ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum îți îngrijești pielea iarna? Află ce produse sunt absolut necesare tenului tău ©

Pielea are nevoie de întreținere deosebită în perioada rece. Îngrijirea tenului pe timp de iarnă diferă, deoarece aceasta tinde să se usuce mai ușor și mai rapid. Pe lângă frigul de afară, aerul încălzit din interior nu este nici el binevenit, iar acest fapt se explică simplu: căldura generată artificial elimină umezeala din aer și dăunează suplimentar pielii. Cu aceleaşi neplăceri se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii.

Cei mai afectați sunt posesorii de ten uscat, persoanele cu tenul sensibil, precum și cele care suferă de rozacee, acnee, ihtioză sau dermatită atopică. De asemenea, este important de ştiut că în acest sezon se poate schimba tipul de piele: tenul gras devine normal, tenul normal poate deveni sensibil, iar tenul uscat se deshidratează şi mai mult, astfel supra uscându-se. O adevărată provocare!

Dereglările care apar în sezonul rece la nivel cutanat sunt cauzate de sinteza necorespunzătoare a lipidelor, care constituie bariera de protecţie a epidermei. Glandele sebacee ale pielii produc o peliculă de grăsime ușor acidă, care se menține pe piele și acționează ca o barieră protectoare. Această peliculă păstrează în interior hidratarea, iar în exterior respinge bacteriile. La temperaturi joase, glandele sebacee produc mai puțină grăsime, iar protecția împotriva deshidratării scade, rezultatul fiind o piele mult mai uscată.

Pielea devine lipsită de elasticitate şi tonicitate, se creează disconfort, care se traduce adesea prin prurit (senzație de mâncărime) şi are un aspect tern, fără strălucire. Pielea este fragilă şi predispusă iritaţiilor. Privită îndeaproape, se pot observa descuamări mai ales pe aripile nasului – desprinderea neregulată a celulelor moarte şi uscate din stratul superficial al tegumentelor.

Așadar, deshidratarea se agravează… Aici intervin produsele destinate special pentru înlăturarea dilemelor specifice sezonului rece. Brandul cosmetic Viorica a conceput o gamă de îngrijire a tenului pe timp de iarnă, destinată pentru curățarea delicată, hidratarea eficientă, emolierea profundă și nutriția completă a pielii pe timp de iarnă.

Exfoliant delicat, cu microgranule din ulei de jojoba

și unt de karite


În sezonul rece sunt interzise procedurile dure. Orice scrub sau peeling cu efect puternic decad din rutina de îngrijire, însă exfolierea este necesară pentru a evita blocarea porilor și pentru a deschide calea produselor hidratante și nutritive. Cheia succesului este intensitatea potrivită. Produsul de exfoliere din gama Nordica de la Viorica acționează delicat și hidratează imediat, datorită ingredientelor de origine naturală și compoziției fine.

Încearcă și tu

________________________________________

Cremă de zi protectoare cu ulei de cocos și lecitină vegetală


În timpul zilei, pielea trece printr-o serie provocări. De la ger, vânt aspru și umiditate la aer încălzit în încăperi. Pentru a restabili și fortifica bariera naturală a pielii, este necesară crema de zi. Lecitina vegetală corectează secreția fosfolipidelor necesare, în timp ce uleiul de cocos emoliază și hidratează, prevenind descuamările inestetice și crăpăturile dureroase.

Încearcă și tu

________________________________________

Cremă de noapte reparatoare cu acid hialuronic vegetal și ulei de cocos


În timpul nopții pielea ia o pauză de la factorii externi, valorificând timpul pentru procese reparatorii și regenerare. Pentru a le stimula, ai nevoie de o cremă de noapte, care-i va oferi tenului tău materialele necesare, dar și un pic de ajutor. Acidul hialuronic vegetal este un component unic, extras din semințe de tamarind, el hidratează și menține apa în tegumente, netezește pielea și îi sporește elasticitatea.

Încearcă și tu

________________________________________

Masca facială extranutritivă


Pentru momentele în care simți că pielea are nevoie de o doză în plus de răsfăț, se potrivește o mască facială super cremoasă, cu o textură bogată. Aceasta se topește pe piele, aducând un aport considerabil de ingrediente nutritive și emoliente, atât de importante în perioada rece a anului, pentru a dezvălui un ten radiant, elastic și uniform. Dermatologul brandului Viorica afirmă că măștile faciale au capacitatea de a absorbi excesul de sebum și a estompa sau minimiza porii dilatați.

Încearcă și tu

________________________________________

Set pentru ten „extra grijă” Nordica


Se apropie magia sărbătorilor de iarnă. E timpul să alegem cele mai frumoase și naturale cadouri. Setul pentru ten „extra grijă” Nordica este un dar perfect pentru orice femeie, care o va ajuta să-și mențină tenul sănătos și frumos pe durata sezonului reci.

Procură aici

Colecția Nordica este un exemplu minunat de acțiune sinergetică a mai multor componente absolut necesare pentru o îngrijire complexă, adecvată sezonului. Problemele ce apar odată cu schimbarea condițiilor meteorologice se potențează reciproc, formând un cerc vicios pe care doar o abordare metodică îl poate distruge.

Dacă îți dorești un ten luminos, proaspăt și sănătos chiar și iarna, cu siguranță te vei îndrăgosti de această colecție de produse pentru îngrijirea personală. Nu ezita să o încerci chiar astăzi!

Miercuri, 16 decembrie 2020
Vizualizări: 444

Citiţi de asemenea

Nu am putut trece cu vederea această informație utilă. Deși datele se referă la pădurile din Ucraina, pentru noi acest...
7135
Odată cu venirea frigului schimbăm garderoba, dar și rutina de îngrijire a pielii. Vîntul și temperaturile scăzute de af...
44
  Creșterea kombuchei din ceai negru Dacă aveți nevoie de kombucha doar pentru a obține o băutură gustoasă c...
39010
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
94