ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să ne protejăm de toxinele emanate la arderea deșeurilor?

Vara e periculoasă. Pentru că e cald și pentru că atunci se aprind rampele cu gunoi. Ceea ce ajunge în aer este foarte periculos pentru sănătate. Cum să ne protejăm de substanțele toxice în preajma deșeurilor în flăcări?

În ce constă pericolul

Gunoiul menajer conține o cantitate mare de plastic, polietilenă, bureți, gudron, deșeuri ale industriei petroliere, termometre, optică, tehnică infraroșie etc., care la ardere elimină dioxină. De asemenea, dioxina se elimină la producerea erbicidelor, hîrtiei și celulozei, oțelului, la rafinării, la arderea compușilor ce conțin clor, a uleiului de mașină.

Dioxinele au un impact negativ asupra funcției reproductive la femei și bărbați, asupra imunității, sistemelor cardiovasculare și endocrine. Mai adăugați aici și impactul asupra psihicului și șansele sporite de apariție a cancerului, afecțiunile ficatului și rinichilor, blocarea respirației la nivel celular și sinteza proteinelor, căderea părului.

Ajungînd în sol, dioxinele sînt „extrase” de iarba, pe care o mănîncă animalele. Și noi, împreună cu laptele, consumăm aceste substanțe toxice. Ajungînd în apă, ele se răspîndesc în bazinele acvatice și împreună cu peștele ajung în organismul omului.

În organismul omului, dioxinele se pot aduna cu anii, dizolvîndu-se în grăsimi, provocînd dureri de cap, dureri articulare și musculare.

Doza letală – 70 micrograme la kilogram.

Prezența substanțelor ultratoxice poate fi depistată, însă necesită mulți bani în laboratoare speciale.

Cum să ne protejăm?

În aer au apărut substanțe toxice, dacă vedeți fum și simțiți un miros neplăcut – amoniu, sulf, oxizi de azot.

• Pentru reducerea impactului substanțelor toxice trebuie să beți mult lapte, însă doar cel produs în afara localității unde arde rampa.

• Reducerea consumului de cașcaval, mai ales tare, deoarece în ele se adună cea mai mare cantitate de metale grele.

• Nu ieșiți afară fără necesitate.

• Îmbrăcați-vă și acoperiți corpul cu haine, pentru ca toxinele să nu pătrundă prin piele în interior.

• Toxinele în aer provoacă dureri în gîr, tuse, inflamarea mucoaselor, deteriorarea dinților. De aceea, beți din abundență apă alcalină. Numaidecît gazate. Turnați apa într-un vas, amestecați să iasă gazul. Apa negazată conține stabilizatori-antibiotici, care ucid microflora.

• După posibilitate, plecați din acel loc și luați și copiii de pînă la 14 ani. Ei încă nu au sistemul sanguin format și organismul lor este foarte sensibil la otravă.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Dacă v-ați confruntat vreodată în timpul curățeniei cu găsitea unor cuiburi de viespi agățate undeva într-un loc ascun...
119
Germanii postează astfel de videoclipuri."Cum arată de fapt cel mai călduros aprilie din ultimele 100.000 de ani, pe car...
85
În secolul al XXI-lea, când cancerul înregistrează o creștere rapidă, necesitatea unor tratamente alternative devine t...
137
Capterev, 1901„Sinceritatea este naturală, perfect accesibilă omului, foarte simplă și chiar, luată în sine, absolut nec...
125