ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum sa alegi o clădire materiale non-toxiceAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Se întâmplă că, după întoarcerea acasă, în lor de confortabil "cuib", o persoană începe să sufere de dureri de cap, strănut, tuse, se simt inconfortabil. Adesea, cauza acestor afecţiuni - periculoase materiale de finisaj ecologic de origine artificială. Ei uite la modă şi uşor de curăţat, dar acesta subminează sănătatea noastră. Şi, uneori, o fac în linişte.

Unele materiale plastice emit în perechi mediu compus din diferite substanţe chimice: fenol, formaldehida, toluen, benzen, şi ca să se faciliteze apariţia de o gramada de boli cronice.

Prin urmare, atunci când construirea sau repararea fi extrem de atent cu alegerea materialelor de construcţii. Vă sugerăm să renunţe la producţia de PVC si PAL, precum şi culori pentru a alege cu grijă.

clorură de vinil (PVC)

materiale de construcţii produse din PVC sunt realizate din policlorură de vinil - o otrava periculoasa, care poate distruge sistemul nervos şi cauza cancer. Izolarea de clorură de vinil în creşteri mediu, chiar cu o mică încălzire.

Din păcate, din PVC - un material plastic foarte comun. Puteţi găsi-l oriunde. În apartament a găsit cel mai adesea sub forma de linoleum (cu excepţia unor branduri scumpe), de vinil, fereastra de rame din plastic, jucarii de plastic (de la păpuşi de la inele dentare copii). Din PVC, de asemenea, diferite tipuri de pachete, inclusiv pentru produsele alimentare: sticle, pachete, etc

Cumpara ceva de la PVC, amintim:

- Pentru a da flexibilitate din PVC este de multe ori adaugă la aşa-numita plastifianţi - ftalaţi sau esteri de ftalat, care a lovit corp poate provoca ficatul şi rinichii, reducând proprietăţile de protecţie a corpului, infertilitate, cancer. PVC poate conţine, de asemenea, alte substanţe nocive: cadmiu, crom, plumb, formaldehidă.

- Deosebit de periculoase din PVC de ardere. Este cunoscut faptul că de ardere de 1 kilogram de PVC produce până la 50 de miligrame de dioxine. Acest lucru este destul de suficiente pentru dezvoltarea tumorilor canceroase la animalele de laborator 50 000.

- Nu există tehnologii de prelucrare în condiţii de siguranţă din PVC. Este practic imposibil să se re-utilizarea şi vine în cuptor în instalaţiile de incinerare (incinerator) sau depozitele de deşeuri. Dioxinele, fabricate neobosit incineratoare aplică la sute sau mii de kilometri.

- Productie de ferestre din PVC cu un singur duce la formarea de aproximativ 20 de grame de deşeuri toxice. O renovare a întregului apartament cu utilizarea de materiale din PVC, implică formarea de 1 kg (a deseurilor!) Toxice.

- Într-un an, fabricile producatoare de PVC, emit mai multe mii de tone de clorură de vinil, a pune în pericol sănătatea lucrătorilor şi locuitorii din aşezările din apropiere.

- Producţia de PVC este utilizat, de asemenea, de clor, astfel încât în fabricarea acestuia şi eliminarea în mediu, o mare cantitate de dioxine - substanţe extrem de toxice care cauzează cancer şi submina imunitatea.

Cum de a identifica produsele confecţionate din PVC?

În ţările civilizate asupra bunurilor din PVC puse, de obicei, marcaje speciale - numărul "3", înconjurat de săgeţi. Unii producători scrie pur şi simplu din PVC sau Vinyl. În Rusia, din păcate, produse din material plastic puţin marcate. Cu toate acestea, din PVC se poate distinge din mai multe motive:
îndoire linie de ambalare de îndoire apare banda de culoare albă;
sticle din PVC sunt albastru sau albastru;
O altă trăsătură distinctivă a ambalajelor din PVC - cusătura pe fundul sticlei cu două role simetrice.

Evitaţi din PVC!

Producătorii de PVC, afirmând că, fără a face acest lucru din plastic neperturbat* Puteţi, însă, este clar că în cele mai multe industrii din PVC pot fi înlocuite cu lemn, metal, sticla, "clor" din plastic.

Mulţi producători au înlocuit deja din cauciuc linoleum PVC si alte materiale. Nu uitaţi, de asemenea, ca podeaua este întotdeauna posibil pentru a acoperi parchet bun vechi din lemn. rame de ferestre din PVC poate fi uşor înlocuită cu lemn masiv sau aluminiu. Tevi poate fi instalat din polietilena, otel, cupru, otel carbon, faianţă. cabluri din PVC, fişe, prize de curent, prize electrice, precum si gama, coşul de gunoi pentru hârtie, pixuri, etc pot fi înlocuite cu analogi de polietilenă, acetat de etilen-vinil, poliamidă, silicon.

