Cum să întemeiem propria bancă de semințe
Crearea fermelor urbane și a grădinilor pe lângă casă devine din ce în ce mai populară în întreaga lume. Cauzele sunt aceleași: prețurile la alimente continuă să crească, contaminarea cu OMG este din ce în ce mai evidentă, mulți oameni încep să înțeleagă cât de importantă este producerea propriilor alimente pentru a fi auto-suficient. Deoarece au trecut timpuri când oamenii comandau semințele și se pregăteau să le semene pe terenurile lor, este o bună oportunitate de a crea o bancă de semințe pentru le împărtăși cu prietenii, familia sau comunitatea de oameni cu aceleași idei.
Atenție! Dacă la noi încă mai pot găsi semințele de soiuri locale de la generațiile mai în vârstă, practic, gratuit. Și încă buneii și rudele vor fi bucuroși că ați apelat la ei după ajutor și ei pot fi utili, peste hotare soiurile organice sunt vândute pentru banii mari. De exemplu, un ambalaj de 35 semințe de tomate costă 3,5 dolari. Deoarece nu toate semințele sunt viabile și există întotdeauna un risc de a crește plante sterile, de obicei, trebuie să cumpărăm semințe de două ori mai mult.
Dacă doriți să salvați semințele rare de plante pe care le cultivați, nu creșteți mai multe soiuri diferite pe un teren: roșii, ardei, sfeclă, dovlecei, varza și multe alte plante sunt polenizate încrucișat și veți obține în cele din urmă semințele hibride. Chiar și în ciuda faptului că viteza de polenizare încrucișată este destul de scăzută, mai puțin de 5% pentru unele specii, este mai bine să vă asigurați, dacă doriți să aveți cu adevărat semințe curate.
Dacă tot ceea ce vă interesează, este gustul legumelor, puteți crește tot ce vă place și să nu vă gândiți la posibilitatea hibridizării.
Țineți neapărat evidența
Din prima zi, de îndată ce obțineți semințele, duceți o evidență detaliată a succeselor dvs.:
• Data de plantare. Cum a fost vremea?
• Dacă semințele au fost plantate în sol? Sau în seră? Sau ați început să creșteți puieții în hârtie umedă?
• Oare ele primesc lumina naturală sau căldura de la lampă?
• Câte zile sunt necesare pentru germinare?
• Din numărul X câte semințe plantate au germinat?
• Cât de multe s-au deteriorat? Sau toate au fost puternice, sănătoase și viabile?
• Când au fost transplantate în aer liber?
• În ce fel de sol au fost transplantate? Fie că au fost plasate în ghivece? Sau în paturi înalte? În țara lor de origine?
• Când a început înflorirea răsadurilor? Când a fost prima recoltă?
• Care gust au avut fructe? Mai bune crude sau fierte?
Acestea sunt doar câteva exemple de tipul de informații despre plante pe care ar trebui să scrieți. Cu cât mai detaliat veți descrie notele, cu atât mai bine veți fi pregătiți ca să faceți schimb de informații și de semințe și cu atât mai bine veți fi informați pentru plantarea de anul viitor. Dacă din toate semințele și plantele unei persoane vor prospera, veți putea revizui notele pentru a stabili de ce.
Faceți cercetări cu privire la cea mai bună modalitate de a strânge și a stoca semințe de la plante pe care le creșteți și nu uitați să le etichetați în mod clar.
Comunicați neapărat cu alți membri ai băncii de semințe, chiar dacă acest lucru se face prin Skype sau e-mail.
Creați o bază de date comune (cum ar fi un tabel electronic pe Google Drive), astfel încât să puteți vedea toate actualizările.
Menținerea diversității semințelor și conservarea semințelor organice este într-adevăr de o importanță vitală pentru securitatea alimentară, și dacă vom putea împreună încuraja și stimula oamenii minunați din jurul nostru să consume și să împărtășească produsele ecologice, toată lumea va câștiga.