ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să dezvoltăm memoria




 

 

Vi s-a întâmplat ca în cel mai nepotrivit moment să uitaţi ceva important? În astfel de momente ne plîngem pe memoria noastră. Dar ştiţi, că acest lucru este remediabil? Dezvoltarea memoriei este un lucru destul de real, trebuie doar să ştiţi cum s-o faceţi.

 

În primul rând, petreceţi mai mult timp în aer liber,ca sîngele să se sature cu oxigen. În lunile mai calde, mai des ieşiţi la natură. Nu uitaţi să aerisiţi încăperea.

În al doilea rând, dormiţi pe săturate. Dacă veţi dormi bine, memoria dvs. va funcţiona 100%. Totodată, somnul de zi, nu vă va salva pentru că celulele creierului se restabilesc anume pe timp de noapte. Dormiţi cel puţin 7 ore pe noapte.

În al treilea rând, renunţaţi la vicii. Studiile efectuate de către oamenii de ştiinţă au arătat că fumătorii sunt capabili să memoreze mult mai puţin, decît cei care nu fumează. Alcoolul, de asemenea, afectează memoria.Din această cauză ar trebui să renunţaţi la alcool.

În al patrulea rând, fiţi activi fizic. Faceţi sport, mişcaţi-vă mai mult. Acest lucru va îmbunătăţi circulaţia sîngelui în creier.

 

Produsele alimentare pentru îmbunătăţirea memoriei

Dacă vă decideţi să vă implicaţi în dezvoltarea memoriei, atunci acordaţi atenţie alimentaţiei dvs. Produsele "corecte" pot contribui la restabilirea nutrienţilor consumati în rezultatul activităţii creierului.
Completaţi dieta dvs. cu caşcaval olandez şi Chester, nuci, ouă, peşte, ficat, carne, iar la produsele făinoase, grăsimi şi dulciuri, este mai bine să renunţaţi.

 

Exerciţii pentru dezvoltarea memoriei

Exerciţiul nr 1. Seara, cînd vă duceţi la culcare, începeţi să vă reamintiţi evenimentele din ziua trecută în ordine inversă. Iniţial, va fi dificil să reproduceţi întregul lanţ de evenimente, dar după două săptămâni de exerciţii regulate,vă veţi putea aminti totul cu uşurinţă.

Exerciţiul nr 2. Cu ajutorul acestui exerciţiu veţi fi capabili să memoraţi textele. Aşa că, după citirea textului imaginaţi-vă următorul tablou. Sunteţi într-o cameră cu multe dulapuri diferite. Puneţi textul într-unul din ele. Iar atunci când aveţi nevoie să-l reproduceţi, doar vă apropiaţi de sertar şi îl luaţi din el.

Exerciţiul nr.3. Pentru a-l face, aveţi nevoie de un partener. Misiunea lui: de a crea o lista de cuvinte fără nici-o relaţie semantică între ele. La fiecare din cuvinte trebuie să găsiţi rapid un sinonim semantic şi să-l scrieţi în faţa cuvântului dat. După terminarea sarcinii, închideţi coloana cu cuvintele originale şi uitîndu-vă la sinonimele selectate, încercaţi să vi le amintiţi. Cu timpul, numărul de cuvinte-sursre se măreşte.

Lectura, dezvoltă perfect memoria. Citind, noi impunem creierul nostru să lucreze. Citind cărţi, vă extindeţi vocabularul, memoraţi, ceea ce înseamnă un anumit cuvânt. Şi mai tîrziu, cînd citiţi, vă adresaţi memoriei dvs., selectînd sinonime. Pe lîngă lectură, desenaţi chipurile în imaginaţia dvs. – acest lucru vă ajută să memoraţi textul şi prin urmare, va întări memoria.

Folosind în complex cele menţionate mai sus, puteţi dezvolta memoria şi avea mai puţine probleme cu memorarea informaţiei necesare.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 04 mai 2012 14:01
Vizualizări: 6260

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
120
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
238
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
366
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
448