ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să scăpați de bărbia dublă

În ultimii ani, au apărut tot mai multe persoane destul de tinere, inclusiv dintre cei care nu au surplus de greutate, cu bărbie dublă.

După cum spun medicii, acest lucru se datorează faptului că astfel de tineri petrec mult timp la calculator și la diferite tipuri de gadget-uri, fără a avea grijă și a fi conștienți de consecințele acestora asupra sănătății și a înfățișării.

Principalul motiv de apariție a bărbiei duble este faptul că, folosind un gadget, omul, în marea majoritate a cazurilor, stă nemișcat, înclinîndu-și capul în jos. Aflîndu-se într-o astfel de poziție o lungă perioadă de timp, mușchii faciali se relaxează foarte mult și, ca urmare, ei încetează să susțină suficient partea inferioară a bărbiei. Astfel apare bărbia dublă.

Planta care stimulează organismul să ardă mai multe grăsimi

Ce pot face cei care nu sînt în măsură să depășească dependența lor de smartphone sau cei pe care munca îi obligă să petreacă mult timp la calculator?

Conducerea unei companii moldovenești a elaborat următoarele recomandări pentru angajații săi:

1. Centrul monitorului computerului la locul de muncă trebuie să fie poziționat la nivelul ochilor sau puțin mai sus. Pentru aceasta, sînt create suporturi speciale.

2. Ar trebui să încercați întotdeauna să țineți smartphone-ul sau laptop-ul la nivelul ochilor, păstrînd în același timp poziția corectă a spatelui.

3. Cel puțin de 2 ori pe zi ar trebui să faceți puțină gimnastică pentru mușchii faciali, care constă din 3 exerciții:

* întoarceți încet capul la stînga și apoi la dreapta pînă la capăt, repetînd acest exercițiu de 20 de ori. * Ridicați încet capul în sus și coborîți-l în jos. Repetați de 20 de ori. * Rotiți încet capul ridicînd și coborînd bărbia (de 20 de ori într-o parte și de 20 de ori în cealaltă parte).

4. De două ori pe zi stați cu ambii omoplați, partea superioară a gîtului, fesele și călcîiele lîngă o suprafață verticală și lăsați liber mîinile în jos, respirați adînc uniform și relaxat stînd în această poziție timp de cel puțin 1 minut.

5. Încercați să nu vă stricați dispoziția unul altuia, glumiți și zîmbiți cît mai mult.

Dacă veți îndeplini aceste recomandări cel puțin pe jumătate, dar în mod regulat, rezultatul va fi vizibil deja peste 2 luni și veți observa rezultate evidente pe față.

Vasile Balan

Miercuri, 02 septembrie 2020
Vizualizări: 809

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
66
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
43
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1015
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
262