ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să scăpăm de gândacul Colorado fără chimie? 4 metode

 

 

1 . Un pachet de muștar uscat se dizolvă într-o găleată de apă, se adaugă 100 ml de oțet de masă 9 %, se amestecă bine și se stropesc cu acest amestec frunzele de cartofi . Gândacii nu apar.
2 . De la invazia gândacului de Colorado paturile de cartofi pot fi protejate cu cenușa din cuptor obișnuit (după arderea lemnului). Introduceți câte un pic de cenușă în fiecare gropiță în timpul plantării cartofilor sau răsadurilor de roșii,  presărați ușor suprafața solului. Odată ce tufișuri se vor forma , fără să mai așteptați apariția larvelor dăunătorilor, efectuați al doilea tratament. Dar acum stropiți plantația cu infuzia de cenușă (un borcan de 2 litri de cenușă la 10 litri de apă, la care se adaugă un amestec de săpun de rufe, apoi "concentratul" se diluează 1:10).

3. Ca "pesticid" împotriva dăunătorilor pot fi utilizate frunzele căzute dintr-un nuc. Strângeți în toamna frunzele și le păstrați într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat. Și la începutul noului sezon, cu douăzeci de zile înainte de apariția în masă a larvelor gândacului de Colorado la cartofi, înmuiați frunzele în apă în proporție de 2-3 kg la 10 litri, lăsați la infuzat timp de 1-2 zile, strecurați și tratați grădină. Ca urmare a unei astfel de pulverizare 80 la sută din insecte pier!

4 . Preparați un amestec de speriat gândacul din această iarbă: 200 g de rădăcini de inulă se fierb timp de 15 minute într-cantitate mică de apă, lăsați la infuzat, filtrați și diluați în 10 litri de apă. Cu soluția rezultată sunt tratate răsaduri de cartofi.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 01 noiembrie 2022 10:08
Vizualizări: 32654

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
165
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
244
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
246
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
264