ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să scoateți o buturugă din pămînt fără lopată și rangă (Video)


După tăierea unui copac bătrîn, rămîne buturuga care vă  poate crea unele probleme.

Nu puteți săpa nic un șanț pentru conductele de apă, nici nu puteți planta cartofi. Desigur, în astfel de cazuri, ciotul trebuie înlăturat. Întrebarea este cum să o faci cel mai bine.

Dezrădăcinarea manuală a unei buturugi cu o rangă și o lopată nu este cel mai plăcut lucru. Dar și spatele îl poți distruge.

Un excavator poate rezolva această problemă mai rapid și mai ușor.

Dar nu toată lumea are posibilitatea să comande echipamente speciale, mai ales dacă casa este situată departe de oraș.

Deci, ce e de făcut? Există o modalitate dovedită de a scăpa de buturugă fără prea mult efort.

Veți avea nevoie de un burghiu electric și un burghiu de 25 mm. În buturugă va trebui să faceți cîteva găuri cu o adîncime de 12-13 cm.

La următorul pas veți avea nevoie de azotat de amoniu. Va trebui să turnați pulberea în găurile forate. Pentru comoditate, puteți utiliza o pîlnie.

După aceea, lăsăm ciotul să se "odihnească" timp de 10-12 luni. Pentru a accelera procesul de putrezire, îl puteți acoperi cu folie de plastic.

Deja este mult mai ușor să dezrădăcinați o buturugă putredă — o puteți scoate chiar și fără lopată și rangă, doar cu mâinile goale.

Mai multe detalii despre acest truc puteți găsi în videoclipul de mai jos.

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 13 mai 2022 13:21
Vizualizări: 965

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
418
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
838
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
524