ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să obții o roadă bogată de roșii


1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi de grajd în perioada de vegetație.

2. Nu udați roșiile în primele 2-3 săptămîni după plantare. Apa turnată în groapă este suficientă pentru înrădăcinarea normală a plantelor. Iar lipsa apei pentru o perioadă va activa dezvoltarea ulterioară a rădăcinilor în sol. 

Dar nu trebuie nici  să permiteți ca pămîntul să se usce prea mult. Acest lucru este periculos pentru toate roșiile. Plantele se pot opri din creștere, iar florile pot cădea. Creșteți cantitatea de apă la udare numai atunci cînd începe rodirea în masă a fructelor. Este ușor să aflați dacă există suficientă umiditate în sol. Ei iau o mînă de pămînt de la o adîncime de 10-15 cm și o strîng în palmă. Dacă bulgărul de pămînt nu s-a sfărmat, există suficientă umiditate. Dacă s-a sfărmat – are nevoie de udare.

Udarea frecventă a roșiilor în doze mici contribuie la formarea unui sistem radicular superficial, ceea ce face ca plantele să fie mai puțin rezistente la factorii externi.

3. Nu este nevoie să supraalimentați roșiile cu azot în toate etapele sezonului de creștere. 

Din experiența personală:

De îndată ce văd că roșiile mele încep să crească sălbatic, le dau un pic de stres. Aceasta face ca plantele să se gîndească la continuarea speciei și să înceapă să dea ramuri cu flori și fructe. Puteți opri îngrășarea prin reducerea udării. Ajută bine îndepărtarea  a una - trei frunze mari inferioare.

4. Unul dintre tipurile de îngrășare a plantelor de roșii este ruperea vîrfurilor de creștere, o procedură ce se face la stadiul de 4 inflorescențe pentru ciclul scurt de primăvară-vară și la maxim 8 inflorescențe pentru ciclul lung vară-toamnă, ce se poate întinde pînă în octombrie uneori.

5. Nici un fel fertilizare cu azot după plantare (cu excepția cazului în care plantele suferă în mod clar de lipsa acestuia).

Eu dau prima fertilizare la rădăcină numai atunci cînd începe să înflorească al 5-6-lea lăstar, și atunci  numai cu potasiu. Lipsa magneziului și a oligoelementelor este compensată prin pulverizarea frunzelor cu soluții din aceste elemente.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 07 aprilie 2021 20:01
Vizualizări: 2157

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
157
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
129
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
120
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
320