ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să faci afaceri cu deşeuri: exemplul centrelor de recondiţionare de mobilier vechi din Londra

Reciclăm doar 10% dintre piesele de mobilier uzate. Aceasta deşi valorificarea lor este o afacere cât se poate de profitabilă. Ne-o demonstrează 2 organizaţii din Marea Britanie, care au accesat finanţări europene şi au deschis 5 centre de recondiţionare de mobilier, în Londra.

În Uniunea Europeană, deşeurile de mobilă reprezintă în jur de 4% din totalul cantităţii de deşeuri municipale solide. Doar 10% dintre acestea sunt reciclate, în timp ce restul ajung la gropile de gunoi şi în incineratoare. Datele aparţin unui raport mai vechi al Federaţiei Europene a Producătorilor de Mobilă, care insistă asupra uşurinţei valorificării pieselor de mobilier.

Două organizaţii britanice au înţeles potenţialul oferit de reciclarea mobilei vechi şi şi-au propus să creeze o afacere socială în domeniu. Au accesat o finanţare prin programul LIFE+ al Comisiei Europene şi au deschis 5 centre de reciclare în Londra.

Organizaţiile se numesc Groundwork London şi London Community Resource Network, iar centrele lor de recondiţionare de mobilier sunt cunoscute ca The Loop. Au fost amenajate în spaţii nefolosite, pe care autorităţile sau proprietarii le-au pus la dispoziţia proiectului.

Începând cu sfârşitul lunii octombrie, echipele de voluntari The Loop au început colectarea gratuită a articolelor nedorite de la localnicii. Aceştia le pot dona centrelor, scăpând de grija transportului către centre autorizate şi evitând primirea unor amenzi pentru depozitare ilegală.

După colectare, obiecte precum piese de mobilier din lemn, canapele şi alte articole de uz casnic urmează să fie recondiţionate şi redistribuite. Sarcina de a le transforma în articole utile le revine unor echipe formate dintr-un coordinator şi un asistent, una pentru fiecare centru.

În plus, iniţiatorii proiectelor şi-au propus să încurajeze reciclarea şi refolosirea resurselor, ajutându-i pe localnici să deprindă abilităţile necesare pentru a recondiţiona de unii singuri obiecte pe care le considerau deşeuri. Pe lângă training gratuit, iniţiatorii proiectului şi-au propus să ofere în viitor şi oportunităţi de voluntariat sau chiar de angajare.

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 20 noiembrie 2015 9:00
Vizualizări: 3082

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
189
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
306
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
421
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
284