ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să devii om bun în localitate 

 

 

Dacă ai o casă mică în sat (acum este la modă) și intenționezi s-o folosești ca o reședință de vară sau să locuiești acolo permanent (cu tehnologii actuale se poate face, chiar fără a abandona locul de muncă în oraș), veți afla în mod inevitabil și rapid că diferința dintre oraș și sat totuși a rămas. Cel puțin în mentalitate. Comentatorul Irina Malțeva vă oferă câteva sfaturi pentru a evita conflicte și răceala în relații.

1 . Salută pe toată lumea. În sat se obișnuiește să saluți pe toți, indiferent dacă vezi omul pentru prima dată sau ieri ați botezat copiii împreună.
2 . Nu răspândi înțelepciuni eterne și rezonabile printre populație locală fără cerere. Mulți misionari și-au câștigat aici o reputație proastă de tipuri foarte ciudați. Orice fel de propagandă este percepută de localnicii cu precauție.
3 . Nu împrumută banii la toți cei care vin și cer. Ei vor pierde respectul pentru dvs., dacă veți da ceva. Acest lucru se referă la bani și instrumente. Nici un stăpân care se respectă nu va stima pe cei care se despartă ușor de unelte scumpe.

4 . Nu refuză să vii în ajutor. Pentru că localnicii vin numai în cazul în care singuri nu pot scoate la capăt. Este o chestiune de onoare. Și ei sunt întotdeauna gata să ajute la prima cerere a vecinului.
5 . Nu întoarce nasul și nu vorbi arogant.
6 . Comunică în mod deschis și direct. Localnicii sunt curioși și sinceri ca și copiii. În cazul în care apare o neînțelegere, ești obligat să clarifici problema imediat. Vina se iartă, dacă îți asumi responsabilitatea.
7 . Stai pe principiile tale și fă ceea ce ai decis. De exemplu, colectează stupid și încăpățânat gunoiul pe dealuri, stinge focul care distruge ierburile. Un an mai târziu, când localnicii vor observa dealurile curate cu ierburile înalte, lipsite de spini, ei vor  înțelege câte ceva.

Sâmbătă, 31 mai 2014
Vizualizări: 1624

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
31
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
20
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
305
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
276