ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum paraziții se ascund în organism




 

Parazitoza adesea se manifestă prin simptomele diverselor boli.

Majoritatea medicilor procedează după algoritm: iată simptomul - iată leacul. Puțini medici caută cauzele bolii. Ei sunt instruiți să acționeze după algoritm, scopul lor este eliminarea simptomelor.

* Astmul este adesea unul de natură parazitară, cauza bolii fiind prezența parazitului în ficat.

* Pacienții bolnavi cu cancer au deseori tractul gastro-intestinal plin cu scaun uscat și întărit, care prezintă un mediu foarte bun pentru dezvoltarea paraziților.

* Eczema si psoriazisul se dezvoltă din cauza deficitului de siliciu, pe care paraziții îl folosesc pentru activitatea sa vitală.

* Cei mai simpli paraziți unicelulari afectează copiii deja în uter și nimic nu îi poate trata.

* Cauza constipațiilor poate fi invazia parazitară, care blochează conductele biliare și intestinale.

* Diarea. Paraziții produc substanțe asemănătoare hormonilor, care conduc la pierderea de sodiu și cloruri din organism, iar acest lucru provoacă scaune apoase frecvente.

* Dureri articulare și musculare. Paraziții se pot deplasa prin corpul uman în scopul stabilirii sale în locurile cele mai convenabile pentru viața sa, de exemplu, în lichidul sinovial și în mușchi. Când aceasta are loc, persoana simte dureri, care sunt, de obicei, considerate ca consecințe ale artritei. Simptomele de durere și inflamație a articulațiilor și a mușchilor sunt, de asemenea, rezultate de leziuni tisulare cauzate de anumiți paraziți sau de reacția sistemului imunitar la prezența lor.

* Alergii. Paraziții irită și pot uneori chiar străpunge membrana intestinală, astfel mărind riscul de absorbție a moleculelor mari nedigerate. Aceasta poate cauza reacția imună a organismului manifestată prin producerea unei doze crescute de eozinofile – a unor celule de protecție. Eozinofilele pot contribui la inflamarea țesuturilor organismului, ce provoaca reacție alergică.

* Probleme ale pielii. Paraziții intestinali pot provoca urticarie, erupții cutanate, eczeme și alte reacții. Simptomele precum: ulcere de piele, tumori, papiloame și dermatite pot rezulta din prezența protozoarelor.

* Anemia. Unii paraziți intestinali se atașează de mucoasa intestinală și absorb substanțele nutritive a gazdei. Dezvoltându-se în organism în cantități mari, pot provoca o pierdere de sânge considerabilă, rezultând un deficit de fier în organism (anemie).

* Granuloame. Granulom - o masă cu aspectul unei tumori, ce acoperă ouăle lezate ale paraziților. Cel mai des, acestea se formează pe pereții colonului și rectului intestinal, dar se pot forma și în plămâni, ficat, cavitatea abdominală sau uter.

* Tulburări de somn. Trezirea frecventă în timpul nopții, în special între orele două-trei de noapte, poate fi un simptom de tentativă a organismului de a elimina toxinele prin ficat.

* Una din cauzele hemoroizilor - dezvoltarea paraziților (oxiurilor) sub mucoasa rectală.

* Oboseală cronică. Oboseala, simptomele și slăbiciunile asemănătoare gripei pot fi cauzate de paraziți, care provoacă anemie, intoxicație, lipsa de nutrienți în organism din cauza absorbției dereglate de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, mai ales vitamine A și B12.

* Tulburări ale sistemului imunitar. Paraziții slăbesc sistemul imunitar, reduc eliberarea imunoglobulinei A. Prezența lor irită în continuu sistemul și poate slăbi considerabil forțele sale, permițând pătrunderea în organism a diferitor infecții bacteriene și virale.

* Scleroza multiplă - o boală a creierului și măduvei spinării. Americanii au descoperit că boala este cauzată de trematodă, care, ajungând în creier și măduva spinării, se înmulțește rapid.

De ce paraziti pătrund în creierul și măduva spinării? Solvenți cum ar fi toluenul și xilenul se acumulează în creier și îi atrag. Aceștia sunt niște solvenți industriali toxici, care se adăugă în băuturi răcoritoare, Coca-Cola, frișcă ...
*********
În fiecare an, o mulțime de paraziți colectează "recolta" - aproximativ un milion de vieți! Salvați-vă de o astfel de soartă! De două ori pe an, efectuați un program de deparazitare cu toată familia voastră.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 06 decembrie 2014 11:06
Vizualizări: 9635

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
175
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
147
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
134
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
331