ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să eliminăm toxine din casă




Omul se obişnuieşte cu toate în viață, chiar şi cu condițiile total nefavorabile pentru el. După cum nu ar părea ciudat, însă și casele noastre nu sunt deloc cetăți, ci depozite de tot felul de toxine cu care ne-am înconjurat – detergenţi şi diferite produse de curăţare, covoare, mobilier, produse cosmetice, ferestre din material plastic – toate acestea și multe altele reprezintă un pericol potenţial pentru noi și cei dragi. Cum să eliminăm toxine și substanțe nocive din casă?

1 . Calitatea apei consumate este decisivă pentru calitatea vieții noastre. În nici într-un caz nu trebuie să bem apa de la robinet și să preparăm alimente cu ea, pentru că aceasta este fie fluorurată, fie clorurată, iar aceste substanţe nu sunt deloc utile pentru organismul uman. Cel puțin instalați un filtru de apă, sau cumpăraţi apa îmbuteliată de la producătorii cunoscuţi, sau folosiţi apa arteziană (numai nu din izvoare situate în limita orașului). Filtru pentru duş de asemenea este necesar, deoarece clorul intră în organism prin plămâni și prin piele. Minimizaţi înotul în bazine, în care pentru purificarea apei se adaugă clorura de var.

2 . Folosiți vase fabricate din oțel inoxidabil sau fontă, în scopul de a reduce vaporii toxici care provin din vase cu acoperire non-stick. În cazul în care este dificil să renunțaţi complet la această veselă, atunci cel puţin controlaţi periodic acest strat de acoperire, și de îndată ce apar zgârieturi sau crăpături, înlocuiţi-le urgent, sau în alimente şi aer se eliberează substanţe care se acumulează în organism și provoacă un prejudiciu ireparabil (anume despre acest lucru este vorba în instrucțiuni pentru vesela de teflon), iar eliminarea toxinelor din organism este foarte complicată.

3 . Multe articole de uz casnic din PVC eliberează substanţele toxice  timp de mai multe luni. Din PVC fac perdele pentru duş, ferestre termopan, rechizite de birou, tuburi și borcane de produse cosmetice și chiar o varietate de containere pentru păstrarea produselor alimentare. Scăpând de aceste obiecte, veţi îmbunătăți considerabil calitatea aerului din casa dvs. și starea de sănătate.

4 . Folosiți numai detergenţi şi produse de curățare naturale. În acest caz nu numai suprafețele, dar și aerul în casa dvs. va fi non-toxic. Mai mulţi agenți de curățare conţin substanțe care declanșează o întârziere de dezvoltare și abateri hormonale

(acest fapt este dovedit de studii ştiinţifice pe animale). Produsul de curăţare poate fi preparat destul de ieftin de sine stătător la domiciliu! Ar fi mai bine să cumpăraţi detergenţii organici fără fosfat.

5 . Nu uitaţi că plantele de casă pot curăţa în mod natural aerul, ele sunt o excelentă sursă de oxigen. După cum arată cercetările efectuate, iedera, nephrolepis, chrysalidocarpus gălbui, aloe vera și chlorophytum pot curăţa aerul de substanțe nocive, inclusiv formaldehida și metale grele. Cu cât mai multe plante sunt în apartamentul dvs., cu atât mai curat este aerul din el.

6 . Pentru a elimina toxine, efectuaţi aerisirea regulată a apartamentului, chiar și în timpul iernii, astfel încât aerul din el să fie mereu curat şi proaspăt. Mai bine să lăsaţi oberlihtul deschis, deoarece praful să adună mai ușor în interior și microbii se înmulţesc.

7 . Faceţi în mod regulat curăţenie, deoarece praful este adesea contaminat și poate provoca reacții alergice. Pe parcursul anului, în apartamentul de trei camere se acumulează la 40 kg de praf . Nu este de prisos să cumpăraţi un purificator de aer, se poate și împreună cu un ionizator și un umidificator.

8 . Alegeţi produse cosmetice fabricate din materiale natural și mijloace de îngrijire a pielii de origine vegetală. Făcând acest lucru veţi ajuta propriul organism și veţi scăpa casa de diferite substanțe tensioactive. În scopul de a experimenta, puteți lua orice recipient sau borcan de săpun și citi compoziția lui: aproape jumătate din cuvinte vor fi necunoscute . Când există o voinţă, este destul de posibil să găsiţi mijloace complet naturale pe bază de ulei sau să le preparaţi de sine stătător.

9 . Chiar jucării pentru copii nu sunt sigure. Aproape o treime din toate jucăriile de masă plastică sunt fabricate din plastic clorurat, clorura de polivinil ( PVC ). În scopul de a le face mai maleabile şi moi sunt utilizate ftalaţi, care ușor pătrund în corpul copilului atunci când el inhală ftalații volatili, evaporate în mod constant de PVC, sau ia aceste jucării în gură. Scăpaţi copiii dvs. de jucării de origine dubioasă și cumpăraţi doar cele care au certificate de conformitate.

10 . Moda pentru covoare demult a fost dată uitării, dar din inerţie ele încă împodobesc pereţii și sunt aşternute pe podea. Covorul reprezintă un acumulator de praf aproape perfect, indiferent de modul în care îl curățați. În orice caz, în el rămâne o mulțime de praf şi de particule pe care le inhalaţi de zi cu zi . Dacă covorul este realizat din materiale sintetice, acest lucru agravează situația, deoarece astfel de covoarele sunt în mare parte realizate din produse petrochimice. Acest amestec poate conține mai mult de o sută de produse chimice de origine și compoziția diferită, inclusiv formaldehida și benzina. Scăpaţi de covoare în scopul de a elimina toxine, acordaţi preferință picturilor pe pereţi şi pardoselii naturale.

 

Sursa: zeleneet.com

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 09 octombrie 2013 12:40
Vizualizări: 2897

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
152
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
259
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
388
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
455