ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să plătească mai puţin pentru energia electrică?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De ce economisi energie electrică?

Rusă familie petrece în medie cu privire la locuinţe şi servicii comunale de aproximativ 10% din venitul lor. O parte considerabilă din aceste costuri este plătit pentru electricitate. Aproape fiecare familie are un frigider, TV, masina de spalat. Tot mai mult, în apartamentele noastre, "prescris", calculatoare, maşini de spălat vase, prelucrare a produselor alimentare, ceainice electrice şi alte aparate. O sumă echitabilă a energiei electrice consumate şi pentru iluminat.

Energia electrica intra in casele noastre cu diferite tipuri de centrale electrice şi pentru producţia sa este utilizată în principal combustibili fosili - cărbune, petrol şi gaz. În arderea combustibilului în atmosferă de dioxid de carbon (CO2). Şi anume, o creştere a concentraţiei sale în atmosferă conduce la schimbarea climei globale.

utilizarea economică a energiei electrice va reduce consumul de energie şi reducerea emisiilor de astfel de substanţe nocive în atmosferă, puritatea corp de apă, cu excepţia cazului în pădure. Fiecare dintre noi poate aduce o contribuţie la cauza comună de conservare. Doar înlocuirea unui bec de economisire a energiei poate salva aproximativ 100 kg de cărbune pe an. O economii din această sumă a cărbunelui reduce emisiile de CO2 cu 270 kg!

În plus, creşterea eficienţei energetice - acesta este modul real, pentru a reduce costul de a plăti facturile de electricitate. Deoarece costul energiei electrice este direct legată de valoarea din rezervele de combustibil sunt limitate, iar preţurile au fost în continuă creştere.

Dezabonare de la utilizarea de iluminat şi aparate electrice, în lumea modernă este imposibil. Dar există modalităţi simple pentru a reduce consumul de energie electrică în casă la dispoziţia tuturor. Una dintre aceste metode - înlocuirea lumina becurilor incandescente cu lămpi compacte pentru economisirea energiei (CFL). Utilizarea CFL în casă - este creşterea eficienţei de iluminat in casa, ajutand natura, economia de energie şi propria banii lor.

Dacă fiecare moscovit înlocuieşte o lampă doar cu incandescenţă de 100 de economisire a energiei lampa W, putere 20-23 W, reducerea totală a capacităţii vor fi aproximativ 800 de megawaţi. Este mult sau putin? Acest lucru este aproape jumătate din penuria actuală de energie electrica in capitala. În prezent, în Moscova, o lipsă de capacitate energie electrică este estimată la 15% din capacitatea instalată totală (14.000 de megawaţi). La momentul de sarcinile maxime pe grilă în iarna 2005-2006. deficitul a depăşit aceste cifre, ajungând la 4000 de megawaţi.

Ce de economisire a energiei lampa? Avantaje şi dezavantaje. Diferenţele de la bec.

Pentru ruşi, cea familiare modul cel mai de iluminat casele lor sunt încă incandescente. Ele sunt distribuite pe scară largă şi foarte ieftine. Aici sunt arde frecvent, mai ales atunci când reţeaua fluctuaţiilor de tensiune. Există o alternativă la lămpile cu incandescenţă?

Da. Acest lucru - lampă fluorescentă (LL). Multe cunoscute tubulare LL bine, care este adesea utilizat pentru iluminarea instituţiilor:, şcoli şi institute de birouri.

Dar pentru iluminatul spaţiilor de locuit, aceste lămpi nu se utiliza foarte confortabil. Prin urmare, pentru iluminat de apartamente disponibile în lămpi fluorescente compacte, care consuma mai putina energie electrica mult decât a becurilor incandescente. Becuri sunt scumpe (150 - 200 de ruble pe lampă), dar chiar şi cu un astfel de mare valoare, plătesc rapid pentru ei înşişi, prin consum redus de energie si viata lunga (a se vedea tabelul 1).

Tabelul 1: Calculul de economisire a energiei şi de bani prin utilizarea lămpi de economisire a energiei. Calculul se bazează pe faptul că lampa este inclus 6 ore pe zi. Este, de asemenea, crede că o lampă de economisire a energiei la 23 de waţi de lumină de ieşire corespunde lameincandescente NE 100 waţi.

Nume

Viaţă

Costul energiei electrice, la rata de 1 kilowatt oră = 2,37 USD. (Pentru casele cu sobe cu gaz) *.
De muncă pe perioada 8000 oră

Costul energiei electrice, la rata de 1 kilowatt oră = 1,66 USD. (Pentru casele cu sobe electrice) *. De muncă pe perioada 8000 oră

Lampă cu filament, de 100 W, pretul de 10 de ruble.

1000 oră (1000 / 6 = 166 zile, adică aproximativ o jumătate de an)

100 W = 0,1 kW;
0,1 kW x 8000 x ore de ruble 2.37 / kWh = 1896 ruble.

100 W = 0,1 kW;
0,1 kW x 8000 x ore 1.66 USD / kWh. = 1328 ruble.

Lămpi fluorescente compacte (23 W), preţul de 200 de ruble.

