ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să folosiți coaja de ou în grădină?

3 sfaturi utile

1. Coaja de ou conține mult var, necesar plantelor pentru creștere și dezvoltare. Totodată, varul reduce acidul din sol, îmbunătățind astfel structura ei și sporind eficiența îngrășămintelor minerale. Coaja de ou poate fi introdusă în sol toamna sau primăvara.

2. Coaja de ou se usucă pe calorifer, se pune într-o pungă de plastic, se fărîmă pînă ajunge praf. E mai bine să colectați coaja de ou fiert, iar cea de ouă crude trebuie fiartă 2-3 minute.

3. Coaja de ou este mai potrivită pentru morcov, varză, castraveți, ridichea neagră. Mai puțin receptive sînt ridichea și roșiile.

Cartoful și măcrișul se simt bine și în soluri acide, de aceea, pentru aceste plante puteți să nu folosiți coaja de ou.

Printre copacii fructiferi de calciu au nevoie, în special, cătina, vișinul, cireșul, prunul, de aceea, după posibilitate introduceți coaja de ou la rădăcinile acestor copaci.

Coajă de ou, copaci fructiferi, legume

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 29 martie 2016 16:00
Vizualizări: 2844

Citiţi de asemenea

Pentru unii, plantele sunt doar o masă verde cu clorofilă. Pentru alții, ele sunt profesori, vindecători, interlocutori....
42
Etnobiologia în condițiile schimbărilor climatice: Memoria popoarelor ca resursă de reziliențăCând anomaliile meteorolog...
10
Ce-ar fi dacă lumea nu tace, ci noi pur și simplu am uitat să o ascultăm?O ediție specială a Journal of Ethnobiology pro...
217
Ciupercile sunt nu doar un aliment delicios, ci și o sursă valoroasă de nutrienți benefici pentru sănătate. Printre aces...
281