Cum poate fi îmbunătățită vederea?
Nutriția adecvată și consumul de alimente care conțin numărul necesar de substante nutritive importante - este una dintre cele mai simple, și cu siguranță cea mai plăcută metodă de a face față deteriorării vederii.
Pentru a îmbunătățu vederea poate fi consumat sucul de pătrunjel, nu mai mult de 40 ml pe zi. Acesta poate fi amestecat cu apa sau cu alte sucuri de legume, cum ar fi castraveții.
Campion privind conținutul de substanțe care sînt benefice pentru ochi este spanacul, dar cele mai bune sînt afinele care conțin cele mai multe săruri de mangan și derivații lor.
Ce mîncăm pentru a păstra vederea
Beta-caroten, vitamina C, vitamina E, zinc, omega-3 acizi grași: portocale, kiwi, morcovi, caise uscate, varză, legume cu frunze verzi, cum ar fi varza de Bruxelles, spanac, ardei, nuci, legume, produse lactate și ouă;
Vitamina A: ficat, galbenuș de ou, ulei de pește, unt, brînză Cheddar, morcovi și suc de morcov, ardei gras, ceapă verde, pătrunjel, spanac, salată verde măcriș;
Vitaminele grupei B: pește, curcan, lapte, brînză, brînză de vaci, pîine de secară, germeni de grîu, legume, leguminoase, soia, cartofi, nuci;
Vitamina C: fructe de măceș și scoruș, citrice, cătină, ardei roșu, varză, rosii;
Potasiu: caise, stafide, pepene galben, țelină, miere, oțet de mere;
Fosfor: pește și fructe de mare;
Fier: soiuri de mere acre, cum ar fi Antonovka.
Sursa: moldovenii.md