Cum prevenim avitaminoza. 5 metode eficiente
Vă oferim 5 metode pentru a preveni avitaminoza.
1. Fresh din morcovi și mere
Beți în fiecare dimineață un pahar de suc proaspăt de morcovi și mere. Această băutură nu doar vă va da energie pentru întreaga zi, dar, de asemenea, va asigura organismul cu substanțele esențiale și microelementele necesare pentru o stare de bine.
2. Suc de sfeclă
Sucul proaspăt de sfeclă este unul dintre cele mai bune remedii populare pentru a întări imunitatea și îmbunătăți starea generală de sănătate. Sfecla roșie este benefică pentru sistemul cardiovascular, întărește unghiile și părul, reglează procesul digestiv. Consumați câte 50 de grame de suc de sfeclă dimineața, pe stomac gol.
3. Merișoare cu zahăr
Merișoarele proaspete cu zahăr sunt un remediu excelent pentru prevenirea avitaminozei. Consumați câte o linguriță de 2-3 ori pe zi.
4. Lămâie și caise uscate
Se prepară un amestec din lămâie tocată (cu tot cu coajă), 100 g de caise uscate și 2 linguri de miere. Consumați câte o linguriță în fiecare dimineață înainte de mâncare.
5. Dulceață din struguri
Dacă din toamnă v-au rămas câteva borcănașe cu dulceață de struguri să știți că aveți mult noroc. Semințele de struguri nu doar că sunt un antioxidant puternic, dar și luptă cu succes cu primele simptome ale avitaminozei.
Sursa: rus-health.info