ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum de a supravieţui depresie «de iarnă»Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Stii semne de "depresie toamna-iarna? Oboseală respectarea şi lipsa de energie, somnolenţă, distragere a atenţiei, pofta de dulciuri compulsiv şi făină, stare proasta si iritabilitate ... "Depresia de iarnă", vizite în principal rezidenţilor din ţările reci (cel mai departe de Ecuator) şi de două ori la fel de des - femei decât la bărbaţi. Medicii atributul "depresia de iarnă", în categoria de tulburari afective sezoniere (SAD - afectiv de sezon) şi sunt încurajate că fluxul său poate fi mult atenuate.

Oamenii de stiinta sunt de acord că principalul motiv pentru tulburari afective sezoniere - o lumina zi, în perioada de toamnă-iarnă. Lipsa de lumina soarelui afecteaza activitatea hipotalamusului (parte a creierului responsabile pentru funcţiile, cum ar fi starea de spirit, somnul, apetitul si sex), supara balanţa de melatonina (hormonul somnului) din organism si suprima productia de serotonina ("Explorer" dintre creier şi a celulelor, care este direct legată de starea de spirit noastre, poftei de mancare si somn). Simptomele de boală începe să depăşească accidente, a expunerii la aceasta în toamna timpuriu, când ora de vară este redus foarte mult şi, în cele mai multe cazuri pleca cu venirea primăverii. depresia de iarnă "afectează oamenii în diferite grade. Unii cred tulburări afective sezoniere în gravitatea complet, in timp ce majoritatea au doar o uşoară cateva simptome "depresie de iarnă".

Poate că iarna depresie "- este perfect normal si natural reacţie la vreme rece si lumina redusa. Corpul nostru la nivel genetic ", îşi aminteşte" că este dificil de a supravieţui pe timpul iernii din cauza frigului şi a lipsei de alimente şi, prin urmare, trebuie să se adapteze la modul de "economie" - o versiune mai uşor de hibernare. Cu toate acestea, cererea de realităţile pe care le-am colectat şi activ în timpul iernii, ca în orice alt moment al anului, astfel încât "depresia de iarnă" devine o problemă pentru mulţi oameni.

Ce pot face pentru a evita o depresie de iarna "sau atenua în mod semnificativ cursul?

Pe cât posibil lumina zilei

Du-te la plimbare cât mai des posibil, şi într-o cameră incercati sa petreceti mai mult timp la fereastră. În plus faţă de creşterea spiritele şi de a îmbunătăţi starea de spirit, lumina promovează, de asemenea formarea de vitamina D noastre, lipsa de care este direct asociată cu o tendinta de depresie şi a redus de imunitate. Metoda radicală de lumina - lumina, sau fototerapie. De vanzare este un spectru complet lămpi, furnizând o lumina intensa (2.500 - 10 mii lx), care este recomandat în perioada de toamnă-iarnă în fiecare zi, timp de 30-90 minute. De exemplu, puteţi citi sau lucra sub o astfel de lumină.

Mişcarea şi activitatea fizică

Fie activi fizic, în mod constant miscare. Mişcarea şi exerciţiile fizice contribuie la dezvoltarea de serotonina, care, la rândul său, este capabil de a ridica spiritele noastre. Recomandat in special pentru exerciţii în aer curat - o activitate determină o dublă lovitură la depresia de iarnă ". Chiar oră regulate mers pe jos în timpul unei pauza de masa la birou se poate reduce semnificativ intensitatea depresiei iarnă ".


Alimentare, înălţătoare

o.jpg "alt =" Cum să supravieţuiască depresie "de iarnă", "width =" 400 "height =" 301 "/>

O dieta echilibrata sanatoasa poate ajuta la salvarea de energie, pentru a îmbunătăţi starea de spirit şi bunăstarea şi nu obţine peste greutatea de iarnă în exces. Mananca mai multe fructe şi legume colorate pentru a compensa lipsa de vitamine esenţiale. Cele mai bune surse de vitamina D menţionat deja - de peşte gras (somon, macrou, sardine, hering, etc) şi gălbenuşul de ou, care a recomandat de cateva ori pe saptamana. Vegetarienii pot face pentru lipsa de peşte în dieta de nuci şi tofu. Serotonina este produsă de organism din triptofan aminoacizi şi 5-HTP, o sursa naturala, care - carne, peşte, ouă şi fasole, şi alimentele bogate în B, hrana de specialitate vitamine Marisa Peer (Marisa Peer) recomandă 5 cele mai bune produse pentru a creşte nivelul de serotonina: coriandru, banane, ouă, avocado si curcan. Pure ulei de ficat de cod în capsule, care conţine un set de acizi graşi Omega-3, precum şi vitaminele A, D şi E, este un plus bun la raţia de iarnă.


Confort psihologic


Confortabil stare emoţională, desigur, este important să se lupta "de iarnă melancolie. Întâlnire cu prietenii şi familia, un hobby fascinant, noi prieteni si vizita locuri interesante vor supravieţui perioadei de frig, întuneric cu pierderi minime. O baie relaxantă şi încălzirea cu ierburi de la grădini şi uleiuri aromatice înainte de culcare poate ajuta la ameliorarea stresului si spala "toata ziua. Începeţi un sezon de planificare noua gradina de vara sau de vacanta - este aproape inevitabil infecta entuziasmul. Surround-te cu flori preferate în casă şi de îmbrăcăminte - pentru multi este un factor important într-o stare de spirit bună într-o zi de iarnă gri.


Sursă

Joi, 11 februarie 2010
Vizualizări: 3383

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
278
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
451
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
328
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
446