ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să gătești în mod corespunzător cerealele. Un bucătar experimentat și-a împărtășit secretele


Am păstrat-o, am tipărit-o și am lipit-o pe frigider!

"Dacă nu vei uita de terci, vei fi sănătos toată viața!",  așa spune un proverb popular, a cărui înțelepciune este de neprețuit. Nu în zadar, pediatrii sfătuiesc deja de la șapte luni de introdus în dieta copiilor cereale nutritive.

Fiecare cereale are propriile trucuri de gătit: unele sunt mai bine înmuiate peste noapte, iar unele se fierbe doar cîteva minute. 

Trucuri de gătit terci delicioase

Pentru a obține terci de lapte cu orez fiert și delicat, aduceți la fierbere 1 litru de lapte, adăugați sare și zahăr la gust, apoi turnați 1 cană de orez rotund spălat. Se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se scoate de pe foc și înfășurați. După 30 de minute, terciul este gata de utilizare!


Как правильно варить крупы. Своими секретами поделился опытный повар

Hrișcă poate fi înmuiată peste noapte, iar dimineața este suficient să schimbați apa, să o clătiți și să o aduceți la fierbere. Reteta clasica pentru prepararea hrișcăi fără înmuiere: luați o parte de hrișcă și două părți de apă, se aduce la fierbere, se scoate de pe foc și se înfășoară timp de 15 minute.

Как правильно варить крупы. Своими секретами поделился опытный повар

Fulgii de ovăz vor fi mai gingași și mai gustoși, dacă îi veți prepara seara și îi veți lăsa pînă la micul dejun. La 8 linguri de cerealele trebuie să luați 1 litru de lapte, se aduce la fierbere, se înlătură de pe foc și se înfășoară. Dimineața, terciul trebuie doar încălzit.

Как правильно варить крупы. Своими секретами поделился опытный повар

Este greșit să credem că grișul trebuie turnat în lapte fierbinte. Terciul va fi mai gustos și fără boțuri, dacă se toarnă peste 4 linguri de griș un litru de lapte și, amestecînd, se fierbe. După 2 minute, vasul trebuie îndepărtat de pe fos și acoperită cu un capac, lăsați timp de 20 de minute.

Как правильно варить крупы. Своими секретами поделился опытный повар

Terciul de porumb este probabil singurul din lista noastră care trebuie gătit mai mult - timp de 30 de minute. La un pahar de cerealele se iau 2,5 pahare de apă, se toarnă cerealele în apă clocotită. Adesea, un astfel de terci se gătește în cuptor: se toarnă apă clocotită deasupra cerealei, se adaugă sare, zahăr, stafide după gust, se acoperă și se dă într-un cuptor încălzit la 180 de grade timp de 40 de minute. Apoi se scoate vasul și se amestecă conținutul, întoarceți-l înapoi în cuptor încă pentru 10 minute.

Как правильно варить крупы. Своими секретами поделился опытный повар

Luni, 12 octombrie 2020
Vizualizări: 551

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
150
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
95
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
134
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
86