ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să alegem un adevărat ceai organic?
Produsele ecologice fac parte din viaţa noastră tot mai mult.

 

Astăzi, putem procura legume şi fructe organice, chiar carnea şi astfel de băuturi, cum ar fi ceaiul sau cafeaua, de asemenea sunt uşor accesibile şi devin din ce în ce mai populare. Dar cum ne putem asigura, că am cumpărat anume un produs organic?

 

Conceptul şi criteriile de selectare:

Ce este un ceai organic. De fapt, analogul organic al ceaiului obişnuit (crescut cu ajutorul tehnologiei agricole moderne, inclusiv promotorii de creştere, pesticide şi alte produse similare) are un preţ mai mare. Deoarece, cultivarea lui necesită mai mult timp şi muncă, iar randamentul este uşor mai scăzut, decît la ceaiul obişnuit.

Ceaiul organic este de asemenea, numit natural sau bio. El este crescut în regiunile ecologic curate ale Pămîntului, fără folosirea pesticidelor sau îngrăşămintelor chimice, care pot provoca alergii şi submina sistemul imunitar uman. În plus, utilizarea acestor substanţe duce la coagularea solului şi creşterea numărului de tulpini de ceai, reducerea proporţiei masei de frunze în creştere şi în final - scăderea calităţii produsului finit.

Bio-ceaiul, creşte doar pe solul îmbogăţit cu compost natural şi alte îngrăşăminte naturale (produse din peşte, humus, zer, etc.). Şi pentru combaterea dăunătorilor sunt folosite substanţe de origine naturală, cum ar fi usturoiul, ghimbirul, piperul, etc.

Tehnologia creşterii este foarte complicată şi necesită o muncă anevoioasă, dar permite obţinerea unui produs de o calitate excepţional de înaltă. În China, Japonia şi Taiwan, sunt organizate "concursuri de ceai", la care juriu selectează cele mai bune soiuri, în categorii individuale. Aceste concursuri sunt efectuate "orbeşte" (fără a preciza numele, tipul şi producătorul), pentru ca membrii juriului, la evaluare să ţină cont numai de gust, aromă şi culoarea băuturii.

Dar, nu numai aroma şi gustul ceresc disting un adevărat ceai organic. Avantajul lui principal în comparaţie cu cel convenţional, este o concentrare mai mare a vitaminei C şi a catechinilor. Acest produs este o adevărată fabrica de antioxidanţi naturali eficienţi, care luptă în mod activ cu radicalii liberi şi previn îmbătrînirea organismului. Cercetările ştiinţifice, au arătat că aceste substanţe sunt conţinute în concentraţii mai semnificative anume în ceaiul organic de calitate superioară.

Trebuie să spunem că ceaiul organic nu numai că îmbunătăţeşte sănătatea şi bunăstarea generală a oamenilor care îl folosesc, dar este cea mai bună opţiune pentru un fermier angajat în cultivarea plantaţiilor. Plantaţiile ecologice şi agricultura organică, pot exista mai mult de 100 de ani, iar practicile de agricultură organică au o productivitate ridicată pe parcursul întregii perioade de existenţă.

 

Cum să alegem un adevărat ceai organic?

În primul rînd, alegeţi un produs cu marca "BIO". Acest marcaj confirmă faptul că produsul este cu adevărat natural şi nu conţine OMG-uri, pesticide, conservanţi, coloranţi chimici, amplificatori de culoare şi de miros, nu a fost supus diferitor tipuri de radiaţii şi întregul procesul de producţie, a trecut controlul strict al calităţii.

Astfel de control este efectuat de către organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale speciale. Anume ele confirmă faptul că produsul este organic.

Utilizarea logo-ului "BIO", se bazează pe decizia relevantă UE, nr. 2092/91 privind produsele agricole ecologice. Prezenţa acestui logo pe ambalajul de ceai, garantează producţia ecologic curată a ceaiului, efectuată sub controlul agenţiilor guvernamentale.

Astfel de organizaţii cum ar fi Federaţia Internaţională a Mişcării Organice pentru Agricultură Ecologică (IFOAM) şi Ministerul Agriculturii al Statelor Unite (USDA), au de asemenea programe, care testează metodele de cultivare a ceaiului pe plantaţiile speciale. Aceste autorităţi eliberează certificate corespunzătoare, numai acelor produse, care îndeplinesc cerinţele lor.

Astfel, produsul organic ambalat trebuie să corespundă standardelor agenţiei de certificare. Deci, căutaţi produsul care are eticheta unei agenţii recunoscute.

Dar, cel mai bun aliat în selectarea produselor ecologice vor fi papilele gustative. Anume ele vă vor ajuta să determinaţi cu precizie dacă ceaiul în cauză este într-adevăr organic. Bio-ceaiurile organice gîdelă uşor papilele gustative, au o aromă unică complexă şi un gust subtil.

Dacă ceaiul încercat nu corespunde specificaţiilor de mai sus, atunci aţi făcut probabil, o alegere greşită sau nu aţi cumpărat ceai organic. Prin urmare, este mai bine să achiziţionaţi ceaiul natural, de înaltă calitate în bio-magazinele de specialitate.

Aveţi grijă de sănătatea dvs. beţi numai ceai organic de înaltă calitate şi fiţi fericiţi!

 

 

Источник: ecologico.ru

 

Marţi, 03 iulie 2012
Vizualizări: 9548

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
79
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
332
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
239
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
381