Cum să folosiți coaja de ou în grădină?
3 sfaturi utile
1. Coaja de ou conține mult var, necesar plantelor pentru creștere și dezvoltare. Totodată, varul reduce acidul din sol, îmbunătățind astfel structura ei și sporind eficiența îngrășămintelor minerale. Coaja de ou poate fi introdusă în sol toamna sau primăvara.
2. Coaja de ou se usucă pe calorifer, se pune într-o pungă de plastic, se fărîmă pînă ajunge praf. E mai bine să colectați coaja de ou fiert, iar cea de ouă crude trebuie fiartă 2-3 minute.
3. Coaja de ou este mai potrivită pentru morcov, varză, castraveți, ridichea neagră. Mai puțin receptive sînt ridichea și roșiile.
Cartoful și măcrișul se simt bine și în soluri acide, de aceea, pentru aceste plante puteți să nu folosiți coaja de ou.
Printre copacii fructiferi de calciu au nevoie, în special, cătina, vișinul, cireșul, prunul, de aceea, după posibilitate introduceți coaja de ou la rădăcinile acestor copaci.
Coajă de ou, copaci fructiferi, legume