Jucărie din PVC este de asemenea o alternative mult mai sigur: în primul rând, jucării, polipropilenă şi polietilenă, precum şi ţesături, lemn, etc Pungile de plastic pot fi înlocuite cu ambalajul refolosibil, realizate din materiale ecologice: hârtie, sticlă, materiale textile. În loc de vinil este mai bine să cumpere hârtie, precum şi baie şi dale de bucătărie pentru a alege (sau vopsea emulsie impermeabila - acest tip de vopsea este destul de eco-friendly).


PAL (DSP)

materiale de construcţii Majoritatea mobilier modern este fabricat din PAL care conţin formaldehidă sau uree formaldehidă rasina fenol. Ele sunt utilizate ca lianţi pentru componenta aşchii de lemn. Utilizarea DSP în casa lui formaldehidă nesănătoase distins şi fenoli.

Înainte de a pune Mobilier camera de la bord de particule, reţineţi următoarele:

Formaldehida este recunoscută oficial ca o substanţă cancerigenă, adică o substanţă care poate cauza cancer. Acest gaz clară şi cu miros puternic, şi, adesea, este uşor de a detecta un miros rau. Formaldehida efect iritant asupra mucoaselor ochi, nas, gât, şi concentraţiile ridicate ea poate declanşa crize de astm. Formaldehida este folosit nu numai pentru producerea de PAL. Separat sau în combinaţie cu alte substanţe chimice este utilizat pentru fabricarea de rasini, materiale plastice, ca o componentă de cleiuri şi adezivi, precum şi un conservant în unele vopsele.

Sub influenţa rata de eliberare de căldură creşte substanţe periculoase. Prin urmare, DPC nu este recomandat pentru a pune sub podea pentru caldura. Un mobilier de la bord de particule este strict interzis să puneţi bateria.

formaldehidă CPD pentru cel puţin 14 ani. Mai ales cu tărie că "fonit" în primul an şi jumătate. Dacă nu puteţi renunţa la utilizarea de aceste piese de mobilier, atunci când cumpără necesită neapărat un certificat de calitate (certificat de igienă). Comunicarea, de asemenea, calitatea de finisaj, după cum urmează: a verifica dacă se confruntă cu o bine-umbră sau acoperite cu panouri stratificate de la sfârşitul şi cavităţile ascunse. Periculoase, pot fi de asemenea tratate cioplit prost margini şi PAL (pentru securitate ar trebui să fie necesare pentru a izola zonele deschise).

Atunci când cumpără produse de la DPC de asemenea, observaţi că, la care "problema de clasă" a formaldehidei libere, din care fac parte - este considerat cel mai sigur materialul din clasa E-1 (10 mg de formaldehidă la 100 g sobe cuptor-uscate din lemn). Daca apartamentul este deja aglomerata, cu mobilier din PAL, ventilarea adesea cameră, şi în timp încerca să-l înlocuiască.

Acoperiri

materiale de construcţii Pentru a proteja cele mai bune se de efectele nocive de culori, mai bine să acorde prioritate pentru cantităţile de cazeină solubil în apă naturale sau vopsea - şi var-cazeină, precum şi de a provoca numărul minim de straturi. Astfel, este de dorit să picteze o mască specială şi nu uitaţi despre apartament ventilaţie bună.

Cele mai multe vopsele sunt compuse din patru componente de bază: răşini, solvenţiI, pigmenţi şi aditivi diferite. Rasina - ingredientul principal. Acesta formează un strat sau un film de pe suprafaţa pictată. Această componentă este în siguranţă şi include lenjerie, acrilic sau alte răşini sintetice.

Solventul pastreaza vopsea în formă lichidă. În vopsea de ulei mai subtire făcute din partea facţiunilor anumite distilarea ţiţeiului şi pot include substanţe periculoase: spiritele minerale, toluen şi Xylon. În vopsea latex ca solvent este utilizată apa obişnuită.

Pigmenţi dau culoare cerneală şi opacitate. Vopsele moderne sunt folosite în principal următoarele pigmenţi: oxid de titan, oxid de fier, sulfat de calciu, argilă sau silicaţi. Aceşti pigmenţi sunt relativ netoxice. Cu toate acestea, unii pigmenţi viu colorate pot conţine metale grele toxice: crom, plumb şi cadmiu sau arsenic.

Atunci când cumpără vopsele sau reparare vopsea, acorde întotdeauna atenţie inscripţia "numai pentru utilizare în exterior" sau "de lucru interne". Sala se poate folosi numai materiale pentru decoratiuni interioare.

Nu aruncaţi niciodată vopsea lichidă în coşul de gunoi sau turnati-l pe scurgere. Această eliberare de vopsea poate duce la poluarea apei şi a mediului.

Aduceţi vopseaua de pe locul de colectare a deşeurilor toxice. În cazul în care zona dvs. nu este un astfel de loc, contactaţi de paşapoarte şi deservire, sau DES, sau de a reveni compania la producător. Prin lege, protecţia consumatorilor, producătorii sunt obligaţi să aibă grijă de eliminare a produselor lor.

http://www.greenpeace.org/russia/

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 12 noiembrie 2008 9:18
Vizualizări: 6572

Citiţi de asemenea

Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
2494
Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
112
Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
5891
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38308