ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să faci o adăpătoare pentru fluturi
 

Fluturii nu numai că ne bucură cu frumusețea sa. În grădină ei contribuie la polenizarea plantelor, și astfel la obținerea unei recolte mai mari. Puteți atrage fluturii cu ajutorul unei "adăpătoare" speciale, care poate fi făcută de oricine și destul de repede.
Aceasta va dura nu mai mult de o oră, după care veți putea admira fluturii în grădina sau pe veranda sa.

Primul pas

кормушка для бабочек

 

În primul rând, trebuie să pregătiți carcasa de bază. Pentru aceasta, aveți nevoie de sârmă și sfoară. Din sfoară împletiți "baza" similară cu cea de pe poze. Din timp pregătiți o farfurie, care va servi drept adăpătoare propriu-zisă. Farfuria împletiți-o cu sârmă și legați sfoara de sârmă.

Al doilea pas

кормушка для бабочек

 

Al doilea pas este mult mai simplu, dar la fel de important – e vorba despre decorarea adăpătorii. Aici puteți da frâu liber imaginației: folosiți panglici, mărgele, cioburi de sticlă colorată – atârnați-le, legați-le, încleiați-le, plasați-le; înfrumusețați farfuria după placul Dvs.

Al treilea pas

кормушка для бабочек

 

Asamblați toate aceste elemente și vedeți dacă adăpătoarea se primește destul de trainică și rezistentă.

Al patrulea pas

кормушка для бабочек

 

Și iarăși ne ocupăm de împodobire! Acum confecția în ansamblu puteți înfrumuseța cu panglici, hârtie colorată sau flori artificiale.

Al cincilea pas

кормушка для бабочек

 

Pregătirea momelii, care va ademeni fluturii. Sunt necesare doar doi componenți, pe care le avem cu toții în bucătărie – apă și zahăr. Fierbeți apa și adăugați zahărul într-însa. Lăsați-o să se răcească.

Al șaselea pas

кормушка для бабочек

 

Ultimul și cel mai important pas – instalarea adăpătoarei. Atârnați-o în curte, în grădină, de copac, pe verandă, sub terasă sau în orice alt loc unde doriți să admirați sau aveți nevoie de fluturi. Apoi, luați un burete de bucătărie și turnați siropul peste dânsul până la îmbibare. Apoi storceți-l un pic și puneți-l în farfuria din adăpătoare.

Bucurați-vă de creația Dvs.!

 

Sursa: ecobyt.ru

Marţi, 06 ianuarie 2015
Vizualizări: 2781

Citiţi de asemenea

Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
118
Condorul Andin (lat. Vúltur grýphus) - o pasăre din familia vulturilor americani, singurul reprezentant al genului Vultu...
79
Cei care consumă acest ceai, nervii devin de oțel, iar viața pare plină de bucurie și de sens...După cum știți, Ginghi...
320
Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, aceas...
291