ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să alegem plantele pentru un gard viu




 

 

În loc să pierdeţi banii pentru un gard solid, puteți planta un gard viu. Este un proces costisitor ce ţine de timp, care va dura 2-3 ani şi primul sezon necesită o atenție.

 

Înainte de a începe lucrările, săpaţi un șanț de mică adâncime de 30-40 cm, care va servi drept o "barieră" pentru gard, asigurați-vă că solul este potrivit pentru creșterea rapidă a plantelor. Grădinarii sfătuiesc să montaţi beţe orizontale la 20-30 cm deasupra solului de-a lungul gardului, ca la început plantele să aibă un reazem perfect. Apoi, va trebui să treceţi la selectarea plantelor, care depinde nu numai de preferințele Dvs., dar şi de scopul la care aspiraţi. Gardul poate fi jos - până la 50 cm, mijlociu - 50-120 cm şi înalt - peste 120 cm. Cele mai nepretențioase plante care oferă o creștere bună în cel mai scurt timp posibil sunt coniferele. Acestea includ molidul, tuia și altele. Însă alegerea poate avea loc şi între alte soiuri, cum ar fi teiul, agrișa, liliacul, salcâmul.

Aceste plante necesita o îngrijire silitoare, dar sunt frumoase când înfloresc. Gardul viu de liliac sau salcâm se supune cu greu îmblânzirii. Este un proces dificil, uneori, din punct de vedere moral, este dificil de a reglementa dezvoltarea lui prin tăierea ramurilor superioare. Prin urmare, gândiţi-vă foarte bine, dacă vi se potriveşte acest gard.

Arborele de viaţă și molidul arată perfect, dar cresc rapid și practic incontrolabil. În 5-10 ani, un mic brad va creşte într-un gigant, și este ireal să stopaţi acest proces. În curând acest gard va fi un adevărat perete verde. Tuia, chiar şi fiind înaltă, nu evocă sentimentul de masivitate, există unele soiuri care nu vor fi mai mari de trei metri. Pentru ca casa Dvs. să nu fie afectată de sistemul de rădăcină al unui copac , este necesar să le plantaţi la o distanţă de 5-10 metri.

Unele plante mici, cum ar fi păducelul, dracila, ienupărul se potrivesc foarte bine pentru un gard viu. Ele au un aspect foarte frumos, se caracterizează printr-o creștere moderată, sunt perfect supuse tăierii.

Din unii arbuşti,comercializaţi în mod special pentru crearea unui gard viu, puteţi forma compoziții speciale. Cuiva îi plac formele geometrice obișnuite: dreptunghi, pătrat, alții nu se opresc și creează pe terenul său galerii întregi de artă.

La selecția plantelor pentru un gard viu trebuie să se ia în considerare destinația țintă. Acordaţi atenție la astfel de caracteristici, cum ar fi limitarea creșterii unui copac sau unui arbust, densitatea ramurilor, altfel gardul viu poate deveni un zid de netrecut și va aduce proprietarului dificultăți inutile.

 

 

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 21 iunie 2013 15:32
Vizualizări: 10996

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325