ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum panourile solare funcționează pe timpul iernii. Calculatorul PV
 

De multe ori utilizatorii pun întrebarea: oare funcționează panourile solare atunci când afară temperatura e scăzută și care e eficiența lor iarna? Mai ales atunci când nu apare soarele și ziua este foarte scurtă.

Uneori oamenii cred că panourile fotovoltaice folosesc căldura solară. De fapt, ei folosesc lumina soarelui, nici căldură, nici razele solare. Prin urmare, pe timpul iernii, ei vor lucra destul de bine, cu condiția că proprietarul le va curăți de zăpadă, deși și sub zăpadă acestea vor lucra, de asemenea. Uneori zăpada se topește datorită funcționării fotocelulelor.

Desigur, în zile posomorâte panoul va produce mai puțină energie ca de obicei, dar, în general, rareori sunt cazurile când bateria în timpul zilei nu încarcă acumulatorul. Iar în zile însorite și geroase acestea sunt foarte eficiente.

Iarna unghiul de înclinare a panourilor solare este foarte important, deoarece soarele se află mai jos deasupra orizontului și aceasta influențează, de asemenea, productivitatea panourilor. Adesea acestea sunt plasate sub un unghi universal, pe tot parcursul anului.

Productivitatea panourilor fotovoltaice pe timpul iernii poate scade de la 2 la 8 ori, în dependență de regiune unde se folosește - cu cât e mai la sud productivitatea e mai mare. Prin urmare, cu cât e mai mare suprafața panourilor, cu atât mai multă energie se va colecta. În cazul în care vara pentru frigider, calculator și iluminarea încaperii e nevoie de 1 kW de energie (4 panouri de 250 de wați), iarna pentru a asigura același consum mai bine de a avea până la 2 kW.

Pentru colectoare solare este important să vă asigurați că tubul prin care trece lichidul nu se va congela în timpul iernii. Deși nominal ei pot încălzi apa și la -30 de grade până la 10-15 grade, iar încălzirea continuă să se efectueze de alte dispozitive.

Cum de a calcula eficiența panourilor solare pe timpul iernii

Pentru a calcula eficiența panourilor solare aveti nevoie să cunoașteți un număr de factori: activitatea solara lunară, eficiența bateriilor și costul lor.

Pentru calcularea de bază a eficienței panourilor fotovoltaice puteți să vă folosiți de calculatorul PVW. Este o sursă actualizabilă, conectată la centrul de date a activității solare de pe planetă. E necesar să introduceți țara și orașul pe hartă, să adaugați numărul de panouri solare și veți primi productivitatea anuală a bateriilor pentru fiecare lună.

солнечные батареи

 

Sursa: rodovid.me

Miercuri, 25 februarie 2015
Vizualizări: 5475

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
75
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
70
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
228
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
320