ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să distingem chefirul „viu” de cel „mort”



Cum să distingem chefirul „viu” de cel „mort”

 

 

Fiecare dintre noi pe parcursul anului, consumă în medie 21.5 litri de chefir. Dacă brusc v-aţi abătut de la această statistică, urgent corectaţi situaţia, pentru că această băutură rusească din lapte fermentat este caleф spre frumuseţe şi sănătate! Numai nu confundaţi la magazin chefirul "viu" cu surogatul lui inutil. Din păcate, ultima băutură este prezentată într-o bogată varietate pe rafturile noastre ...

În timpul nostru, a devenit la modă să consumăm iaurturi şi alte produse lactate occidentale pentru îmbunătăţirea microflorei şi protejarea sistemul imunitar. Dar unele produse nu pot fi comparate cu chefirul natal!

Vedeţi şi singuri: dacă într-un iaurt simplu există maxim 3-5 specii de microorganisme benefice, în chefir ele sunt mai mult de 20. Mai mult ca atât, nu sunt doar bacterii, dar şi , de asemenea, ciuperci, care au creat o simbioză unică numită "cheag de chefir".

Cum să distingem chefirul viu de cel mort

Datorită muncii lor coordonate băutura din lapte fermentat reface flora intestinală după luarea medicamentelor, curăţă organismul de toxine, îmbunătăţeşte digestia, întăreşte sistemul imunitar, normalizează metabolismul şi, prin urmare, vă ajută să pierdeţi în greutate.

Dacă veţi asculta opiniile nutriţioniştilor şi veţi începe să consumaţi, în mod regulat, chefir, după o lună veţi vedea rezultate concrete atât pe faţă, cât şi în jurul taliei. Principalul lucru  să nu confundaţi cu alegerea şi să beaţi băutura „vie”.

Istoria chefirului este similară cu un detectiv adevărat. Conform unei versiuni, cheagul secret a fost furat în Persia, conform alteia – acesta a fost obţinut prin şantaj în Caucaz. Oricum, în 1909, în Rusia s-a început producţia industrială a acestei băuturi din lapte fermentat şi acum ea a dobândit în mod oficial statutul produsului naţional rus.

Cum să distingem chefirul viu de cel mort

Apropo, bacteriile şi fungiile moderni sunt descendenţii organismelor vechi, deoarece o singură modalitate de a le obţine este reproducerea directă (oamenii de ştiinţă nu le-au putut obţine din nou). Sprijinul mijloacelor de subzistenţă ale fermentării acre este dificil, prin urmare, nu fiecare companie se poate ocupa de producerea acestui chefir.

Tehnologia de fabricare simplificată este după cum urmează: în lapte pasteurizat la o anumită temperatură şi umiditate se adaugă cheag, care începe fermentarea lactică şi alcoolică.

Cum să distingem chefirul viu de cel mort

Biokefir este acelaşi chefir „viu”, în care au fost adăugate bifidobacterii. Datorită lor, băutura dobândeşte proprietăţi suplimentare probiotice. În alte băuturi fermentate din lapte (iaurt, lapte acru, etc.) nu-s ciuperci şi ele diferă prin tehnologii de preparare şi un set de microorganisme.

Din păcate, în ultimul timp pe rafturile noastre au apărut mai multe produse a la chefir. Acestea sunt făcute nu cu un cheag viu, dar cu ajutorul bacteriilor uscate: se ia o pulbere şi se toarnă în laptele pasteurizat.

Rezultatul este o băutură la gust foarte asemănătoare cu chefir, dar de fapt nu este pe deplin similară. Prin lege, aceasta nu are dreptul de a fi numită chefir, de aceea se numeşte "produs din chefir”, etc.

Cum să distingem chefirul viu de cel mort

Chefirul Ideal clasic

1. Se numeşte "chefir".
2. Are o marcă de certificare STR şi GOST 52093.
3. Este format din două ingrediente: lapte şi cheag pe ciuperci de chefir.
4. Numărul de microorganisme de acid lactic la expirarea termenului de valabilitate - cel puţin 1x10.
5. Alb ca zăpada, un gust de chefir, uşor condimentat, fără mirosuri străine.
6. Este admisibilă o uşoare formare a gazelor (aerogenesis) şi prezenţa de alcool până la 1%.
7. Are o valabilitate de cel mult 14 zile.

 

 


Sursa:  softmikser.blogspot.com

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 27 martie 2011 16:04
Vizualizări: 10262

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
142
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
251
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
380
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
453