8000 oră * (8000 / 6 = 1333 zile, adică 3,5 ani)

Există lămpi de economisire a energiei, cu o durată de viaţă de 12000 de ore, adică aproximativ 5,5 ani

23 W = 0023 kW;
0023 kW x 8000 x ore 2.37 ruble pe kWh = 436.08 USD.

23 W = 0023 kW;
0023 kW x 8000 x ore 1.66 ruble / kWh = 305.44 USD.Aici şi de a folosi în continuare tarifele pentru energia electrică pentru orasul Moscova începând din 2008

Odată cu creşterea ratei de model, în esenţă, neschimbat.

** 12000 oră - durata de viaţă medie a unui CFL.

*** Vânzarea de lămpi de economisire a energiei pot fi găsite în preţul de 80 - 200 de ruble. În calculele noastre vom lua în mod deliberat cel mai mare preţ, pentru a arăta că în acest caz este mai economic decat un CFL becuri ieftine.

Deci, pentru aproximativ 3,5 ani, vom folosi 3 lămpi cu incandescenţă (3 x 10 = 30 ruble freca..) Sau o lampă fluorescentă compactă (200 ruble).

Consumul total în aplicare a becurilor incandescente cu costul va fi:

1896 freca. + 30 freca. = 1926 ruble. (Pentru casele cu sobe cu gaz)
1328 freca. + 30 freca. = 1358 ruble. (Pentru casele cu sobe electrice)

În cazul de CFL:

436.08 freca. + 200 RBL. = 636.08 USD. (Pentru casele cu sobe cu gaz)
305.44 freca. + 200 RBL. = 505.44 USD. (Pentru casele cu sobe electrice)

Astfel, se dovedeşte că, chiar cu costul ridicat, CFL, în ciuda costului ridicat este economica la 2,8 - 3 ori () decât un bec ieftine!. Economii anuale pe o lampă cu 250-350 freca.


Ce se întâmplă dacă-lampă de economisire a energiei ars?

În primul rând, o dată ce este demn de remarcat faptul că becurile de economisire a energiei becuri arde mult mai puţin. Trebuie să ne amintim ferm că nu poate dispune de economisire a energiei în lămpi eliminare a deşeurilor menajere şi bins stradă.

Pentru a nu periclita ei şi copiii lor!

Din păcate, metodele de eliminare corespunzătoare a lămpi de economisire a energiei uşor, dar ele sunt:

: 1. Ars-out lămpi fluorescente pot fi atribuite DEZ sale regionale sau REU, în cazul în care există containere speciale. Nu ar trebui să fie liber să le adopte. În viitor, lămpile arse centralizate de afaceri trebuie să fie speciale, care sunt implicaţi în prelucrarea lor.

2. Dacă lămpile sunt multe (de exemplu, lampă de ars în birou, la companie), putem încheia un contract cu organizaţiile de specialitate care se ocupă de primirea şi de eliminare a deşeurilor care conţin mercur.

Notă: donarea de lămpi de economisire a energiei în procesarea, nu vă pasă doar de sănătatea lor şi a altora, dar, de asemenea, a ajutatcele natura. La primirea de mercur, sticla si aluminiu din deşeurile necesita mai putina energie, apă curată şi aer decât pe producţia lor de minerale primare.

Cum altfel se poate economisi energie la domiciliu

Folositi ghivece cu un diametru egal cu diametrul de arzătoare jos bucatarie. Acest lucru va economisi energie electrică pentru gătit.

În cazul în care arzătorul de bucatarie deformate ("vspuchilas") ar trebui eliminat.

Când gătiţi în electrod, utilizează arzătoare reziduală de căldură, puteţi să le dezactivaţi un pic înainte de sfârşitul anului de gătit.

Folositi o oala sub presiune. Acestea vă permit să economisi timp la gătit şi de energie electrică.

Nu utilizaţi arzătorul de bucatarie electrica pentru încălzire - este ineficientă şi periculoase.

Pentru a incalzi o cantitate mică de apă, se foloseşte o ceainic electric, iar apa se fierbe la fel de mult cum are nevoie în acest moment.

curat în timp util interiorul fierbătorului de la scară. Un strat de scară creşte în mod semnificativ consumul de energie.

dimmers Utilizaţi, şi senzori speciali care stinge automat luminile atunci când nimeni în cameră şi să includă cu apariţia omului.

Şi, în final câteva mai multe sfaturi:

- Chiar dacă aţi instalat becuri în casa ta de economisire a energiei, încercaţi să utilizaţi un maxim de lumină naturală şi nu uitaţi să opriţi luminile atunci când nu este necesar;

- Atunci când cumpără aparate electrice caute eficienţei lor energetice de clasă. Amintiţi-vă că aparatele sunt cel mai economic din clasa "A";

- Ei bine izola ferestre si usi. Acest lucru vă va permite să nu folosească încălzitoare electrice, care necesită o cantitate mare de energie electrică.


Marţi, 19 februarie 2008
Vizualizări: 8545

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
75
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
331
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
238
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
379