ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să determinăm inul natural?
 

In este un material fabricat din antichitate și bine-cunoscut de strămoșii noștri. Ei, spre deosebire de noi, nu au avut nevoie să verifice naturaleța materialul naturalețe și să se îndoiască de calitatea acestuia – inul a fost in. Fără aditivi, sintetice și impurități. Dar, din păcate, astăzi  întâlnim de multe ori o calitate falsă și săracă a acestui material nobil și curativ. Deci cum să determinăm naturaleța inului.

La atingere stofa ar trebui să fie rece, netedă. În aparență – de culori neapărat naturale. Nuanțe de maro deschis, fildeș și de culoare gri rece înseamnă că  țesătura nu conține nici coloranți și nici impurități.
Inul natural ar trebuie să se șifoneze bine în mâni.  Partea șifonată ar trebuie să fie bine vizibilă cu ochiul liber. Există un alt mod de a testa naturaleța inului. Trebuie să dați foc la un fir de in și să observați, dacă a rămas cenușă și un alt ghem, aveți un țesut artificial, dacă doar cenușă - înseamnă că inul este natural.

Este mai bine să spălați hainele manual, în cazul în care nu există un program special la mașina de spălat. După spălare nu răsuciți țesătura pentru a nu deteriora materialul. Este mai bine să călcați acest articol umed. Inul suportă o temperatură suficient de înaltă la călcat, dar mai bine să nu riscați și să setați fierul la cel mai redus regim. Începem să calcăm cu cele mai mici detalii - volane, broderie!

Simplul fapt că țesătura de in este atât de veche că există circa 9000 de ani, vrând-nevrând creează un respect. Astăzi putem restabili această modă, manifestând un interes pentru istoria țării. Și pentru vară inul este una dintre cele mai potrivite țesături, corpul dvs., cu siguranță, vă  va mulțumi pentru un sarafan  sau o cămașă naturală.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 30 iulie 2014 14:06
Vizualizări: 2704

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
421
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
526
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430