru a-i dovedi unui prieten că se înşeală în privinţa rezistenţei produselor de la McDonald's. El credea că orice burger va mucegăi sau va putrezi în două- trei zile.
Astfel, Davies a început ceea ce va deveni cunoscut sub numele „Proiectul de artă Happy Meal". „I-am spus prietenului meu că o profesoară a păstrat un burger de la McDonald's pentru 12 ani fără să observe vreo schimbare în aspectul lui. Nu m-a crezut, spunea că sunt nebună şi mă îndemna să nu mai cred chiar tot ce citesc, aşa că am decis să îi demonstrez singură", spune fotografa.
Unii dintre cei care au urmărit evoluţia proiectului au anumite îndoieli asupra veridicităţii experimentului, care pretinde că Happy Meal-ul nu a fost atins. Ei spun că au observat că în fotografii, chifla burger-ului apare în unghiuri diferite.
Autoarea proiectului respinge acuzaţiile şi spune că există o explicaţie foarte simplă pentru această constatare.  „Mâncarea este pe o farfurie care se află pe un raft din apartamentul meu, iar atunci când o dau jos pentru a îi face o fotografie se mişcă puţin. Mâncarea este tare ca piatra şi se află pe o farfurie de sticlă, aşa că e normal să se mişte", spune Davies.
Nutriţionista Karen Hanrahan a păstrat un hamburger de la McDonald's din 1996 pentru a le arăta clienţilor cât de greu se descompune mâncarea fast-food. Urmându-i exemplul, Davies spune că va păstra mai mult timp meniul de la McDonald's. „Stă pe un raft acum şi nu ocupă prea mult spaţiu, aşa că de ce nu?", spune ea.
Purtătorul de cuvânt al lanţului de restaurante McDonald's, Theresa Riley a emis un comunicat în care precizează că proiectul lui Davies este „complet nefondat" şi că poate fi integrat în categoria miturilor urbane.

Еда из McDonald`s

Еда из McDonald`s

Еда из McDonald`s

Еда из McDonald`s

Еда из McDonald`s

 

Sursa

Duminică, 12 octombrie 2014
Vizualizări: 1632

Citiţi de asemenea

Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
52
În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu...
41
Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
68
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
149