ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să trăim până la 114 de aniCum să trăim până la 114 de ani


Acum, medicii pot spune care sunt obiceiurile prelungind viaţa  şi cât de mult timp suplimentar ele oferă. Oamenii, care se simtă fericiţi, au o viaţă personală activă, evită să se bage în datorii, vor supravieţui persoanele depresive antialcoolice şi săracii. Noi cercetări arată cât de mulţi ani suplimentari vor trăi oamenii care urmăresc un mod de viaţă sănătos.

În cursul studiului efectuat, cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit mai mulţi factori-cheie în determinarea îmbătrânirii: fumatul, abuzul de alcool, rezistenţa şi stabilitatea căsătoriei, exerciţii fizice regulate, menţinerea unei greutăţi sănătoase şi o bună educaţie. Îmbătrânirea de succes depinde nu numai de gene sau de soarta, astfel încât secretul tinereţii şi longevităţii este modul de viaţă corect şi sănătos.

Un studiu similar efectuat de experţii de la Universitatea Cambridge, a demonstrat că patru obiceiuri vor contribui la păstrarea tinereţii şi vor adăuga 14 ani de viaţă suplimentari. Acestea sunt: exerciţii fizice regulate, cinci porţii de fructe şi legume pe zi, a nu fuma şi a bea alcool în cantităţi moderate. În plus, rezultatele studiului arată cât de importantă este căsătoria: bărbaţilor ea adaugă zece ani de viaţă, în timp ce la femeile stresurile şi relaţiile tensionate cu soţul  pot lua mai mulţi ani.


Alocăm timp suplimentar


1.8 ani: învingeţi

Oamenii care au primit Premiul Nobel trăiesc cu doi ani mai mult, decât cei care au fost nominalizaţi pentru ea, dar nu au obţinut victoria. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto susţin că "Oscarul", de asemenea, prelungeşte viaţa. Câştigător trăiesc, în medie, patru ani mai mult, iar cei care au primit "Oscar" de două ori – cu şase ani. Acest lucru este valabil şi pentru proprietarii premiilor sportive. În plus, există o teorie că statut social ridicat, de asemenea, are un efect pozitiv asupra longevităţii.


2 ani: mâncaţi ciocolată

Ciocolata neagra este bună pentru inimă şi prelungeşte durata vieţii. Conform cercetătorilor de la Universitatea Harvard fanii delicateselor trăiesc cu un an mai mult. La cei care mănâncă până la trei batoane de ciocolată  pe lună, cu 36%  se reduce riscul de moarte prematură. Acest lucru este probabil asociat cu antioxidanţi găsiţi din abundenţă în ciocolată neagră.


2.5 ani: faceţi sex


3 ani: fiţi religioşi şi aveţi prieteni


Studiile au arătat că frecventarea săptămânală a bisericii va prelungi viaţa cu doi sau trei ani. Acelaşi efect asupra longevităţii au exerciţii fizice. Acest lucru se poate datora faptului că în biserică şi în sport scade nivelul de stres.

Oamenii de ştiinţă au dovedit că probabilitatea morţii premature în rândul bărbaţilor şi femeilor care nu au mers la biserica, au călătorit puţin, şi aproape nu au participat la activităţi sociale, este cu 20% mai mare, decât la cei care au comunicat activ şi au văzut lumea. Iar la cei care nu s-au făcut prieteni şi nu au mers la magazine, riscul de deces precoce creşte cu 35%.


3.6 ani: mâncaţi mai puţină carne

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani a descoperit că cei care consumă carne mai puţin de o dată pe săptămână, trăiesc mai mult cu 3,6 ani. Acest rezultat este observat ca o consecinţă a consumului mai mic de grăsimi şi o creştere corespunzătoare în dietă a fructelor şi legumelor.


3.7 ani: duceţi un stil de viaţă activ

Cercetătorii din Ţările de Jos cred că principala cauză a acestui fapt este efectul pozitiv al activităţii fizice asupra inimii si, în plus, asta înseamnă că oamenii se îngraşe mai puţin.


4 ani: beţi vin

Consumul regulat de cantităţi mici de vin adăuga la viaţă patru ani suplimentari. O cantitate mică de vin are un efect benefic asupra inimii, previne cheagurile de sânge şi scade colesterolul.


4.1 ani: monitorizaţi tensiunea arterială şi nivelul de colesterol


5 ani: fiţi educaţi şi jucaţi golf


Femeile cu studii superioare trăiesc cu cinci ani, iar bărbaţi - cu 7,8 ani mai mult. În acelaşi timp, la absolvenţi facultăţii riscul de atac de cord este în mod semnificativ mai mic. Explicaţia se datorează stilului de viaţă mai sănătos.

6.6 ani: mâncaţi corect

Dieta  bogată în ciocolată neagra, migdale, fructe şi legume, usturoi şi vin, precum şi de patru ori pe săptămână – peşte, reduce cu 76% riscul de atac de cord.


7 ani: nu creşteţi în greutate

Studiile de la Universitatea Oxford au descoperit că oamenii, care se îngraşe extrem la 40 de ani, mor în medie cu şapte ani mai devreme.


7.5 ani: nu fiţi deprimaţi

Oamenii cu o atitudine pozitiva asupra vieţii şi optimiştii trăiesc în medie cu şapte ani şi jumătate mai mult, decât oamenii ursuzi. Oamenii de ştiinţă sugerează că pesimiştii sunt mai mult înclinaţi spre dezvoltarea obiceiurilor proaste şi crearea propriilor probleme, cum ar fi fumatul, obezitatea si hipertensiunea arterială, care scurtează viaţa lor.


De la 8 până la 10 ani
: nu fumaţi

Cele mai comune boli în rândul fanilor fumatului de tutun sunt atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale şi cancerul.

Veste bună pentru fumători: niciodată nu este prea târziu să renunţaţi la fumat. Astfel, bărbatul de 35 de ani, care a refuzat la ţigări, prelungeşte viaţa cu 5,1 ani. Şi oamenii, care renunţă la fumat după intervenţii chirurgicale cardiace, trăiesc cu trei ani mai mult.


10 ani: căsătoriţi-vă

Bărbaţii căsătoriţi trăiesc cu zece ani mai mult datorită faptului că, având grijă pentru familie, ei, prin urmare, duc  un mod de viaţă mai sigur şi mai sănătos. Femeile căsătorite prelungesc viaţa lor cu patru ani, deoarece împărtăşesc povara financiară cu soţul şi, prin urmare, se simtă mai puţin stresate.

10 ani: fiţi fericiţi

Oamenii fericiţi trăiesc cu zece ani mai mult, decât cei nefericiţi. În plus, cei norocoşi sunt mai puţin predispuşi la boala Alzheimer, pot prezice propriile maladii şi caută ajutor în avans şi sunt mai puţin predispuşi la fumat şi stres.

14 ani: schimbaţi modul de viaţă

20 de ani
: fiţi bogaţi

Cei bogaţi trăiesc mai mult, decât oamenii săraci. Este un fapt. Deci, acumulaţi banii!

 

 

Sursa: green-vita.ru

 

Miercuri, 09 noiembrie 2011
Vizualizări: 2087

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
63
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
369
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
509
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
377