ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să salvăm faţa. Să ne încredinţăm unui chirurg plastic sau să facem gimnastică?Cum să salvăm faţa. Să ne încredinţăm unui chirurg plastic sau să facem gimnastică?


În civilizaţia europeană modernă doar în mijlocul secolului XX au apărut metode de combatere a îmbătrânirii feţei: o varietate de opţiuni de gimnastică pentru persoane fizice, masaj, etc. Totodată, prima intervenţie chirurgicală plastică a fost efectuată la începutul secolulul  XX.

Cu toate acestea, multe dintre aceste practici durează deja o mie de ani, deci nu este vorba de a lua pâinea din gura chirurgilor plastici, ci dimpotrivă, fie ca chirurgia plastică să nu blocheze dezvoltarea unor metode de întinerire mai puţin invazive.

Există, de asemenea, metode naturale de conservare a feţei tinere. Poate acestea nu dau rezultate imediate, dar sunt mult mai sigure.

  1. Duceţi un stil de viaţă sănătos, faceţi exerciţii fizice şi menţineţi aceeaşi greutate. Exerciţiile, care implică sarcina asupra muşchilor de umăr, îngreuiază muşchii gâtului şi ai capului,  în legătură cu aceasta este posibil că faţă nu se va îngrăşa. Însă, acest lucru nu dă garanţie contra ridurilor faciale, lăsării sprâncenilor în jos ( din cauza tensiunii  muşchilor faciali în timpul exerciţiilor fizice, aceste semne de îmbătrânire se pot agrava), atârnării midface.
  2. Aplicaţi practici terapeutice fizice. Desigur, acest lucru nu vă va salva de la problemele pielii, epuizarea grăsimii corporale. Cu toate acestea, la efectuarea corectă  a exerciţiilor şi buna practică de masaj facial, astfel de îngrijire ajută la dispariţia ridurilor mimice, deoarece normalizează expresiile faciale, şi strânge ţesuturile moi ale feţei. Efectul nu va fi imediat vizibil (deşi la unele tipuri de masaj efectul este instantaneu, dar la aplicarea ocazională nesistematică, dispare repede), şi longevitatea acestuia depinde de regularitate: încetarea exercitării scade brusc tonusul muscular, ceea ce provoacă imediat îmbătrânirea exterioară. Deci, aceste lucruri trebuie să fie indeplinite toată viaţa.

 

Exemple de exerciţii pentru muşchi şi ligamente

Frunte, sprâncene, pleoape superioare

Scopul - a ridica linia sprâncenelor si a pleoapelor superioare pentru a elimina ridurile orizontale de pe frunte şi linii verticale pe nas.

Înainte de a efectua exerciţii, relaxaţi complet muşchile feţei. Strângeţi buzele, îndreptaţi spatele şi lăsaţi umerii în jos.

Ţineţi degetul la sprâncenele de bază. Cu muşchii, încercaţi să mutaţi sprâncenele. Repetaţi exerciţiul de 3 ori.
Strângeţi cu mâinile pielea de pe frunte, unde începe să crească părul. Închideţi ochii şi rotiţi-le timp de şase secunde în diferite părţi. Repetaţi acest exercitiu de 10 ori.
Strângeţi cu mâinile capul. Degetele mari ar trebui să fie pe ceafă. Celelalte degete sunt plasate pe frunte. Cu ajutorul lor, trebuie să mişcaţi pielea de pe frunte la mijloc. Totodată, ar trebui să ridicaţi sprâncenele, şi să menţineţi acestă poziţie pentru câteva secunde. Repetaţi acest exercitiu de 5 ori.

Pleoapele inferioare, obrajii, pomeţi, triunghi nazolabial

Scopul – a  ridica muşchii, care formează obrazul, astfel încât să previniţi atârnarea grăsimii malare cu formarea golurilor şi pungilor  sub ochi.

Trageţi cu grijă cu degetele colţurile ochilor la temple. Ochii ar trebui să fie pe jumătate închişi. Apoi, ar trebui periodic să relaxaţi şi să încordaţi pleoapa inferioară. Exercitiul este repetat de 5 ori.
Încercaţi să închideţi ochii, dar cu degetul mare şi cel arătător nu-i lăsaţi să se închidă. Repetaţi acest exercitiu de 5 ori.

Strângeţi cele două degete în colţurile ochilor şi trageţi în sus pleoapa inferioară. Repetaţi acest exerciţiu de 5 ori.
Strângeţi cu degete pielea de sub ochi şi mutaţi-o spre pomeţi. Apoi închideţi puternic ochii timp de cinci secunde. Relaxaţi-vă. Repetaţi acest exercitiu de 5 ori.
Umpleţi obrazul drept cu aerul şi expiraţi-l prin colţul din dreapta al gurii. Apoi faceţi opusul. Repetaţi acest exerciţiu de 5 ori pe fiecare obraz.

Ţineţi degetele mari la mijlocul obrajilor şi cu cele arătătoare strîngeţi colţurile exterioare ale ochilor. Încercaţi să zâmbiţi larg, dar astfel, încât degetele să nu să se mută de la locurile lor. Repetaţi acest exerciţiu de 10 ori.

 

 

Sursa

Sâmbătă, 04 decembrie 2010
Vizualizări: 3231

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
66
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
373
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
510
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
379