Cum se produc alimente pentru copii de marca HiPP
La sfîrșitul lunii iunie, compania HiPP a adunat bloggerii ruși la o bio-fermă din Polonia, la care a fost cultivată materia primă pentru producerea alimentelor cunoscute pentru copii. Din motive personale, redacţia Greenville, nu a participat la excursie, dar a decis să dezvăluie de ce totuşi intenţiona să meargă acolo.
Timp de peste o sută de ani în orașul bavarez Pfaffenhofen, se produc alimente pentru copii. Este o afacere de familie, acum compania lucrează sub conducerea dr. Klaus Hipp şi fraţii lui, George și Paulus. În prezent dr. Claus Hipp, este unul dintre cei mai renumiţi susținători ai agriculturii organice în Germania.
În 1956, fondatorul companiei HiPP, Georg Hipp, a luat o decizie importantă care a determinat dezvoltarea ulterioară și filosofia a companiei. El este unul dintre primii ce a început producerea alimentelor din materie organică. Atunci, ideile privind alimentele organice nu au fost atît de răspândite în Europa. Aşa că HiPP, a devenit un inovator în acest domeniu și cel mai mare producător mondial de produse organice.
Claus Hipp a împărtășit și a sprijinit în totalitate ideile tatălui său. El relatează că în acea perioada filosofia lor a fost oarecum netradiţională, dar acest lucru, nu i-au deranjat și au continuat drumul lor: "Noi am ştiut că alimentele organice sunt viitorul nostru și am avut dreptate. Deseori împotriva noastră au fost porniţi reprezentanții agriculturii şi politicii oficiale, industrii mari, dar noi am continuat perseverent calea noastră. Atunci cînd eu şi frații mei, ne uităm înapoi, suntem copleșiţi de mîndrie, dar în același timp, noi și colegii noștri primim un stimulent pentru dezvoltarea în continuare".
Deci, care sunt principiile stabilite în activitatea companiei HiPP:
1. Controlul strict al calităţii materiei prime - numai tehnologii organice. Avînd în vedere că materia primă pentru fabricarea produselor alimentare pentru copii de marca HiPP, este cultivată la șase mii de ferme din mai multe ţări, este un volum foarte mare de muncă.
2. Sprijinul principiilor comerțului echitabil vizează, în primul rînd, achiziția bananelor.
3. Controlul strict al ciclului de producție. Conținutul fiecărui borcan este testat de mai mult de 260 de ori în cadrul sistemului de asigurare a calității, începînd cu studiul solului și terminînd cu testarea produsului finit.
4. Laboratorul companiei este liderul în Europa. Laboratorul HiPP este unul dintre cele mai bune din Europa, pentru analiza reziduurilor de substanțe nocive (pesticide, metale grele). Specialiștii de laborator pot detecta aproximativ 800 de substanțe nocive, chiar şi în doze foarte mici.
5. Utilizarea forței de muncă manuală. Uneori, chiar și cea mai modernă maşină nu poate înlocui omul. Fructele şi legumele sunt testate una cîte una si sortate manual. Sau, de exemplu, eliminarea boabelor negre de orez: cu ajutorul unui mini-aspirator muncitorii elimină aceste seminţe şi le pun pe banda rulantă.
6. Economisirea resurselor. La locul de muncă în mod constant sunt îmbunătățite tehnologia de economisire a apei și a energiei electrice. Borcane Hipp la 70 la suta sunt fabricate din sticla reciclată.
7. Inovări constante. Din 1956, multe s-au schimbat, în prezent nimeni nu poate fi surprins cu alimente organice. De aceea, compania îmbunătățeşte constant controlul calităţii produselor și păstrează resursele din mediul înconjurător pe tot parcursul filierei de producţie.
În general, acesta este un excelent model de producţie pentru companiile alimentare mari.
Sursa: thegreenville.ru